Kijkers over de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024: ‘Mijn oren huilen!’

Gisteravond was het eindelijk zover: het Eurovisie Songfestival 2024 ging van start. In de eerste halve finale zagen we hoe vijftien landen zich een weg naar de finale probeerden te zingen. Ook zagen we voor het eerst drie landen uit de Big Five in actie. De eerste halve finale kon rekenen op een hoop spektakel, flamboyante kostuums en spetterende optredens. Ook kijkers thuis hadden weer een hoop commentaar op alle acts. In dit artikel zetten we een aantal reacties voor je op een rij.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 7 mei 2024

Op dinsdag 7 mei 2024 stond de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024 op de planning. Achttien van de 37 deelnemende landen lieten hun nummer live op het grote podium horen. Voor het eerst mochten ook drie landen uit de Big Five in de halve finale optreden. Engeland, Duitsland en Zweden gaven alvast een voorproefje voor de grote finale op zaterdag. Voor de andere landen was het billenknijpen geblazen, want tien van hen stroomden door naar de finale. Dit betekent dat we van vijf landen helaas afscheid moeten nemen.

Aan Cyprus de taak om de avond te openen. Na een aantal acts was het tijd voor Ierland. Hoewel het optreden van Bambie Thug maar drie minuten duurde, leek de act op een hele show. Aan het einde van de avond was het tijd om bekend te maken welke landen zich klaar mogen maken voor de grote finale. De uitslag werd geheel bepaald door televoting, dus de stemmen van de kijkers thuis. Uiteindelijk zien we Servië, Portugal, Slovenië, Oekraïne, Litouwen, Finland, Cyprus, Kroatië, Ierland en Luxemburg terug in de finale. Joost Klein zien we donderdag 9 mei tijdens de tweede halve finale terug, waar hij met zijn lied Europapa gaat optreden.

Kijkers genoten van de eerste halve finale

Uiteraard kan het muziekspektakel niet zonder het nodige commentaar ontbreken. Kijkers thuis waren dan ook helemaal klaar voor de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival 2024. Op X ging het dan ook los. Zo zorgde het optreden van Ierland voor veel gemengde reacties en vertoonde de outfit van de zangers van Polen veel gelijkenissen met het pak van ‘onze’ Joost Klein. Ook het optreden van Finland was op zijn zachts gezegd bijzonder te noemen. Bekijk hieronder een greep uit de reacties:

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.