Recensie: eerste indruk van nieuwe streamingdienst HBO Max

Slechts een week nadat het Nederlandse streaminglandschap werd verrijkt met de komst van Viaplay is het alweer tijd voor een nieuwe speler op de markt: HBO Max is nu live in Nederland. Hier lees je onze recensie en eerste indruk van de nieuwe streamingdienst HBO Max in Nederland, een gigant bomvol films en series van wereldklasse.

HBO Max gaat direct van start in Nederland met een enorme catalogus van films en series

We hadden natuurlijk wel een beetje een idee van wat we konden verwachten van deze nieuwe streamingdienst, maar het is fijn om te zien dat WarnerMedia heeft besloten om meteen met een klapper te lanceren. Direct vanaf de eerste dag stream je bij HBO Max 506 films en 285 series. Dat zijn in totaal maar liefst 791 titels, voornamelijk van de vijf steunpilaren HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network. Sommige 3rd party titels zijn ook al toegevoegd, waaronder Schitt’s Creek. Voor andere aangekondigde gekochte content als The Office en Downton Abbey zullen we helaas nog even geduld moeten hebben.

Je wordt als gebruiker op de homepage gelukkig wel direct verwelkomd door John Cena in de superheldenserie Peacemaker, maar ook Euphoria met Zendaya, de hitfilm Dune (2021), The White Lotus, And Just Like That…, Harry Potter, Friends, The Flight Attendant, Raised By Wolves en nog heel veel meer toptitels staan al direct online. Via social media laten gebruikers weten net zo blij te zijn als wij met het feit dat heel veel van WarnerMedia’s grote films en series meteen op de videodienst zijn geplaatst.

Eindelijk een plek om films en series te streamen die voorheen verdwenen of nergens te zien waren

De grootste opluchting voor veel liefhebbers van films en series is het gegeven dat er eindelijk een plek is voor al die titels die we nog niet hebben kunnen kijken op een videodienst in Nederland, terwijl de Amerikanen er al maanden of zelfs jaren van konden genieten. Zo zijn eindelijk de reünie van Harry Potter—Return to Hogwarts—en de speciale reünie-aflevering van Friends via HBO Max te streamen. Ook geniet je van de nieuwe Max Original reboot van Gossip Girl, is Zack Snyder’s Justice League bij de videodienst te vinden en kun je naar het razend populaire kostuumdrama The Gilded Age kijken.

Verder zijn er ook veel geliefde films en series terug van weggeweest. Toen Ziggo Movies & Series eind 2021 een groot deel van haar HBO-content moest verwijderen, was er geen streamingdienst meer te vinden die Game of Thrones, Euphoria, Chernobyl en andere toptitels vertoonde. Ook Netflix (Friends, The Big Bang Theory, Adventure Time, etc.) en Amazon Prime Video (Supernatural, Harry Potter, Pretty Little Liars, etc.) moesten recentelijk flink snijden in hun aanbod, maar gelukkig is de orde weer hersteld. Al deze films en series zijn namelijk nu op HBO Max te zien, samen met onder andere de populaire vampierseries als The Vampire Diaries, The Originals en Legacies.

Overzichtelijke hubs van steunpilaren HBO, Max Originals, Warner Bros., DC en Cartoon Network

Als je een kijkje neemt in het aanbod van HBO Max in Nederland, dan vind je ook een paar toffe categorieën. Misschien is het speciaal voor internationale vrouwendag gedaan, maar één van de hoogstgeplaatste secties is Vrouwen in de hoofdrol. Daarnaast vind je Brandstof voor je reality-obsessie, Klein scherm, grote glimlach, Een vleugje magie, Vervlogen tijden en nog heel veel meer.

De steunpilaren van de streamingdienst die we hierboven noemden zijn ook opgedeeld in 5 zogeheten ‘HBO Max Hubs’. Zo vind je in de hub van HBO allerlei titels die voorheen nog bij Ziggo’s videodienst te zien waren, krijg je in Max Originals toegang tot allerlei splinternieuwe content en geniet je van superheldenverhalen bij DC. Animatieliefhebbers kunnen bij Cartoon Network terecht en via Warner Bros. krijg je toegang tot een enorme en tijdloze bibliotheek vol films van het hoogte niveau.

Klein prijsje voor een razend populaire streaminggigant

Al met al is onze eerste indruk erg positief. Als gebruiker krijg je direct toegang tot een grote bibliotheek vol films en series van het hoogste niveau en je betaalt hiervoor het minimale prijsje van €5,99 – €7,99 p/m. Ook werd de eerste maand een levenslange kortingsactie georganiseerd en bespaar je nu nog steeds 34% – 37% als je kiest voor een jaarabonnement (omgerekend €3,92 – €5,00 per maand). Overigens is dat nog steeds een heel stuk goedkoper dan een lidmaatschap bij de grote concurrent en marktleider Netflix (€7,99 tot €15,99).

De vormgeving van de streamingdienst ziet er ‘slick’ uit, wat in combinatie met de uitstekende gebruiksvriendelijkheid geen verrassing is vanwege de eerdere ervaring van HBO Max in andere landen. Belangrijk om te benoemen is dat er nog wel wat opstartproblemen gemeld worden, waaronder beschikbaarheid van de app op verschillende apparaten, het ontbreken van de kortingsactie, missende Nederlandse ondertiteling en onduidelijkheden met betrekking tot de betalingsmethode. De videodienst is echter pas een paar uur live, dus deze issues worden vast snel opgelost. En dan kunnen we allemaal direct beginnen met kijken. Veel plezier alvast!