Kijkers reageren vol lof op ‘Kerstappels’: “Vanaf nu mijn favoriete kerstfilm”

Gisteravond was het eindelijk zover en werd de gloednieuwe kerstfilm van hitserie Oogappels uitgezonden op NPO 1. Een hele hoop trouwe fans van de serie (en flink wat nieuwe kijkers) zaten voor de buis om ernaar te kijken: bijna 1,3 miljoen mensen zagen hoe het er bij de vier families aan toeging tijdens de feestdagen. Maar wat vonden ze ervan? Hieronder vind je een greep uit de eerste reacties op Kerstappels.

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Kijkers reageren vol lof op ‘Kerstappels’

Gisteravond werd na vier onwijs populaire seizoenen voor het eerst een heuse Oogappels-film uitgezonden op NPO 1. In Kerstappels is te zien hoe kerst voor de vier gezinnen niet altijd “the most wonderful time of the year” is. Onderdrukte irritaties, verplichte nummertjes, oud zeer… Het komt allemaal voorbij. En dat maakt het volgens kijkers nu juist zo goed.

Hoe herkenbaar en uit het leven gegrepen de film is, is voor velen een reden om er extra van te genieten. Het acteerwerk en het script worden ook meermaals geprezen. Voor velen katapulteert Kerstappels hiermee direct hun top tien van favoriete kerstfilms ooit in. “Zullen we afspreken dat dit de beste kerstfilm is?” zegt een kijker zelfs. Op Twitter vind je verder ook overwegend enthousiaste reacties. Hieronder hebben we er een aantal voor je verzameld.

‘Kerstappels’ gemist? Bij NLZIET kun je de film terugkijken

Kerstappels werd op 22 december 2022 om 20:35 uur uitgezonden op NPO 1. Heb je de uitzending gemist? Dan kun je bij streamingdienst NLZIET terecht, omdat de film door de BNNVARA gemaakt is en dus onderdeel uitmaakt van het aanbod van de NPO.

De film is hier bij NLZIET te zien, waar je momenteel de eerste 14 dagen gratis kunt kijken. Bij die videodienst vind je ook de eerste vier seizoenen van de serie, voor als je een nieuwe kijker bent (of geïnspireerd bent om de hele serie weer opnieuw te kijken). Ook een vijfde seizoen van Oogappels is inmiddels al aangekondigd. Wanneer de gloednieuwe afleveringen te zien zullen zijn weten we nu nog niet, maar zodra we meer informatie krijgen laten we het direct weten via je mail.

Meer informatie over de kerstfilm

BNNVARA komt met een speciale kerstfilm van de populaire serie Oogappels. Want ook al lijkt kerst de gezelligste tijd van het jaar met spelletjes, mooi gedekte tafels, cadeautjes onder de boom en goede gesprekken aan een vijfgangendiner, de werkelijkheid is meestal toch anders. Ook bij de Oogappels-families komt de boel behoorlijk Under Pressure te staan deze kerst en dat is een feest van herkenning. Met al die onderdrukte irritaties, verplichte diners en borrels, opspelend oud zeer of een overspannen kok achter het fornuis kan het behoorlijk uit de hand lopen. 

TitelKerstappels
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 30 minuten
TaalNederlands
CategorieDrama
RegisseurWill Koopman
CastBracha van Doesburgh, Ramsey Nasr, Malou Gorter, Jeroen Spitzenberger, Sam Ghilane, Mike Libanon, Eva van der Gucht, Juna de Leeuw, Vera de Vries, Susan Radder, Thor Braun, Noah de Nooij, Ciraj Amalal, Maas Bronkhuyzen

Synopsis: BNNVARA

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.