Kijkers reageren op Eurovisie Songfestival-optreden van Joost Klein: “Zo trots!”

Gisteravond, donderdag 9 mei 2024, was het dan eindelijk de beurt aan Joost Klein. Op het grote Eurovisie-podium trad hij tijdens de tweede halve finale op met zijn nummer Europapa. Naast Nederland waren er nog vijftien landen die zich een weg naar de finale probeerden te zingen. Het optreden van Joost Klein kon rekenen op een hoop hakkende mensen in de zaal. Ook thuis waren kijkers onder de indruk, zo blijkt uit de reacties.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival op donderdag 9 mei 2024

Op donderdag 9 mei 2024 stond de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024 op de planning. Negentien van de 37 deelnemende landen lieten hun nummer live op het grote podium horen. Dit jaar mogen voor het eerst ook drie landen uit de Big Five in de halve finale optreden. Frankrijk, Spanje en Italië gaven alvast een voorproefje voor de grote finale op zaterdag.

Ook ‘onze’ Joost Klein kwam deze tweede halve finale in actie. Hij mocht als zestiende het podium betreden en zijn nummer Europapa live aan de wereld laten horen. Voorafgaand aan de show werden er verschillende theorieën over het optreden besproken. Rond half elf was het eindelijk tijd om Europapa voor het eerst live te zien. Met de sfeer in de zaal zat het wel goed, want er werd luidkeels meegezongen. Ook de kijkers thuis waren overtuigd, want Joost Klein hakt door naar de grote finale van aanstaande zaterdag 11 mei 2024.

Kijkers thuis zijn niet normaal trots op Joost Klein

Na heel veel optredens was het rond half elf tijd voor Joost Klein. Vanaf het eerste moment kreeg de Friese artiest de zaal mee en werd er mee gezongen met Europapa. Kijkers thuis keken vol trots en werden geraakt door het einde van het nummer. Zo schrijft iemand: “Je hebt al gewonnen, hè, Joost? Ik voelde het met je mee. Held!“. Bekijk hieronder een greep uit de reacties:

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.