Recensie ‘Bevallen met Bobbi’ op discovery+: een intieme must-see voor (aanstaande) ouders

Het is bijna zo ver: op 13 april 2021 verschijnt het tweede seizoen van het populaire TLC-programma ‘Bevallen met Bobbi’ op discovery+. In aanloop naar de lancering leek het ons leuk om zelf eens een kijkje te nemen bij Bobbi’s serie en zo samen mee te lopen met het prachtige werk van verloskundigen en de intieme bevallingen van (aanstaande) ouders. In dit artikel lees je wat wij van dit programma vonden en via de rode knop begin je zelf direct met kijken.

Recensie: ‘Bevallen met Bobbi’ op discovery+

Sinds 2018 is bij TLC het programma Bevallen met… te zien, waarin bekende Nederlanders meedraaien met een groep verloskundigen. Zo waren in het eerste seizoen Victoria Koblenko, Dirk Zeelenberg, Do en Filemon Wesselink de BN’ers die de vroedvrouwen mochten ondersteunen en werden zij in seizoen 2 opgevolgd door Monica Geuze, Fatima Moreira de Melo, Marly van der Velden en… Bobbi Eden!

De match tussen Bobbi het beroep van de verloskundige bleek zo perfect dat zij haar eigen programma heeft gekregen dat sinds 2020 bij TLC te zien is. In vier afleveringen van drie kwartier per stuk loopt zij mee op de kraamafdeling en mag zij getuige zijn van de intieme ervaring van het krijgen van een baby.

Op 13 april 2021 zal het nieuwe seizoen van Bevallen met Bobbi van start gaan bij discovery+, omdat je bij de streamingdienst een week vooruit kunt kijken ten opzichte van de reguliere televisiestart bij TLC op 20 april. Het is nog leuker om deel 2 te kijken nadat je de eerdere afleveringen gezien hebt, want Bobbi zal ook langs gaan bij de moeders van het vorige seizoen!

Intieme blik op het wonder van de bevalling en het prachtige beroep van verloskundigen

Het bijzondere aan Bevallen met Bobbi is dat je een intiem inkijkje krijgt in het meest wonderlijke moment in het leven van veel ouders: de dag dat hun kind geboren wordt. De camera staat aan tijdens de mooie gebeurtenissen waarin de ouders vertellen hoe enorm ze uitkijken naar het moment dat ze vader of moeder gaan worden, maar ook op de zware momenten ben je er als kijker bij. Wanneer er complicaties zijn of wordt verteld hoeveel moeilijkheden er soms op de weg naar het ouderschap voorkomen, krijg je ook dit als kijker te zien.

De ouders zijn echter niet de enigen die lof verdienen, want ook de verloskundigen stellen zich volledig open in het programma. Ze leggen aan Bobbi uit hoe mooi hun beroep kan zijn, maar ook wat de moeilijke momenten zijn. Bij complicaties als zwangerschapsvergiftiging en een vergroeide navelstreng met de placenta wordt je als kijker getoond hoe zowel de ouders als de medisch experts met deze situaties omgaan. Het is bijzonder dat de ouders en verloskundigen zo openhartig zijn en dat je als kijker alles te weten komt over de zwangerschap en bevalling.

Leerzaam voor aanstaande ouders en herkenbaar voor moeders en vaders

Doordat iedereen in het programma zo’n open houding aanneemt, is Bevallen met Bobbi ontzettend leerzaam voor aanstaande ouders. In de aanloop naar een bevalling kan de hoeveelheid informatie op internet overweldigend zijn, terwijl het je niet precies het gevoel mee weet te geven van het emotionele aspect van een zwangerschap. Dat is precies het gat waarin Bevallen met Bobbi springt door informatie te combineren met emotie.

Daarnaast is het programma natuurlijk herkenbaar voor moeders en vaders die net een hele zwangerschap hebben doorlopen. Hierdoor is Bevallen met Bobbi toegankelijk voor een breed publiek, wat waarschijnlijk een groot deel van de reden is dat Discovery’s TLC zulke goede kijkcijfers heeft kunnen meten en het programma heeft verlengd met een vervolgseizoen.

Bobbi is een fantastische presentatrice

Laten we maar meteen to the point komen: wij zijn ontzettend fan van Bobbi. Eerder plaatsten we een recensie van Sex Tape (tevens te zien op discovery+), waarin we ook al lieten weten het geweldig te vinden dat Bobbi geen blad voor de mond neemt en tegelijkertijd een vertrouwde omgeving creëert voor de deelnemers. Hierdoor durven de ouders en verloskundigen in Bevallen met Bobbi zich volledig bloot te geven en krijgt het programma een diepere laag dan alleen beelden en informatie van een bevalling.

Zelf vertelt Bobbi Eden op het begin van het programma dat het beroep van verloskundige misschien wel haar gemiste roeping is en dat is overal in de uitzendingen terug te zien. Ze ondersteunt puffend de bevallende vrouwen wanneer ze veel pijn hebben en is meelevend tijdens de emotionele verhalen, maar weet ook een stapje terug te nemen op de meest persoonlijke momenten van de (aanstaande) ouders. Misschien is het beter om te zeggen dat Bobbi haar roeping heeft gevonden dan gemist, want ze doet het fantastisch en we hopen van harte dat ze nog met heel veel bevallingen mee mag lopen in meer seizoenen van Bevallen met Bobbi.

Bobbi Eden confetti bevallen
Beeld: Discovery

Neem zelf een kijkje bij Bevallen met Bobbi (seizoen 1 & binnenkort 2)

Wij hebben genoten van Bevallen met Bobbi en kunnen niet wachten tot de lancering van het tweede seizoen op 13 april. Daarom raden we je ook zeker aan zelf een kijkje te nemen bij het programma op discovery+. Via de onderstaande groene knop kun je een abonnement op discovery+ 7 dagen gratis uitproberen, waarna je voor €3.99 per maand of €39.99 per jaar verder kunt kijken. Mocht je geen genoeg van dit soort programma’s krijgen, check dan zeker ook even de twee seizoenen van Bevallen met… die ook op discovery+ te streamen zijn.

Meer nieuws en informatie over discovery+

Benieuwd wat er op dit moment allemaal te zien is op discovery+? Het volledige aanbod van programma’s en exclusieve series vind je op de pagina met het complete discovery+ aanbod. Meld je ook vooral aan voor de discovery+ Facebook groep om kijktips met elkaar uit te wisselen en gezellig na te praten over je favoriete programma’s. Heel veel kijkplezier gewenst!

Discovery+ in Nederland