Op deze datum staat het Belgische festival Pukkelpop in 2024 op de planning

Gelijktijdig met Lowlands vindt elk jaar in Hasselt (België) het razend populaire vierdaagse festival Pukkelpop plaats. Onder andere Billie Eilish, YUNGBLUD, Anne-Marie en Florence and The Machine zorgden tijdens de afgelopen editie voor spectaculaire optredens. Heb je altijd al een keer dit muzikale festijn van dichtbij willen meemaken? Dan ben je vast benieuwd wanneer het festival in 2024 op de agenda staat. In dit artikel zetten we de exacte data op een rij én lees je alles wat er tot nu toe bekend is over de kaartverkoop en line-up.

Datum: wanneer is Pukkelpop in 2024?

Ook de organisatie heeft zin in volgend jaar, want direct na het afgelopen festival kondigden ze de nieuwe data voor Pukkelpop in 2024 aan. Vooraf konden we al een goede gok doen, aangezien het muzikale evenement vrijwel altijd in het tweede gedeelte van augustus wordt georganiseerd. Een blik op de kalender laat zien dat de weekenden van 1-4 en 8-11 augustus dus naar alle waarschijnlijkheid zouden afvallen.

Dan blijven er nog twee weekenden over. De organisatie meldde dat de precieze data van de 37e editie van Pukkelpop zijn geprikt op donderdag 15, vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 augustus 2024. Net als dit jaar zal tegelijkertijd het populaire festival Lowlands 2024 worden georganiseerd.

Kun je al kaarten kopen voor Pukkelpop in 2024?

De tickets voor de afgelopen editie van het muziekfestival waren razendsnel uitverkocht, waardoor het verstandig is om ver van tevoren al op de hoogte te zijn van het laatste nieuws omtrent het aanschaffen van tickets. De kaartverkoop voor Pukkelpop 2024 is echter nog niet gestart op het moment van schrijven, waardoor je nog steeds kans hebt om een felbegeerd toegangsbewijs te bemachtigen.

Wanneer de tickets dan wel in de verkoop zullen gaan, is op het moment van schrijven nog niet duidelijk. Voor de afgelopen editie van het muziekfestival kon je al in februari kaartjes kopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit ook in 2024 rond dezelfde periode zijn. Deze datum is echter nog niet bevestigd door de organisatie. Goed om te weten als je krap bij kas zit rond die periode: bij de afgelopen editie was het door de prijsstijging van de tickets mogelijk om deze in drie fases af te rekenen.

Line-up van Pukkelpop 2024

Elk jaar zijn er grote artiesten uit binnen- en buitenland die samen een spetterende line-up vormen waar mening muziekliefhebber zijn hart bij kan ophalen. Zo kwamen dit jaar onder andere Froukje, Years & Years, YUNGBLUD, Billie Eilish, Tom Odell, Anne-Marie, Angèle, Macklemore, Florence + The Machine, The Killers en nog veel meer gave optredens voorbij. Welke artiesten er op de line-up voor 2024 staan, is nu nog even spannend. De eerste namen worden namelijk rondom de voorverkoop bekend, waardoor we mogelijk tot februari nog moeten wachten tot de eerste artiesten zijn bevestigd.

Pukkelpop 2023 Recap

Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.