Waar kun je de podcast ‘Rampvlucht’ luisteren?

Veel podcastliefhebbers vragen zich af hoe ze de Bijlmerramp-podcast ‘Rampvlucht’ luisteren kunnen. Hierin gaan we op zoek naar de waarheid achter de noodlottige dag. De journalisten in deze podcast brachten de wegkijkende overheid en hun systemisch falen aan het daglicht. In dit artikel geven wij aan of deze podcast op het moment van schrijven te beluisteren is op audiostreamingdiensten als Podimo, Spotify, Google en Apple Podcasts of dat streaming op een ander platform mogelijk is.

→ Luister nu 60 dagen gratis naar Podimo, want als bezoeker van Streamwijzer wordt de kosteloze proefperiode tijdelijk verviervoudigd ✅

Bij welke streamingdienst kun je naar de Bijlmerramp-podcast ‘Rampvlucht’ luisteren?

Het is 4 oktober 1992 wanneer plotseling een vrachtvliegtuig neerstort in de Amsterdamse woonwijk Bijlmermeer. Hierbij kwamen 43 mensen om het leven. Naast een vijfdelige dramaserie—een complotthriller die tevens vandaag van start gaat op tv en online—brengt KRO-NCRV ook onder andere een documentaire, digitale reconstructie en podcast uit.

Meerdere populaire podcasts zijn recentelijk verhuisd van een brede beschikbaarheid op al je favoriete podcastapps naar het exclusieve aanbod van de podcastapp Podimo. Bij de podcast ‘Rampvlucht’ over de Bijlmerramp is dat echter niet het geval. In de onderstaande tabel vind je overzichtelijk op welke audiostreamingdienst je momenteel naar deze productie kunt luisteren.

✅ Podimo➡️ Ga meteen naar Rampvlucht bij Podimo. Hier kun je direct naar alle zes de afleveringen luisteren. Een abonnement kost standaard de eerste 14 dagen niets, maar als bezoeker van Streamwijzer wordt deze periode tijdelijk verviervoudigd tot 2 maanden gratis luisteren.
📺 NLZIET➡️ Ga meteen naar Rampvlucht bij NLZIET. De podcast is hier namelijk niet te beluisteren, maar via de NPO is de gelijknamige serie ‘Rampvlucht’ er wel al volledig vooruit te streamen. Je kijkt nu 14 dagen gratis.
SpotifyIn de grote bibliotheek van Spotify’s muziek en podcasts is deze titel ook terug te vinden.
Apple PodcastsBij Apple Podcasts kun je tevens luisteren naar alle afleveringen van de podcast over de Bijlmerramp.
Google PodcastsGoogle Podcasts heeft deze productie ook aan haar aanbod toegevoegd.

Verhaal en beelden van ‘Rampvlucht’

In de podcast Rampvlucht wordt dertig jaar na de Bijlmervliegtuigramp een journalistieke zoektocht naar de waarheid gereconstrueerd. Meteen is de crash namelijk door mysterie omgeven; raadselachtige types in witte pakken, een afwijkend vliegschema, een onvindbare cockpitvoicerecorder, zieke huisdieren en Bijlmerbewoners met onverklaarbare aandoeningen. Wat zat er in dat vliegtuig en hoe heeft het daar kunnen neerstorten?

De journalisten in deze podcast brachten de wegkijkende overheid en hun systemisch falen aan het daglicht. Wie werkte hen tegen en waarom? Wat waren de belangen, de geheimen? En in welk web raakten ze verstrikt in hun zoektocht naar de waarheid? Hieronder bekijk je de trailer van de dramaserie die op tv en online verschijnt. Beelden van de podcast staan momenteel niet online.

Streaming informatie over de podcast

TitelRampvlucht
Jaar2022
SoortPodcast
TaalNederlands
CategorieDocumentaire, Geschiedenis

Synopsis: Podimo