Recensie: TLC-realityprogramma ‘I Am Shauna Rae’ op discovery+

Shauna Rae is een 22-jarige vrouw die vast lijkt te zitten in het lichaam van een 8-jarig meisje. In haar nieuwe realityprogramma ‘I Am Shauna Rae’ op discovery+ krijgen we een inkijkje in haar leven. Natuurlijk waren we nieuwsgierig, dus keken we met de redactie van Streamwijzer even mee. Hier vind je onze recensie.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Recensie: ‘I Am Shauna Rae’ (serie, 2022)

Heel vernieuwend is het concept achter dit programma natuurlijk niet. Voor TLC is het door de jaren heen een koud kunstje geworden om programma’s te maken over mensen die bijvoorbeeld extreem zwaarlijvig zijn, bijzondere medische kwaaltjes hebben of juist uniek zijn vanwege hun opzienbarende fetisjes. Als je écht van dit soort programma’s houdt, dan is I Am Shauna Rae ook wat voor jou.

We maken kennis met een grofgebekte vrouw van 22 jaar die stevig in haar schoenen lijkt te staan, maar toch dagelijks erg veel moeite ondervindt van haar lichamelijke tekortkoming in lengte. Of het nou om een drankje aan de bar, een blind date, een eigen ritje in de auto of een dag aan het strand gaat. Eigenlijk kan ze weinig dingen doen zonder dat er mensen zijn haar moeten vergezellen of op zijn minst op de hoogte moeten zijn van haar échte leeftijd. Dat is aan de ene kant interessant om meer over te leren, maar aan de andere kant voelt het soms ook wat als leedvermaak. Shauna heeft namelijk wel écht moeite met het feit dat ze zo veel kleiner dan een gemiddeld persoon is.

Haar lieve familie is hartverwarmend en de manier waarop ze met elkaar omgaan—met tussendoor her en der een lekker grove grap—is volgens ons ‘zoals het zou moeten zijn’. De eerste drie afleveringen, elk van drie kwartier per stuk, zijn inmiddels op discovery+ te zien. Veel nieuws komt er na een tijdje niet meer voorbij, maar dit realityprogramma kijkt wel lekker makkelijk weg. Eigenlijk is het echt zo’n programma dat je lekker op de bank kunt kijken met je telefoon in je hand. Neem dus vooral een kijkje en oordeel zelf.

I Am Shauna Rae Discovery Plus
Serie: I Am Shauna Rae | Beeld: Discovery / TLC

Programma over 22-jarige vrouw Shauna Rae die vastzit in lichaam van 8-jarige is sinds februari 2022 te zien op discovery+

Sinds woensdag 2 februari 2022 is elke week op discovery+ een nieuwe aflevering van I Am Shauna Rae te zien, net als bij de televisiezender TLC. Het programma gaat over Shauna Rae, een bijzondere vrouw met een opmerkelijke aandoening. Bijwerkingen van de behandeling van een zeldzame hersentumor zorgden ervoor dat haar lichaam stopte met groeien, waardoor de nu 22-jarige eruitziet als iemand van acht jaar. Ondanks haar kinderlijke uitstraling wil Shauna uiteraard het leven leiden van een volwassene, inclusief het daten, leren autorijden en op zichzelf wonen. Al valt dat niet altijd mee als de buitenwereld jou nog altijd als een klein kind ziet.

Probeer maar eens alcohol te kopen als kind of zonder rare blikken in een auto te rijden. Maar met haar doorzettingsvermogen, levensvreugde en gevoel voor humor zet ze door op weg naar haar volwassen zelfstandigheid. En samen met de hulp van haar hilarische familie die tot grote steun is, maar soms ook overdreven beschermend kan zijn. De documentaireserie I Am Shauna Rae is daarmee even grappig als ontroerend!

Informatie en eerste beelden van de serie

Er zijn via YouTube door TLC al een aantal beelden gedeeld van dit opzienbarende programma over Shauna Rae. Je bekijkt ze hieronder, samen met meer informatie over dit nieuwe programma op discovery+.

TitelI Am Shauna Rae
SoortSerie
Jaar2022
TaalEngels
Duur1 seizoen van 6 afleveringen
CategorieReality
IMDb6,8 uit 125 stemmen
Shauna Goes on a Blind Date! | I Am Shauna Rae

Synopsis: Discovery / TLC