10 Kijktips voor heerlijke realityseries bomvol drama

Realityseries… Inmiddels kun je het bijna geen guilty pleasure meer te noemen, want wie houdt er nou niet van? Ook bij Streamwijzer zijn we er dol op. Niks is immers beter dan op de bank genieten van andermans drama, zodat je je eigen zorgen voor even kunt vergeten. In dit artikel vind je daarom 10 kijktips voor heerlijke realityseries bomvol drama. Bekijk ze op Netflix, Viaplay, Videoland, discovery+, Disney+ en Amazon Prime Video.

10x Kijktips voor heerlijke realityseries bomvol drama

10. Ex on the Beach: Double Dutch (serie, 7 seizoenen) – Videoland

In deze realityserie worden acht singles in een paradijselijk vakantiehuis op een tropisch eiland geplaatst. Helaas is de feestelijke stemming gauw voorbij als hun exen één voor één het strand op komen lopen. En iedereen weet wat er gebeurt als je een handjevol ex-geliefden bij elkaar in een vakantiehuis plaatst: drama, drama en nog meer drama. Kan je er geen genoeg van krijgen? Dan hebben we goed nieuws voor je: vanaf 14 juni kijk je op Videoland wekelijks naar het nieuwste seizoen.

9. Singletown NL (serie, 1 seizoen) – discovery+

In Singletown zetten vijf stellen een punt achter hun relatie. De tien kersverse singles komen vervolgens in twee villa’s terecht, waar ze naar hartenlust kunnen feesten, daten en aan zichzelf kunnen werken. Het doel? Kijken of het single leven beter bij ze past, of dat ze toch met hangende pootjes terug naar hun ex willen. Temptation Island meets First Dates dus, en dat betekent gegarandeerd drama.

8. Too Hot To Handle (serie, 3 seizoenen) – Netflix

In de Brits-Amerikaanse realityserie Too Hot To Handle wordt een aantal knappe vrijgezellen bij elkaar in een huis geplaatst. Hoewel het wél de bedoeling is dat er liefdesconnecties gevormd worden, mogen de singles elkaar absoluut níét aanraken. Seks met elkaar hebben of zelfs zoenen zorgt voor hoge boetes. En deze challenge blijkt een behoorlijke opgave te zijn…

7. Keeping Up With the Kardashians (serie, 20 seizoenen) – Viaplay

In deze realityserie volgen we de bekendste familie van Hollywoord: de Kardashians. Iedereen die wel eens een aflevering van deze serie gezien heeft, weet dat het leven van de familie Kardashian-Jenner altijd een spektakel is. Gelukkig kun je hier op Hayu wel 20 seizoenen lang genieten van de hectische werelden van Kim, Kylie, Kendall, Khloé, Kourtney en Kris. Door de samenwerking met Viaplay zijn ook op die videodienst alle seizoenen van de hitserie momenteel te streamen.

6. The Kardashians (serie, 1 seizoen) – Disney+

Als je nog geen genoeg kunt krijgen van de Kardashians, dan is dit nieuwe programma precies wat je zoekt. Nóg meer drama, tranen, ruzies en problemen. Vanaf 14 april verschijnt er wekelijks een nieuwe aflevering van The Kardashians op Disney+, waarin je de levens van de dames zelf en hun (ex-)partners volgt.

5. Temptation Island: Love or Leave (serie, 3 seizoenen) – Videoland

In Temptation Island: Love or Leave draait het voor het eerst sinds dit programma begonnen is nu eens niet om het vreemdgaan. Échte liefde vinden is belangrijker. De koppels worden op het eiland gescheiden en in een villa vol met verleiders gestopt, waar ze moeten proberen de connectie aan te gaan. Houdt hun relatie stand of is er iemand die er beter bij ze past? Bekijk het gloednieuwe seizoen vanaf 28 april wekelijks op Videoland.

4. The Ultimatum: Marry or Move On (serie, 1 seizoen) – Netflix

In The Ultimatum: Marry or Move On volgen we zes stellen die trouwplannen hebben. Het grote probleem: de ene partner is er helemaal klaar voor, maar de andere partner weet het eigenlijk nog niet helemaal zeker. Daarom worden de stellen acht weken lang op de proef gesteld en mogen ze met andere mensen daten. De grote vraag aan het einde van deze weken is: gaan ze trouwen of zien ze er toch vanaf? Ook dit heerlijke format zorgt uiteraard weer voor een grote portie drama.

3. Million Dollar Island (serie, 1 seizoen) – Amazon Prime Video

100 wildvreemden, twee maanden, op een onbewoond eiland. Dat zijn de belangrijke ingrediënten van het realityprogramma Million Dollar Island. Met minimale middelen moet de diverse groep zien te overleven. Wat het nog spannender maakt? Iedereen draagt een polsbandje dat 10.000 euro waard is. Tijdens spellen kunnen de deelnemers deze polsbandjes winnen of verliezen. Ook kunnen de polsbandjes aan elkaar doorgegeven worden. Wie er twee maanden blijft zitten, kan zo een fortuin verdienen. Bekijk hierboven alvast de eerste beelden.

2. De Bachelor (serie, 2 seizoenen) – Videoland

In De Bachelor draait het om een bekende, vrijgezelle man die zijn ware liefde probeert te vinden. Zo zoekt Thomas van der Vlugt van StukTV in het nieuwste seizoen naar iemand om zijn leven mee te delen. Deelneemsters mogen op individuele date of op groepsdate met de bachelor en moeten hem ervan zien te overtuigen dat ze het waard zijn om te blijven. Lukt dit ze? Dan ontvangen ze tijdens de rozenceremonie een roos en mogen ze nog een dagje blijven. Daarnaast heeft Videoland ook De Bachelorette en Prince Charming, waarin respectievelijk mannen achter een vrijgezelle vrouw en man jagen.

1. Eating With My Ex: Going Dutch (serie, 2 seizoenen) – discovery+

In Eating With My Ex: Going Dutch schuiven twee bekende exen aan voor een lekker dramatisch dinertje. Doordat de programmamakers hun gespreksonderwerpen bepalen, kan het weleens behoorlijk ongemakkelijk worden. Gênante en hilarische gesprekken gegarandeerd! Je bekijkt eerste twee seizoenen op discovery+

Meer realityseries op verschillende streamingdiensten

Als je na deze top 10 nóg geen genoeg hebt van alle drama, kun je op alle streamingsdiensten gelukkig nog veel meer van dit soort series bekijken. Bekijk bijvoorbeeld de categorie ‘Reality’ op Netflix of kijk op discovery+ naar de lifestyle-catalogus.

Kijktips per streamingdienst

Hierboven hebben we onze kijktips voor verscheidene streamingdiensten op een rij gezet. Wil je liever alleen de kijktips en de laatste releases van jouw favoriete videodienst bekijken? Ga daarvoor naar onze nieuwspagina en selecteer je streamingdienst. Hier vind je alle updates en nieuwtjes over de films en series op je favoriete video on demand-platform. Veel kijkplezier!


Synopsissen: Videoland, discovery+, Netflix, Viaplay, Disney+ en Amazon Prime Video

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.