Live stream: Real Madrid – FC Barcelona | 16 oktober 2022 | El Clásico

In de hoogste Spaanse voetbalcompetitie—de Primera División, ook bekend als La Liga—is inmiddels alweer de negende speelronde aangebroken met onder de regelrechte kraker die wereldwijd wordt bekeken: Real Madrid – FC Barcelona, ook bekend als El Clásico. In de geschiedenis was de winst 100 keer voor Real, 97 keer voor Barça en het werd 52 maal gelijkspel. Deze wedstrijd wordt vanmiddag, op zondag 16 oktober 2022, om 16:15 uur Nederlandse tijd gespeeld in het Estadio Santiago Bernabéu. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Real Madrid – FC Barcelona online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 16 oktober 2022 om 16:15 uur

De uitzendingen van het Spaanse voetbal worden door één aanbieder in Nederland verzorgd: Ziggo Sport. Deze match tussen het team uit Madrid en de tegenstanders uit Barcelona wordt op tv vanaf 16:15 uur uitgezonden op het hoofdkanaal en is hierdoor ook online te streamen. In de onderstaande tabel vind je welke video on demand-platforms de voetbalwedstrijd vertonen.

Ziggo Sport➡️ Ga meteen naar Real Madrid – FC Barcelona bij Ziggo Sport. De wedstrijd wordt live uitgezonden via het hoofdkanaal 14, voor iedere abonnee van deze provider toegankelijk.
KPNJe kunt bij KPN, net als bij andere providers in Nederland, een abonnement op het aanvullende Ziggo Sport Totaal-pakket afsluiten om deze wedstrijd te kijken. 👉 Bekijk nu Ziggo Sport Totaal bij KPN.
Canal DigitaalBij Canal Digitaal kun je met elk lidmaatschap gratis ESPN kijken, maar deze wedstrijd valt daar niet onder. Wel kun je het aanvullende Ziggo Sport Totaal-pakket erbij aanschaffen. 👉 Bekijk nu Ziggo Sport Totaal bij Canal Digitaal.
⛔️ Amazon Prime VideoAmazons streamingdienst Prime Video biedt momenteel geen sportabonnementen met voetbalwedstrijden aan.
⛔️ Disney+Ook Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League – en Bundesliga-voetbal, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Primera División er niet te zien.
⛔️ ViaplayLineaire sportuitzendingen van RTL kunnen live worden bekeken via het aanbod van de streamingdienst, maar deze wedstrijd valt daar niet onder.

De prijs van een aanvullend Ziggo Sport Totaal-pakket verschilt per provider (voor meer info: spring direct naar het overzicht onderaan dit artikel). Je kunt de uitzending vervolgens via tv of de app van je provider kijken, maar het is ook mogelijk om onder andere met een Chromecast of via Apple TV de strijd op het grote scherm van je televisie te vertonen. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

Is El Clasico a MUST-WIN for Barcelona? Real Madrid vs. Barcelona PREVIEW | ESPN FC

Huidige vorm van FC Barcelona en Real Madrid

Hierboven vond je alvast een preview van de aanstaande wedstrijd, maar we kijken graag ook even naar de vorige partijen. In de afgelopen vijf wedstrijden wonnen beide clubs drie keer, maar Real speelde daarnaast tweemaal gelijk en bleef dus ongeslagen. FC Barcelona verloor wel één van deze vijf wedstrijden, dus staat er qua vorm nét iets minder voor dan de tegenstander.

Real Madrid recente wedstrijden
FC Barcelona recente wedstrijden

Hieronder zie je de officiële Twitter-kanalen van beide clubs die vandaag vast vooruit blikken naar de waanzinnige strijd. Zij zullen ook binnenkort de opstelling bekendmaken via hun social media. Dat wordt aftellen naar 16:15 uur, want van barst de wedstrijd los!

Alle wedstrijden van de Primera División in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Primera División zijn dit jaar in handen van één partij in het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen en daarnaast stream je bij ESPN naast de Eredivisie tevens de Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, een deel van de Europa + Conference League en tevens grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB, etcetera.

Prijs van Ziggo Sport Totaal bij providers in Nederland

De naam van het sportpakket doet anders vermoeden, maar de kanalen van Ziggo Sport Totaal zijn ook bij andere providers dan de oranje aanbieder te bestellen. In sommige gevallen is het aanvullende pakket zelfs goedkoper als je het bij een andere provider bestelt dan wanneer je hem toevoegt aan het pakket dat je bij Ziggo zelf afneemt.

Hieronder vind je een overzicht van de prijs van Ziggo Sport Totaal per maand bij elke provider op het moment van schrijven. Via de knop onder ‘meer informatie’ lees je alles over het aanvullende pakket op de officiële website van de desbetreffende provider. Daar kun je de zenders aan je bestaande lidmaatschap toevoegen of je kunt kiezen om over te stappen naar de aanbieder voor je abonnement op tv, internet en/of mobiel.

ProviderPrijs per maandMeer informatie
Canal Digitaal€13,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Canal Digitaal
Online€13,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Online
Ziggo€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Ziggo
KPN€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij KPN
Caiway€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Caiway
Solcon€14,95➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Solcon
T-Mobile€15,00➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij T-Mobile
Delta€15,00➡️ Ga direct naar Ziggo Sport Totaal bij Delta

  • Hoe laat is de wedstrijd Real Madrid – FC Barcelona vandaag (zondag 16 oktober 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Primera División is in de middag om 16:15 uur Nederlandse tijd in het Spaanse Estadio Santiago Bernabéu.

  • Via welke zender van op tv wordt El Clásico vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona wordt uitgezonden op de tv-zender Ziggo Sport. Hierdoor kun je online en via je televisie naar de partij kijken met een live stream. In dit artikel geven we een overzicht van alle kijkopties en achtergrondinformatie over de match.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.