Eerste reacties Raya and the Last Dragon zijn veelbelovend: 97% op Tomatometer

Met nog maar één dag aftellen tot de lancering van de nieuwe Disney-film Raya and the Last Dragon rollen de eerste recensies van critici binnen. De film, die met VIP-toegang op Disney+ zal staan vanaf 5 maart 2021, scoort namelijk 97% op de beroemde Tomatometer van Rotten Tomatoes. Vanaf 4 juni 2021 zal de film voor alle abonnees van Disney’s streamingdienst beschikbaar zijn.

Ga direct naar Disney+ om naar alle films en series van Disney, Pixar, Star, Marvel, National Geographic en Star Wars te kijken ✅

Raya and the Last Dragon scoort 97% op Rotten Tomatoes’ Tomatometer

Op de website van Rotten Tomatoes rollen de eerste recensies van Disney’s nieuwe animatiefilm Raya en de Laatste Draak (in het Engels Raya and the Last Dragon) inmiddels binnen en die zijn zeker niet te min. Inmiddels scoort de film op de zogeheten ‘Tomatometer’ een totaal van 97% van alle 124 recensies van filmcritici. Dat belooft wat voor de VIP-lancering van de film op Disney+ aanstaande vrijdag 5 maart. Een greep uit de (uit het Engels vertaalde) recensies vind je hieronder, maar alle kritiek is te hier op Rotten Tomatoes te vinden.

Wenlei Ma (news.com.au), 3.5 uit 5: “Met zijn visuele majesteit, rollebollende tempo en winnende stemprestaties van Kelly Marie Tran en Awkwafina is Raya and the Last Dragon weer een veer in Disney’s pet.” ⭐️⭐️⭐️⭐️

Sara Michelle Fetters (MovieFreak.com), 3.8 uit 5: “Mijn hart was geraakt, en het enige wat ik wilde doen toen deze film tot een einde kwam, was hem vanaf het begin opnieuw bekijken.” ⭐️⭐️⭐️⭐️

Perri Nemiroff (YouTube), 4.5 uit 5: “Deels heerlijke stoeipartij aangewakkerd door Awkwafina’s spot-on delivery en deels meeslepend avontuur met prachtig in beeld gebrachte vechtscènes met een sterke kern gericht op de kracht van eenheid.” ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Verhaal, trailer en details van de film

Raya en de Laatste Draak reist naar de fantasiewereld van Kumandra, waar mensen en draken lang geleden samen in harmonie leefden. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. Nu, 500 jaar later, is datzelfde kwaad teruggekeerd en is het aan een eenzame strijder, Raya, om de legendarische laatste draak op te sporen en het gebroken land en zijn verdeelde volk te herstellen. Tijdens haar reis zal ze leren dat er meer nodig is dan een draak om de wereld te redden: teamwork.

Raya and the Last Dragon heeft de stemmen van Kelly Marie Tran als Raya, een krijger wiens geestigheid is zo scherp als haar lemmet, en Awkwafina zo magisch, mythisch, zelfspottend draakje genaamd Sisu. Nieuw geopenbaarde karakters uit de film zijn onder andere een straatvechter van 10 jaar met de naam Boun, de formidabele reus Tong en een stelende peuter Noi met haar band van Ongis. De speelfilm is geregisseerd door Don Hall en Carlos López Estrada en geproduceerd door Osnat Shurer en Peter Del Vecho.

Titel: Raya en de Laatste Draak / Raya and the Last Dragon
Soort: Film
Jaar: 2021
Duur: 1 uur en 48 minuten
Categorie: Animatie, Actie, Avontuur
Regisseur: Don Hall, Carlos López Estrada
Schrijvers: Adele Lim, Qui Nguyen
Cast: Awkwafina, Kelly Marie Tran
Kijken: Bekijk direct op Disney+

Veelgestelde vragen over Raya and the Last Dragon op Disney+ in Nederland

Wanneer komt Raya and the Last Dragon op Disney+?

Vanaf vrijdag 5 maart 2021 zal Raya and the Last Dragon te zien zijn op Disney+ in Nederland, maar enkel met VIP-toegang (met een prijs van €21.99). Pas een paar maanden later, vanaf 4 juni 2021, zal elke abonnee van de streamingdienst naar de film kunnen kijken.

Waar gaat Raya and the Last Dragon over?

In een rijk dat bekend staat als Lumandra, een herstelde Aarde die bewoond wordt door een oude beschaving, is een krijger genaamd Raya vastbesloten om de laatste draak te vinden.

Kun je Raya and the Last Dragon gratis online kijken?

Om naar deze nieuwe film van Disney te kijken, heb je een abonnement op Disney+ nodig en daarbij een in de eerste maanden een ticket voor VIP-toegang. Lees meer over de prijs van een abonnement via de pagina wat kost Disney+.