Met ‘Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw’ jaagt discovery+ op het succes van ‘De Bachelor’

Het is tijd om eens een hele andere kant van Harrie de Dekhengst te leren kennen. In de gloednieuwe datingshow Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw gaat realityster Harrie Snijders namelijk op zoek naar de ware liefde. Wij namen alvast een kijkje bij de eerste aflevering van de discovery+ Original-serie en laten je in onze recensie weten wat we ervan vonden.

Recensie | ‘Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw’ op discovery+

Wie momenteel middenin het achtste seizoen van Ex on the Beach: Double Dutch zit, weet direct hoe laat het is als je Harrie Snijders aka Harrie van het Kamp aka HVK aka De Dekhengst op je beeldscherm ziet verschijnen. Hij biedt doorgaans garantie voor een avond vol drama, lust en gebroken harten. Nu wil de realityster zich echter eens van een zachtere kant laten zien, want in Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw maken we kennis met zijn woonwagenkamp, familie en romantische toekomstbeeld.

Voor Harrie is het huwelijk van zijn ouders een sprookje, dus hij ziet hen samen als zijn grote voorbeeld. Daarom hoopt hij in dit programma een vrouw tegen te komen die aan al zijn eisen kan voldoen. Discovery+ heeft hiervoor een opzet gemaakt die moeilijk te onderscheiden is van Videolands kijkcijferkanon De Bachelor. We herkennen direct de kennismaking op uitgerolde loper, het ongemakkelijke claimen van de felbegeerde vrijgezel tijdens de borrel en het spoedige afscheid van een (verrassend groot) deel van de liefdeskandidaten. Het enige verschil is dat we nu niet op een exotische locatie verblijven, maar in Eindhoven op het kamp. Laten we het ‘anders’ noemen, maar het is minstens net zo boeiend om naar te kijken.

Deelnemers Daten op het Kamp Harrie zoekt een Vrouw Discovery Plus
Serie: ‘Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw’ | Beeld: discovery+

Op het woonwagenkamp maken we namelijk kennis met zijn familieleden die álles blijken te betekenen voor HVK. Zijn lieve, doch kritische, zus & komische en bijdetijdse oma hebben dan ook zeker een vinger in de pap bij de eerste kennismaking. Als keizerinnen in een arena houden ze nog net geen duimpje omhoog of naar beneden om te bepalen welke dames wel of niet geschikt zijn voor ‘hun’ Harrie. Ondertussen lijkt hij zelf auditie te doen voor een filmrol als bodyguard en spat er nog geen sprankje romantiek vanaf in de eerste momenten met zijn single ladies. Dat kan echter ook aan hen liggen, want met carrières als actrice, DJ en zangeres twijfelt onze vrijgezel nog wel eens aan de doelen van de dames: komen ze voor liefde of bekendheid?

Discovery+ liet eerder met Daddy Dave zien dat er realitysterren zijn die hun wilde haren kunnen verliezen, maar bij Harrie valt dat voorlopig nog te betwijfelen. Een eerste tipje van de sluier duidt in ieder geval al wel op een wat zachter innerlijk dan EOTBDD deed vermoeden, al is dat natuurlijk geen uitdaging te noemen. Liefhebbers van reality-tv, en in het bijzonder van De Bachelor & Ex on the Beach: Double Dutch, zullen in ieder geval in hun nopjes zijn met de komst van Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw. Voor ons smaakte het naar meer en wij denken dat dit na Jaimie: In The Vaes Lane nog wel eens het volgende kijkcijferkanon van discovery+ zou kunnen worden. Daarbij hopen we vooral dat er een flinke portie drama zal ontstaan—een scenario dat met Harrie allesbehalve ondenkbaar is—en dat De Dekhengst zijn hart daadwerkelijk open zal durven te stellen.

Waar en sinds wanneer is ‘Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw’ online te zien?

Op donderdag 4 augustus 2022 wordt de datingshow met Harrie Snijders afgetrapt door discovery+, waarna de eerste aflevering een week later in première gaat op tv bij TLC. Daten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw is een Original realityserie van de streamingdienst, wat betekent dat hij niet op concurrerende video on demand-platforms als Netflix, Disney+, Amazon Prime Video, Viaplay of Videoland te zien is of zal zijn.

De prijs van een discovery+ abonnement is €3,99 per maand of €39,99 per jaar voor toegang tot de volledige Entertainment catalogus. De eerste 7 dagen zijn echter gratis voor nieuwe abonnees. Als je ook toegang wilt krijgen tot de sportsectie met onder andere wielrennen, UFC, Grand Slam Tennis en meer evenementen, dan is de totale prijs van een lidmaatschap €5,99 p/m of €59,99 p/j.

Verhaal en informatie van de serie

Niemand minder dan de felbegeerde realityster Harrie Snijders betreedt de datingmarkt en pakt het dit keer iets serieuzer aan. De DJ, en voor sommigen ook wel bekend als ‘Harrie de Hengst’, zoekt een liefje, maar dit keer zonder exen die plots de branding uit komen wandelen en roet in ’t eten gooien. In de nieuwe dating-realityserie Daten op het kamp: Harrie zoekt een vrouw waagt Harrie zich aan een serieuze zoektocht naar de ware liefde.

TitelDaten op het Kamp: Harrie zoekt een Vrouw
SoortSerie
Jaar2022
TaalNederlands
Duur1 seizoen
CategorieReality

Synopsis: discovery+ via Warner Bros. Discovery