‘Bridgerton’-prequel over Queen Charlotte staat vanaf vandaag op Netflix

Alle fans van Queen Charlotte uit de hitserie Bridgerton moeten vanavond hun agenda schoonvegen. Hoewel we dit personage natuurlijk ook weer terug zullen zien in het opkomende derde seizoen, schittert ze vanaf vandaag namelijk in haar gloednieuwe eigen serie. Queen Charlotte: A Bridgerton Story is een prequel die het verhaal van Charlottes eerdere leven vertelt en is nú te streamen op Netflix.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Queen Charlotte schittert in eigen ‘Bridgerton’-prequel

De afgelopen twee seizoenen van Bridgerton stal Golda Rosheuvel als koningin Charlotte de harten van miljoenen Netflix-abonnees. Haar verhaal is gebaseerd op het échte verhaal van koningin Charlotte en koning George III en met deze nieuwe prequel komen we nog meer te weten over hun liefdesverleden. We zien hoe Charlotte in eerste instantie helemaal niet wil trouwen en al zeker geen koningin wil worden, maar hoe alles verandert als ze George ontmoet. Hun huwelijk zorgt voor immense verschuivingen binnen de gemeenschap en is het startsein van het ontstaan van de wereld die we uit Bridgerton kennen.

Een verhaal over koningin Charlotte is niet compleet zonder Golda Rosheuvel en dus komt zij ook zeker weer langs in deze spin-off. Maar omdat we terug in de tijd reizen, zijn er ook een aantal nieuwe gezichten te zien. Zo wordt de jongere versie van Charlotte vertolkt door India Amarteifio (die eerder al te zien was in populaire series als Doctor Who en Sex Education) en kruipt Corey Mylchreest (The Sandman) in de huid van de jonge George.

Wanneer komt seizoen 3 van ‘Bridgerton’ eigenlijk?

Op donderdag 4 mei is de gloednieuwe prequel gearriveerd op Netflix en met slechts zes afleveringen smaakt dit waarschijnlijk snel naar meer. Maar wanneer kunnen we het derde seizoen van Bridgerton dan eigenlijk verwachten? Helaas moeten we je dat antwoord verschuldigd blijven, want een releasedatum is nog niet bekendgemaakt. Uiteraard houden we je altijd op de hoogte van de laatste nieuwtjes via je mail.

📺 Je vindt een overzicht van alle verwachte titels in onze lijsten met nieuwe films en series op Netflix per maand. Ook updaten we wekelijks het artikel met titels die binnenkort op Netflix zullen verschijnen.

Meer informatie over de serie

Het huwelijk van de jonge koningin Charlotte en koning George van Engeland is het begin van een episch liefdesverhaal en verandert de high society in deze Bridgerton-prequel.

TitelQueen Charlotte: A Bridgerton Story
Jaar2023
SoortSerie
Duur1 seizoen
TaalEngels
CategorieRomantiek, Drama
MakerShonda Rhimes
CastIndia Amarteifio, Adjoa Andoh, Michelle Fairley, Ruth Gemmell, Corey Mylchreest, Golda Rosheuvel, Arsema Thomas, Sam Clemmett, Freddie Dennis, Hugh Sachs, Julie Andrews

Synopsis: Netflix

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.