Bizarre moeder-zoon relaties in ‘I Love A Mama’s Boy’ geven je kippenvel

Het is belangrijk om een goede band met je ouders te hebben, maar daar kun je blijkbaar ook behoorlijk in doorslaan. Die bizarre gevallen van verontrustende moeder-zoon relaties krijgen we te zien in het TLC-programma I Love A Mama’s Boy. Het derde seizoen is deze week in première gegaan bij discovery+ in Nederland, dus wij namen een kijkje en laten in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie: TLC-programma I Love A Mama’s Boy op discovery+

De tv-zender TLC volgt in I Love A Mama’s Boy een aantal stellen wiens relatie in grote mate wordt beïnvloed door de band tussen de man en zijn moeder. Zo zijn er moeders die hun zoon willen uithuwelijken aan een partner naar eigen keuze, maar andere deelnemers aan het programma gunnen hun kind amper privacy of willen nog steeds elke dag de bammetjes komen smeren aan de keukentafel omdat ze hen moeilijk kunnen loslaten. Dat zorgt veelal voor een flinke dosis spanning tussen vriendin en moeder.

In dit gloednieuwe derde seizoen zien we stellen terugkeren die ook in eerdere seizoenen al gevolgd werden, maar een ander deel van de koppels is helemaal nieuw voor de kijker. Afgezien van de extra koppels keert echter elk aspect uit vorige seizoenen terug waar we door de jaren heen zo aan gewend zijn geraakt. De ongeloofwaardigheid van de bizarre gezinssituaties blijft wel een doorn in het oog, maar daar proberen we lekker naïef even doorheen te prikken.

Het enige wat we dan nog zien, is een extreem schouwspel van bemoeienissen en schokkende opmerkingen van moeders. Soms zelfs seksueel getint, wat de rillingen over je rug doet lopen. ILAMB is een uitstekend voorbeeld van een guilty pleasure voor velen, een goed programma om over te roddelen op de vrijmibo en een manier om je hoofd leeg te maken aan het eind van een drukke dag. Maar heel gerust kun je er niet naar kijken, want om de haverklap gaan weer alle alarmbellen rinkelen en wil je alleen maar naar de koppels schreeuwen: RUN FOREST, RUN!

Waar en sinds wanneer is I Love A Mama’s Boy online te zien?

In 2020 ging de eerste uitzending van I Love A Mama’s Boy in première bij TLC. Deze zender valt onder het aanbod van discovery+, waardoor de titel in Nederland met alle beschikbare seizoenen exclusief te streamen is via het video on demand-platform. Hij is dan ook niet te zien op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen, UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Er staan ​​relaties op het spel als drie vrouwen strijden met de moeders van hun vriend om zijn genegenheid.

TitelI Love A Mama’s Boy
SoortSerie
Jaar2020-
TaalEngels
Duur3 seizoenen
CategorieDocumentaire, Reality

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery