Recensie: gouden kijkcijferkanon ‘Gold Rush’ op discovery+

Misschien heb je het al op TV voorbij zien komen in de reclames van discovery+, want de Streaming Home Of Gold laat heel Nederland weten dat hun gouden kijkcijferkanon teruggekeerd is voor een fonkelnieuw seizoen. In onze recensie lees je wat wij tot nu toe vinden van het twaalfde seizoen van Gold Rush. Elke week verschijnt er op maandag een nieuwe aflevering online bij de streamingdienst.

Recensie: twaalfde seizoen van ‘Gold Rush’ op discovery+

In 2010 maakten we kennis met zes harde mannen uit Oregon. Zij zetten alles op het spel en gingen naar Alaska om naar goud te graven. Iedereen vroeg zich af of deze greenhorn mijnwerkers konden toeslaan en financiële ondergang zouden weten te voorkomen.

Inmiddels zijn we maar liefst 12 seizoenen en heel wat kilo’s goud verder. In dit gloednieuwe seizoen zal de strijd om goud heftiger dan ooit zijn. Met de historisch hoge goudprijzen is het gevecht om de kostbare grond in Alaska pas echt losgebarsten.

Een seizoen bomvol problemen voor de goudzoekers

De goudzoekers krijgen dit keer te maken met allerlei nieuwe problemen. Van kapotte machineprijzen tot biedingsoorlogen over kostbare grond en COVID-maatregelen die het voor de crew onmogelijk maken om vanuit de Verenigde Staten de grens naar het noorden over te steken. Dat zorgt voor extra veel spektakel als kijker, waar je natuurlijk bij de bijzondere levensstijl van deze avonturiers normaal gesproken al geen tekort aan hebt.

Zo volgen we Parker Schnabel die land te kort komt en daardoor risico’s moet nemen door extra diep te graven en wil Tony Beets dit jaar maar liefst 250 kilo goud uit de grond halen (t.w.v. meer dan 16 miljoen dollar). Daarvoor moet hij ter investering in crew & materiaal diep in de buidel tasten. Verder heeft Rick Ness zijn doel op 50 kilo gezet, maar mist hij een deel van zijn werknemers. Ten slotte komt ook de oorlogsveteraan Fred Lewis aan in de Yukon om op zoek te gaan naar een nieuw stuk grond. Er gebeurt dus genoeg!

Epische natuurbeelden en bijzondere avonturen

De nieuwe afleveringen zitten weer stampvol epische beelden van oogstrelende landschappen. Je krijgt er meer dan genoeg van te zien, want met een gemiddelde duur van 1½ uur per aflevering heb je genoeg tijd om met Gold Rush je avondje op de bank te vullen. Overigens hoef je niet bang te zijn dat je veel mist als je eerdere seizoenen van de serie niet bekeken hebt, want je kunt op elk moment gewoon instappen en genieten van de avonturen van de goudzoekers.

Een kleine vergelijking met een andere hitserie van dit moment: Gold Rush heeft toch wel een paar heerlijk elementen van het populaire Clarkson’s Farm met Jeremy Clarkson op Amazon Prime Video. Natuurlijk zijn het andere compleet kijkbelevenissen, maar beiden zijn streamtips voor liefhebbers van mooie natuurbeelden, grove machines, harde humor en avonturen van excentrieke vaklui die met de voeten in de klei staan.

“It’s a treasure hunt! Who doesn’t love a treasure hunt?”

Als we voor onszelf spreken, begin je met kijken naar Gold Rush voor de spannende avonturen van de goudzoekers, maar blijf je voor het persoonlijke inkijkje in hun buitengewone leven. Het goudzoeken is een allesomvattende levensstijl voor de deelnemers, maar ook voor hun families. Zij doen alles voor goud en dus geld, wat uitmondt in gevaarlijke capriolen onder barre omstandigheden, heel veel f*ck-bliepjes en heerlijke Amerikaanse quotes als “It’s about living the American Dream” en “It’s a treasure hunt! Who doesn’t love a treasure hunt?”. Kijken dus!

Meer programma’s over goudzoekers op discovery+

Discovery weet maar al te goed dat iedereen in de ban is van de avonturen van de goudzoekers, dus inmiddels zijn er ontzettend veel programma’s over deze bijzondere beroepsgroep te vinden. Schrik niet, want inmiddels kun je al naar 9 (!) goudzoekersseries kijken op de streamingdienst. Naast de hitserie Gold Rush kun je bij discovery+ onder andere de volgende programma’s streamen:

  • Aussie Gold Hunters: 4 seizoenen
  • Curse of the Frozen Gold: 1 seizoen
  • Gold Divers: 9 seizoenen
  • Gold Rush: Dave Turin’s Lost Mine: 3 seizoenen
  • Gold Rush: Freddy’s Dodge’s Mine Rescue: 1 seizoen
  • Gold Rush: Parker’s Trail: 4 seizoenen
  • Gold Rush: White Water: 4 seizoenen
  • Gold Rush: Winter’s Fortune: 1 seizoen, nu wekelijks een nieuwe aflevering

Alles over deze streamingdienst

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Ontmoet ook andere liefhebbers van discovery+ om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland