Moet je ‘Queen Charlotte’ kijken vóór ‘Bridgerton’ seizoen 3?

Binnenkort staat seizoen 3 van Bridgerton op het programma. Na twee jaar kunnen we eindelijk weer genieten van het kostuumdrama. Maar vorig jaar kon je natuurlijk ook al kijken naar de spin-off over Queen Charlotte. Mocht je die nog niet gezien hebben, dan vraag je je misschien wel af of je de zesdelige serie moet kijken voordat je in mei Bridgerton seizoen 3 opzet. Wij zochten het voor je uit.

Moet je de spin-off over Queen Charlotte kijken vóór het seizoen 3 van ‘Bridgerton’?

In Bridgerton leerden we de eigenzinnige Queen Charlotte natuurlijk al kennen, maar vorig jaar besloot Netflix dat het tijd was om in haar verleden te duiken. En dan specifiek in haar liefdesgeschiedenis. We zien hoe Charlotte in eerste instantie helemaal niet wil trouwen en al zeker geen koningin wil worden, maar hoe alles verandert als ze George ontmoet. Hun huwelijk zorgt voor immense verschuivingen binnen de gemeenschap en is het startsein van het ontstaan van de society die we uit Bridgerton kennen.

Omdat Queen Charlotte: A Bridgerton Story niet alleen over het verleden gaat maar ook beelden toont uit het ‘heden’, vragen veel kijkers zich af of ze de spin-off moeten zien voordat ze aan het derde seizoen beginnen. Het verhaal van Queen Charlotte speelt zich af tussen seizoen 2 en 3 in en draait om een paar karakters die ook in Bridgerton zelf voorkomen, dus daarom is het wel handig om voor mei de zes afleveringen even te kijken. Het is echter nog niet duidelijk in hoeverre de gebeurtenissen uit de spin-off daadwerkelijk van invloed zijn op de verhaallijnen in seizoen 3.

Op déze dag verschijnt ‘Bridgerton’ seizoen 3

Je hebt nog even de tijd om Queen Charlotte te bingen. Op donderdag 16 mei verschijnen de eerste afleveringen van Bridgerton seizoen 3. Het seizoen wordt opgedeeld in twee delen, dus de laatste vier afleveringen komen een maandje later.

AfleveringDeelWeekdagDatum
1Deel 1Donderdag16 mei 2024
2Deel 1Donderdag16 mei 2024
3Deel 1Donderdag16 mei 2024
4Deel 1Donderdag16 mei 2024
5Deel 2Donderdag13 juni 2024
6Deel 2Donderdag13 juni 2024
7Deel 2Donderdag13 juni 2024
8Deel 2Donderdag13 juni 2024

Verhaal en trailer van ‘Bridgerton’ seizoen 3

Penelope Featherington (Nicola Coughlan) heeft haar langgekoesterde verliefdheid op Colin Bridgerton (Luke Newton) eindelijk opgegeven na het horen van zijn kleinerende woorden over haar vorig seizoen. Ze heeft besloten dat het tijd is om een man te vinden, het liefst één die haar genoeg vrijheid geeft om haar dubbelleven als Lady Whistledown voort te zetten, ver weg van haar moeder en zussen. Maar vanwege haar gebrek aan zelfvertrouwen mislukken Penelope’s pogingen op de huwelijksmarkt dramatisch. 


Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.