Video: Queen Elizabeth II en Paddington eten samen een “Ma’amalade sandwich”

In juni dit jaar werd door het Britse koningshuis een video gedeeld van Queen Elizabeth II en Paddington, twee iconen uit het land die samen een “Ma’amalade sandwich” eten. Het filmpje gaat weer rond op sociale media nu gisteren het trieste nieuws bekendgemaakt werd dat de koningin op 96-jarige leeftijd is overleden.

Video van Queen Elizabeth en Paddington

Tijdens het jubileumconcert van Queen Elizabeth II werd een komische video gedeeld die mensen ontroerde en aan het lachen maakte. Paddington Bear, een geliefd personage dat werd bedacht door de Britse auteur Michael Bond, verschijnt hierin samen met koningin Elizabeth. De 96-jarige monarch verraste hiermee de wereld en liet zien dat ze naast populaire koningin ook een goede actrice was.

Paddington reageert via social media op de dood van Queen Elizabeth II

Het filmpje wordt weer veel gedeeld op sociale media na het nieuws dat Queen Elizabeth II is overleden op donderdag 8 september 2022. Ook het officiële Twitter-account van Paddington Bear deelde als reactie op deze trieste gebeurtenis een bericht dat inmiddels al ruim 834.000 keer werd geliked: “Thank you Ma”am, for everything.”

Films en series over de Britse koningin

Momenteel wordt weer veel naar films en series over Queen Elizabeth II gezocht. Een paar kijktips voor wie graag herinneringen op wil halen zijn onder andere Elizabeth (2022) op Pathé Thuis en de populaire serie The Crown (4 seizoenen) op Netflix. Mocht je Paddington (2014) graag willen zien, dan kun je tevens terecht bij deze beide videodiensten. Het vervolg Paddington 2 uit 2017 is er ook te streamen.


Afbeelding ter illustratie (via Pexels)