The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix | Nieuws, trailer en datum

Het is één van de meest bekeken titels op Netflix in 2020: de schaakserie The Queen’s Gambit met actrice Anya Taylor-Joy in de hoofdrol van Beth Harmon. Na het weergaloze succes zijn veel kijkers benieuwd naar de komst van een tweede seizoen. Gelukkig hebben Taylor-Joy en haar tegenspelers al aangegeven daar wel zin in te hebben. Bekijk hieronder wat we tot nu toe weten over het nieuws, de trailer en de datum van The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix!

Waar gaat het verhaal van The Queen’s Gambit over?

De negen jaar oude wees Beth Harmon is rustig, chagrijnig en ogenschijnlijk onopvallend. Dat wil zeggen, totdat ze haar eerste schaakspel speelt. Haar zintuigen worden scherper, haar denken helderder, en voor het eerst in haar leven voelt ze zich volledig in controle. Op haar zestiende doet ze mee aan het Amerikaanse open kampioenschap. Maar naarmate Beth haar vaardigheden op het professionele circuit aanscherpt, wordt de inzet hoger, wordt haar isolement angstaanjagender en wordt de gedachte aan een ontsnapping des te verleidelijker. Gebaseerd op het boek van Walter Tevis.

Titel: The Queen’s Gambit
Soort: Serie
Jaar: 2020
Duur: 1 seizoen
Categorie: Drama
Makers: Scott Frank, Allan Scott
Cast: Anya Taylor-Joy, Chloe Pirrie, Bill Camp
Gebaseerd op het boek van: Walter Tevis
IMDb: 8.7 uit 190.032 stemmen
Trailer: Bekijk direct op YouTube
Kijken: Bekijk direct op Netflix

Wanneer komt The Queen’s Gambit seizoen 2 op Netflix Nederland?

Er is nog geen bevestiging dat er ook daadwerkelijk een tweede seizoen van The Queen’s Gambit aan zit te komen, maar in een interview met Town & Country heeft hoofdrolspeelster Anya Taylor-Joy aangegeven nog wel zin te hebben in een tweede seizoen. Vrij vertaald vertelt de actrice die de rol van schaaktalent Beth Harmon vertolkt: “Als ik iets geleerd in deze industrie, is het dat je nooit nooit moet zeggen. Ik ben dol op het personage, en ik zou zeker terugkomen als me dat gevraagd werd, maar ik denk wel dat we Beth op een goede plaats achterlaten. Ik denk dat de rest van haar leven zeker ook een avontuur zal zijn, maar in de zoektocht naar een vorm van vrede, gewoon een vorm van gelukkig zijn met wie ze is, gaat ze verder. Ik denk dat het eindigt op een mooie plek.”

Ook haar tegenspeler Harry Melling, die de rol van Harry Beltik speelt, gaat hierin mee: “Het zou goed zijn, toch, een Queen’s Gambit deel twee? De plaats waar we eindigen in de miniserie is de plaats waar we eindigen in het boek. Ik weet niet of er nog een volgend deel kan zijn, maar er zijn vreemdere dingen gebeurd.”

→ Alles over schaken vind je hier

Komt er een The Queen’s Gambit seizoen 3 of is S2 het laatste seizoen van de serie?

Aangezien we nog niet weten of er een tweede seizoen van The Queen’s Gambit volgt, is ook de komst van een eventueel derde deel nog niet bevestigd. Zodra we meer weten, hoor je het via de website en social media kanalen van Streamwijzer.

Welke teaser of trailer is er van The Queen’s Gambit seizoen 2?

Helaas is er op dit moment nog geen bevestiging van de komst van een tweede deel, dus is er ook nog geen trailer. Wel kun je alvast opwarmen met de trailer van het eerste seizoen van de schaakserie.