Komt er nog een ‘A Quiet Place’-film na ‘Day One’?

Dit jaar is de wereld opnieuw doodstil. Het is namelijk tijd voor A Quiet Place: Day One, waarin we teruggaan naar het begin. De monsters arriveren op de aarde en jagen op ieder geluidje. Dit is alweer de derde film binnen dit universum. Maar komt er eigenlijk nóg een A Quiet Place-film? En wanneer dan? In dit artikel lees je alles wat we hier tot nu toe over weten.

Komt er een vierde ‘A Quiet Place’-film?

In 2018 verscheen A Quiet Place op het witte doek. Voor het eerst betraden we een muisstille wereld, waarin ieder geluidje je einde kan betekenen. Centraal stond de familie Abbott, die zich al sluipend en fluisterend voortbewoog over het scherm. En bij ieder foutje kwamen er tientallen moordlustige wezens achter ze aan. In 2020 was het tijd voor A Quiet Place: Part II en in 2024 voor de prequel A Quiet Place: Day One.

Nu blijft de grote vraag natuurlijk: komt er ook een A Quiet Place 4? Goed nieuws, want die lijkt er inderdaad aan te komen. De vierde film zal waarschijnlijk A Quiet Place 3 gaan heten, omdat het in principe de derde film is van de reeks. Day One is namelijk een prequel. Verdere details zijn er nog niet naar buiten gebracht.

Wanneer komt ‘A Quiet Place 4’ in de bioscoop?

Áls A Quiet Place nog een film krijgt, dan gaat dat waarschijnlijk nog wel een aantal jaar duren. Dit zagen we ook al bij de afgelopen twee films: Part II verscheen in 2020 en daarna moesten we vier jaar wachten op Day One. We kunnen je op dit moment helaas dus nog geen releasedatum geven, zeker omdat we nog niet eens zeker weten óf er nog een film komt. Zodra we meer informatie krijgen, werken we deze pagina direct bij.

Meer weten? Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series per maand. Ook publiceren we wekelijks de Streamwijzer top 10, met de leukste titels van de komende week. En we houden je natuurlijk altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail en onze social media-kanalen.

Verhaal en trailer van ‘A Quiet Place: Day One’

Ervaar de dag dat de wereld stil werd.


Synopsis: Paramount Pictures (via Universal)

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.