Recensie: ‘Spider-Man: No Way Home’ (2021)

In Spider-Man: No Way Home kruipt Tom Holland voor de zesde keer in de huid van Peter Parker, met alweer de derde film in de Spider-Man reeks van het MCU. Wij namen alvast een kijkje en in dit artikel vind je onze recensie. De film verscheen een aantal weken geleden voor het eerst in de bioscoop en zal naar verwachting binnenkort online te streamen zijn bij Pathé Thuis, waar hij zich bij de rest van de Spider-Man collectie voegt.

Hier gaat het verhaal van ‘Spider-Man: No Way Home’ (2021) over

No Way Home begint exact waar de vorige film ‘Spider-Man: Far From Home’ (2019) ons achterliet. Namelijk na de onthulling van Spider-Man’s echte identiteit door Mysterio, gespeeld door Jake Gyllenhaal. Dit heeft grote gevolgen voor Peter. Al helemaal wanneer hij vermoedt dat zijn vriendin MJ (Zendaya) en beste vriend Ned (Jacob Batalon) hierdoor niet op hun gekozen universiteit worden aangenomen.

Radeloos benadert hij Doctor Strange (Benedict Cumberbatch). Strange stelt een gevaarlijke spreuk voor om dit op te lossen. Namelijk een spreuk om de hele wereld te laten vergeten wie Spider-Man is. Op het laatste moment begint Peter zich met de spreuk te bemoeien – met nog grotere gevolgen dan ooit.

Korte recensie: Marvel’s ‘Spider-Man: No Way Home’ (2021)

Al vrij direct worden we op prachtige visuals getrakteerd. Wanneer Spider-Man met zijn vriendin MJ van de drukke menigte probeert weg te komen, krijgen we fantastische beelden van de twee – slingerend tussen de hoge gebouwen van New York City te zien. De chemie tussen de twee spelers Tom Holland en Zendaya voelt authentiek en daarom ook meteen vertrouwd. Niet gek natuurlijk, aangezien deze twee ook in het echt een stel zijn geworden. Ook dat is niet nieuw, want het overkwam eerder Spider-Man sterren ook al.

Waar later in de film de actiescènes flink oplopen, hebben de schrijvers ervoor weten te zorgen dat dit het verhaal niet in de weg zit. Ook de gelaagde en indrukwekkende performances van Willem Dafoe en Alfred Molina—als de schurken Green Goblin en Doc Ock—hebben hier zeker aan bijgedragen. Emotie ontbreekt hier ook allerminst. Hierin laat hoofdrolspeler Tom Holland zien dat hij ook in deze rol als acteur nog altijd aan het groeien is.

Waar het verhaal zich soms complex voordoet, is het voor de kijker nog wel op een prettige manier te volgen – een knap staaltje werk voor een film met zo’n grote cast. Wat er voor de toekomst van de Spider-Man reeks gepland staat is nog altijd onbekend, maar na het kijken van No Way Home kijken wij er al heel erg naar uit.

De multiverse en veel bekende gezichten

In de onlangs uitgebrachte trailer van Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022) is duidelijk geworden dat de multiverse officieel in het MCU is geïntroduceerd. Al zullen oplettende fans natuurlijk weten dat dit al eerder in No Way Home voorkwam. Zo werd in de trailer al duidelijk dat Green Goblin (Willem Dafoe) uit Spider-Man (2002) en Dr. Ock (Alfred Molina) uit Spider-Man 2 (2004) zouden terugkeren.

We zien in de film dat de overloop van personages uit verschillende Spider-Man universa nog veel en veel groter is. Zonder te veel hierover te verklappen zijn de fans enorm te spreken over de herintroductie van deze karakters. Vanuit de bioscoopzaal waren er ook geluiden van applaus en luidkeels gejuich meerdere malen te horen.

Dit vonden kijkers en critici van ‘Spider-Man: No Way Home’

Zowel de fans als de critici zijn enorm te spreken over deze kaskraker van een film. Met een Oscarnominatie op zak scoort het een gemiddeld cijfer van 8,7 op IMDb. Ook is het sinds kort de derde best bezochte bioscoopfilm aller tijden. De eerste reacties van fans op Twitter zijn ook uitermate positief geweest. Hieronder zijn een aantal van de eerste reacties te lezen – maar voor wie de film nog niet heeft gezien: pas op voor spoilers!

Informatie en cast

TitelSpider-Man: No Way Home
SoortFilm
Jaar2021
Duur2 uur en 8 minuten
CategorieActie, Avontuur, Fantasy
IMDb8,7 uit 464.000 stemmen
MakerJon Watts
CastTom Holland, Zendaya, Benedict Cumberbatch, Jon Favreau, Jacob Batalon, Alfred Molina, Marisa Tomei
Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.