Deze 10 reality datingshows moet je gezien hebben

In een Coronajaar waarin we veel alleen thuis zitten en huidhonger door velen als het woord van het jaar wordt gezien, lijken reality datingprogramma’s tot ongekende populariteit zijn gestegen. De streamingdiensten Netflix, discovery+ en Videoland hebben er dan ook meer dan genoeg van in hun aanbod opgenomen. In ons overzicht vind je 10 heerlijke reality datingprogramma’s op de streamingdiensten in Nederland die je echt aan je kijklijst toe zou moeten voegen.

10x Realityprogramma’s over daten op de streamingdiensten in Nederland

Bekijk hieronder onze 10 kijktips voor realityprogramma’s over daten op Netflix, discovery+ en Videoland. Bij Netflix zijn vooral internationale datingprogramma’s te vinden, terwijl Videoland meer focust op Nederlandse content. Discovery+ heeft een combinatie van eigen Original datingshows en internationale titels. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. Naked Attraction (discovery+)

In een datingwereld waarin gefilterde foto’s, pushup-beha’s en gepimpte online profielen steeds verder van de werkelijkheid af komen te staan, gaat Naked Attraction terug naar de naakte waarheid. Letterlijk. De single-deelnemer wordt tegenover zes potentiële partners gezet die naakt achter een scherm staan. Stukje bij beetje worden de blote lichamen onthuld en bij elke stap wijst de deelnemer een kandidaat af.

Op het moment van schrijven kun je bij discovery+ in Nederland genieten van seizoen 1 tot en met 5 van deze nietsverhullende reality datingshow.

2. Temptation Island (Videoland)

Op een tropische bestemming in Thailand gaan twee Nederlandse en twee Belgische koppels de ultieme relatietest aan. Twee weken lang leven ze gescheiden van hun partner, omringd door acht bloedmooie vrijgezellen.

Dit kijkcijferkanon is bij bijna iedereen wel bekend en heeft daarom ook al meerdere spin-off series op zijn naam staan:

3. Too Hot To Handle (Netflix)

Aan de oevers van het paradijs ontmoeten prachtige singles elkaar en mengen ze zich. Maar er is een draai. Om een prijs van 100.000 dollar te winnen, zullen ze de seks moeten opgeven.

Het tweede seizoen van Too Hot To Handle valt onder de nieuwe films en series op Netflix in juni 2021 en zal vanaf 23 juni op het video on demand-platform te streamen zijn.

4. Singletown UK / Norway / Denmark (discovery+)

Hoe zou het zijn om er als koppel voor te kiezen je relatie tijdelijk te onderbreken voor een programma en af te reizen naar een andere plaats waar je weer een zomer als single kunt leven? Dat is precies wat wordt onderzocht in het programma Singletown UK, waarin vijf verschillende koppels dit avontuur aan gaan. Het programma wordt gepresenteerd door Emily Atack en Joel Dommett. Voor liefhebbers van drama en reality is dit een leuke kijktip om aan je watchlist toe te voegen.

Niet alleen Singletown UK is een groot succes bij discovery+, want ook de Scandinavische landen zijn een eigen versie begonnen:

5. The Circle (Netflix)

De deelnemers van The Circle wonen in een flatgebouw met de beruchte cirkel aan de buitenkant. Ze zijn letterlijke buren, maar ontmoeten elkaar nooit in levende lijve. Ze communiceren via een social media app genaamd “The Circle.” Ze kunnen een profiel aanmaken als zichzelf of een neppersoonlijkheid verzinnen om als te spelen. Ze rangschikken regelmatig de andere spelers op basis van hun indrukken via sociale media-interacties, en de best beoordeelde spelers worden influencers. De influencers mogen een speler blokkeren of elimineren, tot er uiteindelijk een winnaar wordt gekroond.

Het eerste seizoen van The Circle was een groot succes op Netflix, waarna tussen 14 april 2021 en 5 mei 2021 ook het tweede seizoen werd uitgezonden. Beide delen zijn nu op de streamingdienst te bekijken.

→ Bekijk nu naast The Circle in de Verenigde Staten ook The Circle Brazil op Netflix 🇧🇷

6. Love Island (Videoland)

In Love Island volgen we een aantal jonge singles tijdens hun verblijf in een luxueus vakantiehuis op een idyllisch eiland. Ze hopen de ware liefde te vinden tijdens hun summer of love, waarbij ze dag en nacht onder toezicht staan van camera’s. Om zo lang mogelijk op het eiland te mogen blijven, moeten de singles koppels vormen. Als kijker heb je thuis het (liefdes)lot van de kandidaten volledig in handen. Via de ‘Love Island’-app kun je stemmen op je favoriete koppel.

Ook dit programma is op Videoland inmiddels razend populair, waardoor ook al de volgende shows online zijn verschenen:

7. Heartbreak Island (discovery+)

Heartbreak Island Discovery Plus serie
Beeld: Discovery

Het concept is inmiddels gedeeltelijk bekend bij liefhebbers van realityprogramma’s op stranden. We zetten 8 bloedhete mannen en 8 beeldschone vrouwen op een tropisch eiland, waar ze elkaar voor het eerst zullen ontmoeten met als doel om op zoek te gaan naar de ideale match.

Toch loopt het bij Heartbreak Island net wat anders. Van tevoren hebben de prachtige singles elkaar namelijk al online mogen beoordelen en hun favorieten mogen aanvinken. Op het eiland wordt gekeken of er een match is of niet. De gelukkigen worden aan hun favoriete date gekoppeld en de minder populaire personen moeten het doen met de overblijvertjes.

Maar dan begint het spel pas echt. Elke week moeten de koppels samen enkele challenges doen, waarbij de verliezers het eiland dreigen te verlaten, tenzij ze gered worden door hun concurrenten. Echt pikant wordt het als ze tijdens Passion Play mogen beslissen of ze bij hun huidige date blijven of switchen naar een kandidaat met wie ze meer kans denken te maken.

Want niet alleen de liefde staat op het spel, ook de eindoverwinning voor het koppel dat het langst in de race blijft. Dit koppel gaat naar huis met de aantrekkelijke prijs van maar liefst 100.000 Nieuw-Zeelandse dollar (ongeveer 60.000 euro). Het wordt zo een spel van verleiden, manipuleren en strategisch spelen, waarbij liefde, lust en loyaliteit elkaar in recordtempo afwisselen.

Vanaf zondag 23 mei is deze nieuwe realityserie te zien op discovery+ in Nederland.

8. Lang Leve De Liefde (NLZIET)

Natuurlijk kennen de meeste Nederlanders het absolute kijkcijferkanon First Dates al wel, maar de laatste tijd doet ook de SBS6-versie Lang Leve De Liefde het erg goed.

Het idee is dat we te weinig tijd nemen voor dat wat het allerbelangrijkst is. De liefde lijkt tegenwoordig geen kans meer te krijgen om langzaam op te bloeien. Alles moet snel via datingapps, speeddates of vluchtige blinddates, maar we willen tegelijkertijd wel iemand vinden om oud mee te worden.

Stel je nu eens voor dat er een plek is waar singles ruim de tijd krijgen om elkaar goed te leren kennen… door minimaal 24 uur of maximaal 4 dagen met elkaar door te brengen. Dat is Lang Leve de Liefde. Een liefdesexperiment waarin verwachtingsvolle vrijgezellen zo dapper zijn om ons mee te laten kijken naar misschien wel het belangrijkste moment van hun leven: het vinden van de ware.

9. 90 Day Fiancé (discovery+)

In 90 Day Fiancé moeten Amerikanen die hun buitenlandse geliefde op bezoek hebben, binnen 90 dagen besluiten of ze met diegene willen trouwen. Want zolang is het tijdelijke visum in Amerika geldig. Een korte en hectische periode dus die beslist niet over is als ze eenmaal getrouwd zijn. Hoe reageren de BN’ers op al deze liefdesperikelen en vaak dubieuze keuzes? Smeuïg wordt het sowieso – en wij mogen daar op onze beurt weer heerlijk van meegenieten.

Er zijn inmiddels ook heel wat spin-off series van 90 Day Fiancé gemaakt, waaronder sinds 6 maart 2021 het allereerste seizoen van de Nederlandse discovery+ Original-serie Pyjama Party: 90 Day Fiancé van start op de streamingdienst. Elke week is een nieuwe aflevering van het programma te bekijken.

10. De Bachelor(ette) (Videoland)

Bij Videoland kon je al genieten van De Bachelorette, waarin we veel romantische dates onder de Zuid-Afrikaanse zon zien. Het lijkt wel een sprookje. Achttien vrijgezelle mannen proberen het hart van influencer Gaby Blaaser voor zich te winnen. Gaat ze haar ware liefde vinden?

Vanaf 24 juni voegt Videoland een nieuw programma in deze succesreeks toe—De Bachelor—en deze speelt zich af in het idyllische Kroatië met twintig vrijgezelle vrouwen die een gooi doen naar het hart van ‘Bachelor’ Tony Junior. Na een roerig liefdesleven weet Tony precies wat hij zoekt in een partner en is hij helemaal klaar voor de volgende stap: de liefde van zijn leven vinden. Ook dit seizoen vinden de meest romantische en spannende dates plaats in Tony’s zoektocht naar ware liefde. De iconische rozenceremonie speelt daarin een belangrijke rol. Met presentator Rick Brandsteder aan zijn zijde, bepaalt Tony elke week wie een roos ontvangt en voor wie het romantische avontuur helaas eindigt. Met wie leeft hij nog lang en gelukkig?

Bekijk meer datingprogramma’s op discovery+, Netflix, Videoland en meer streamingdiensten

Naast deze 10 kijktips zijn er natuurlijk nog veel meer realityprogramma’s over daten te vinden op de streamingdiensten in Nederland. Neem vooral eens een kijkje in het aanbod van Netflix, aanbod van Videoland en aanbod van discovery+ om wat toffe programma’s te vinden voor je watchlist.