Sturm Graz – PSV: live kijken op tv en online | 15 augustus 2023 | Derde voorronde van de Champions League

Met een uitstekende eerste wedstrijd staan de Eindhovenaren al met één been in de play-off ronde van de Champions League. Nu hoeven ze alleen nog hun 1-4 voorsprong uit Noord-Brabant op vijandige grond moeten verdedigen. Benieuwd wanneer en waar je Sturm Graz – PSV kunt kijken? De partij wordt gespeeld op dinsdag 15 augustus 2023 om 20:30 uur in het stadion van de thuisploeg uit Oostenrijk: de Merkur Arena. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

Sturm Graz – PSV kijken: live stream van de wedstrijd op dinsdag 15 augustus 2023 om 20:00 uur

De derde voorronde van de hoogste continentale bekerstrijd die we kennen als de Champions League, wordt vanavond vervolgd in Oostenrijk. Dit seizoen worden de uitzendingen van de voorrondes van Nederlandse ploegen door Veronica verzorgd. Tevens de match tussen het team uit Stiermarken (Oostenrijk) en de tegenstanders uit Noord-Brabant (Nederland) op dinsdag om 20:30 uur wordt uitgezonden via deze zender, mede te ontvangen via NLZIET.

Sturm Graz 🆚 PSV in het kort:
🏆 Champions League
🏟️ Derde voorronde (wedstrijd 2 v/d 2)
🥅 Cumulatief 1-4
🗓️ Dinsdag 15 augustus 2023
⏰ 20:30 uur Nederlandse tijd
📍 Merkur Arena in Graz, Oostenrijk
📺 Veronica → Kijk direct Sturm Graz vs. PSV (nu 14 dagen gratis)

Hierboven vond je al even in het kort waar de wedstrijd van vanavond te zien is en wanneer de aftrap op welke plek zal zijn. De onderstaande tabel geeft als aanvulling hierop een verdiepende blik op de uitzendrechten per streamingdienst en tv-kanaal in Nederland. Je kunt de wedstrijd via de app kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm.

NLZIET➡️ Ga meteen naar Sturm Graz – PSV via Veronica bij NLZIET. Hier wordt deze wedstrijd uit de Europese Champions League vanwege de tv-uitzending op Veronica ook online vertoond. Je kunt nu de eerste 14 dagen gratis kijken en zelfs vanuit het buitenland heb je toegang in alle landen in de Europese Unie.
⛔️ Amazon Prime VideoPrime Video, de streamingdienst van Amazon, biedt in Nederland momenteel geen sportabonnementen aan.
⛔️ Disney+Disney’s videodienst heeft geen mogelijkheid om naar sport te kijken op het moment van schrijven.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst biedt wel abonnementen voor films & series aan, maar niet voor sport.
⛔️ NetflixBij Netflix is het niet mogelijk om naar voetbal of andere sporten te kijken.
⛔️ ViaplayIn het aanbod van Viaplay vind je veel sport terug, waaronder Formule 1, hockey, Premier League– en Bundesliga-voetbal en darts, maar momenteel zijn de wedstrijden uit de Champions League er niet te zien.
⛔️ VideolandSportuitzendingen van deze Europese bekercompetitie worden door Videoland niet in het aanbod van de streamingdienst opgenomen, aangezien ze niet lineair op de televisiekanalen van RTL worden uitgezonden.

Opstellingen van Sturm Graz (Oostenrijk) en PSV Eindhoven (Nederland) tijdens deze derde voorronde van de Champions League

Voetballiefhebbers zijn natuurlijk ook benieuwd naar de tweemaal elf spelers die zijn geselecteerd om direct bij de aftrap opgesteld te staan voor deze derde voorronde in de Champions League. Meestal worden de opstellingen op de dag van de match ongeveer een uur van tevoren bekendgemaakt via social media. Deze match tussen Sturm Graz vs. PSV Eindhoven staat dinsdag om 20:30 uur Nederlandse tijd op de planning, dus we verwachten rond 7-8 uur ‘s avonds te horen wie de basisspelers zijn.

⚫️ Opstelling Sturm Graz: nog niet bekend

⚪️ Opstelling PSV: nog niet bekend

Vorm van de beide ploegen in hun nationale competities

We kijken voorafgaand aan de start van wedstrijden ook altijd graag of de beide clubs momenteel in vorm zijn. Dat doen we door hun prestaties in de nationale competities, de Bundesliga van Oostenrijk en de Eredivisie van Nederland, onder de loep te nemen. Ditmaal zegt dat echter nog niet bijzonder veel, omdat er in NL nog maar één speelronde voltooid is. Na winst staat PSV momenteel op de vijfde positie. Sturm Graz speelde in eigen land al drie matches, waarvan er twee werden gewonnen en één gelijkgespeeld. Daarmee staan zijn voorlopig op #2 achter Red Bull Salzburg.

Sturm Graz in de Bundesliga (Oostenrijk)

PositieClubPuntenGespeeldVorm
1RB Salzburg93✅ ✅ ✅
2 ➡️Sturm Graz73➖ ✅ ✅
3A. Klagenfurt53➖ ➖ ✅

PSV in de Eredivisie (Nederland)

PositieClubPuntenGespeeldVorm
4Heerenveen31
5 ➡️PSV31
6Excelsior31

Terugkijken: samenvatting en hele wedstrijd Sturm Graz vs. PSV

Heb je de partij afgelopen dinsdag gemist en zou je hem graag terug willen kijken? Je kunt veelal de samenvatting van de wedstrijd online vinden. De makkelijkste manier om deze te vinden is door naar YouTube te gaan en ‘Sturm Graz PSV Champions League voorronde 3 dinsdag 15 augustus 2023’ in de zoekbalk in te tikken. Vervolgens kun je de belangrijkste beelden in een paar minuten terugkijken.

Verder kun is het ook mogelijk om de hele wedstrijd opnieuw te kijken. Wie zijn favoriete club niet live aan heeft kunnen moedigen, kan gelukkig via de bovenstaande streamingdienst NLZIET nog tot 7 dagen de match volledig terugkijken als uitzending gemist.

Wedstrijden van de Champions League in 2023 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendingen van de Champions League volg je dit jaar via Ziggo Sport, een provider die met zijn video on demand-platform ook onderdeel uitmaakt van het Nederlandse streaminglandschap. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welke zender ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Verder stream je met een abonnement op ESPN via de vier tv-zenders onder andere voetbal uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Europa League en Conference League. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.