Eerste reacties op de EK-selectie van het Nederlands elftal: “Onbegrijpelijke beslissing”

We kunnen de straten oranje kleuren, want de eerste wedstrijd van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024 is in zicht. Op dinsdag 16 juni speelt Oranje tegen Polen. Hierna volgen Frankrijk en Oostenrijk en wellicht nog meer tegenstanders. Op woensdag 29 mei 2024 heeft bondscoach Ronald Koeman de definitieve selectie bekendgemaakt. Deze bestaat uit 26 spelers. We delen de eerste reacties op de bekendmaking van de EK-selectie van het Nederlands elftal.

Ronald Koeman maakt in video zijn EK-selectie bekend

Het Nederlands elftal speelt op zondag 16 juni 2024 de eerste wedstrijd op het EK tegen Polen. Op 21 juni staat vervolgens de wedstrijd tegen Frankrijk op de planning. De groepsfase wordt afgesloten met de match tegen Oostenrijk. Maar welke spelers neemt bondscoach Ronald Koeman mee naar het EK Voetbal in Duitsland komende zomer?

In totaal bestaat de selectie uit 26 spelers. Op woensdag 29 mei 2024 kregen we eindelijk antwoord op deze vraag. In een video maakte bondscoach Ronald Koeman bekend welke voetballers mee gaan naar het EK Voetbal 2024. De video is hieronder te zien.

EK-selectie roept vragen op

De EK-selectie van het Nederlands elftal kan op een hoop verontwaardigde reacties rekenen. Zo zijn veel mensen verbaasd dat Daley Blind, Justin Bijlow en Georginio Wijnaldum in de selectie zijn opgenomen. Ook het ontbreken van Ian Maatsen doet een hoop stof opwaaien. De verdediger van Borussia Dortmund beleefde een ongelofelijk seizoen en staat zelfs in de finale van de Champions League.

Speelschema van het Nederlands elftal op het EK Voetbal 2024

Het EK Voetbal 2024 zal van 14 juni tot en met 14 juli in verschillende speelsteden in Duitsland plaatsvinden. Na de kwalificatieperiode te zijn doorgekomen, mag het Nederlands elftal zich voorbereiden op het Europees toernooi. Tijdens de loting voor de groepsfase werden alle 24 gekwalificeerde landen verdeeld in zes potten van ieder vier ploegen. Nederland kwam in poule D terecht, waar het moet voetballen tegen Polen, Oostenrijk en Frankrijk.

De eerste match staat gepland op zondag 16 juni 2024 om 15:00 uur in Hamburg. De ploeg van Ronald Koeman speelt deze wedstrijd tegen Polen. De volgende tegenstander is Frankrijk. Deze wedstrijd wordt op vrijdag 21 juni om 21:00 uur gespeeld. De laatste match uit de groepsfase staat op dinsdag 25 juni om 18:00 uur tegen Oostenrijk op de planning. De eerste twee teams uit iedere poule stromen door naar de knock-outfase. Wie weet speelt Oranje dus nog meer wedstrijden. Alle wedstrijden worden op tv uitgezonden, waardoor deze online te kijken zijn op NLZIET.

DatumWeekdagTijdWedstrijd
16 juni 2024Zondag15:00 uur🇵🇱 Polen – 🇳🇱 Nederland
21 juni 2024Vrijdag21:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇫🇷 Frankrijk
25 juni 2024Dinsdag18:00 uur🇳🇱 Nederland – 🇦🇹 Oostenrijk

Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.