Sydney Sweeney is een klokkenluider in nieuwe waargebeurde film ‘Reality’

Sydney Sweeney kun je natuurlijk kennen als Cassie uit de hitserie Euphoria of Olivia uit The White Lotus en nu heeft ze opnieuw een hoofdrol te pakken in een HBO-productie. In Reality schittert ze als Reality Winner, een klokkenluider die voor het lekken van belangrijke informatie de hoogste prijs moest betalen. Dit verhaal is gebaseerd op ware gebeurtenissen en volgt heel nauwgezet het transcript van het echte gesprek tussen Reality en de FBI, waardoor het extra realistisch aanvoelt. Benieuwd? Je bekijkt hem binnenkort op HBO Max.

→ Bespaar nu ruim 34% op HBO Max met films en series van Warner Bros, HBO, Cartoon Network, DC, Max Originals en meer ✅

Hier gaat de waargebeurde film ‘Reality’ over

De 25-jarige Reality Winner heeft als Amerikaans inlichtingenspecialist gewerkt en heeft daardoor geheim materiaal in handen gekregen dat duidt op Russische inmenging binnen de Amerikaanse verkiezingen van 2016. Als ze besluit dit openbaar te maken, komt dat haar duur te staan. In 2018 krijgt ze de langste gevangenisstraf ooit. De gloednieuwe film Reality volgt het gesprek dat ze daarvóór met de FBI voert. Belangrijk detail: de dialogen komen rechtstreeks uit de transcripties en audio-opnames van het échte verhoor, dus dit schetst een heel waarheidsgetrouw beeld van wat er destijds gebeurd is.

De hoofdrol wordt dus vertolkt door Sydney Sweeney. Recensenten die de film al hebben mogen bekijken, zijn erg enthousiast over haar performance. Sowieso wordt de film tot nu toe geweldig ontvangen, met een verbluffende score van 100% op Rotten Tomatoes. Benieuwd? Hieronder bekijk je de eerste beelden.

Reality | Official Trailer | Max

‘Reality’ is binnenkort te zien op HBO Max

HBO Max voegt Reality binnenkort toe aan het aanbod. Eerder deze maand verschenen ook al titels als Shazam! Fury of the Gods en Mijn Vader Is Een Vliegtuig in het aanbod van de streamingdienst. Ook komende maand staat film- en serieliefhebbers een hoop te wachten, met onder meer de controversiële serie The Idol op 5 juni en het tweede seizoen van And Just Like That… op 22 juni.

Benieuwd naar alle verwachte titels? Je vindt een overzicht in onze lijsten met nieuwe films en series op HBO Max per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op HBO Max zullen verschijnen.

Meer informatie over de film

Op 3 juni 2017 wordt de 25-jarige voormalige Amerikaanse inlichtingenspecialist Reality Winner geconfronteerd met FBI-agenten die bij haar huis aankomen om haar vermoedelijke rol bij het verkeerd omgaan met geheime informatie in twijfel te trekken. De film is gebaseerd op ware gebeurtenissen en de dialoog van de film komt rechtstreek uit het transcript van hun gespannen en aangrijpende gesprek.

TitelReality
Jaar2023
SoortFilm
Duur1 uur en 23 minuten
TaalEngels
CategorieDrama
RegisseurTina Satter
CastSydney Sweeney, Josh Hamilton, Marchánt Davis, Benny Elledge, John Way

Synopsis: Warner Bros. Pictures

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.