Live stream: PSV – Feyenoord | 18 september 2022 | Eredivisie

In de zevende speelronde van de Eredivisie 22/23 is er een partij tussen twee grootmachten in het Nederlandse voetbal aangebroken: PSV – Feyenoord. De strijd tussen de teams barst vandaag los, op zondag 18 september 2022, om 14:30 uur in het Eindhovense Philips Stadion. Hier vind je hoe je direct op tv en online met een live stream naar de wedstrijd kunt kijken.

PSV – Feyenoord online kijken: live stream van de wedstrijd op zondag 18 september 2022 om 14:30 uur

Vorige maand is het nieuwe seizoen van de Eredivisie begonnen. De uitzendingen worden in Nederland dit jaar door ESPN verzorgd, terwijl andere competities met Nederlandse clubs onder andere via NLZIET en een aantal tv-zenders (die ook online te kijken zijn) te zien zijn. De match tussen het team uit Eindhoven en de tegenstanders uit Rotterdam wordt vanmiddag op tv uitgezonden door ESPN 1. De meeste zenders van ESPN zijn doorgaans betaald bij providers, maar via Canal Digitaal kun je gratis kijken tijdens je eerste week omdat alle vier de kanalen standaard in elk pakket zitten. Je kijkt dan live en terug naar alle voetbalwedstrijden bij ESPN 1, 2, 3 én 4, bekroonde films & series, 60+ tv-zenders en meer. 👉 Ga direct naar ESPN bij Canal Digitaal voor PSV – Feyenoord.

Doordat de uitzending op lineaire televisie bij ESPN wordt verzorgd, is het ook mogelijk om met een tv-abonnement via internet bij providers naar de wedstrijd te kijken. Zo kun je onder andere hier bij Ziggo GO en hier bij KPN iTV de match streamen met het benodigde pakket en is de uitzending online te zien via ESPN Watch. Je kunt de wedstrijd via de app of tv-zenders van providers kijken, maar ook onder andere met een Chromecast of via Apple TV op het grote scherm. Verder is het goed om te weten dat je in het overzicht van alle wedstrijden van voetbal vandaag precies vindt welke match op welke dag & tijd in het programma staat. Je vindt in de tabel de uit- en thuisteams, competitie en waar het te zien is op tv + online.

TOP 5 GOALS | PSV - FEYENOORD ⚔️

Korte uitleg: zo werkt het kijken van voetbal bij ESPN via Canal Digitaal

Canal Digitaal en Online.nl, beiden onderdeel van hetzelfde overkoepelende bedrijf, zijn de enige twee grote tv-aanbieders in Nederland die het mogelijk maken om in je basispakket naar alle vier de zenders van ESPN te kijken. Bij sommige providers is alleen het eerste hoofdkanaal standaard in je pakket opgenomen, terwijl er anderen zijn die helemaal niets van ESPN standaard vertonen.

Door te kiezen voor de TV App van Canal Digitaal kijk je live naar alle 60+ grote zenders, inclusief alle kanalen van ESPN (1, 2, 3 én 4). Je kunt daarnaast ook alles tot 7 dagen terugkijken op je tv, telefoon, tablet of laptop en krijgt standaard toegang tot een catalogus van films en series bij Canal+ Series. Dit lidmaatschap is maandelijks opzegbaar en kost €14,95 p/m, maar de eerste week is compleet kosteloos. Onder het aanbod van ESPN vallen o.a. de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, TOTO KNVB Beker, Europa League, Conference League, grote Amerikaanse sportcompetities als de NBA, NHL, NFL, MLB en nog veel meer.

Mocht je naast tv ook graag een aansluiting voor internet hebben, dan kun je deze pakketten combineren: lees meer hier op de officiële website van Online.nl. De eerste 6 maanden betaal je dan met de huidige actie €15 p/m extra, waarbij je overal in huis betrouwbare en stabiele wifi krijgt volgens de aanbieder. Dit blijft echter allemaal optioneel, dus je kunt er ook voor kiezen om alleen tv (inclusief alles van ESPN) te blijven kijken voor anderhalf tientje in de maand. Via de onderstaande knop kun je je direct aanmelden voor deze deal bij Canal Digitaal en in de rest van dit artikel lees je meer over de wedstrijd tussen PSV Eindhoven en Feyenoord Rotterdam. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

Uitslag van de vorige wedstrijden van Feyenoord en PSV

Feyenoord en PSV kwamen elkaar natuurlijk in het Nederlandse voetbal al weel vaker tegen. De laatste vijf keer dat ze de strijd met elkaar aangingen waren echter allemaal niet in het voordeel van de Eindhovenaren, want ze wisten er geen één te winnen. Driemaal werd gelijkgespeeld, waarvan 2-2 in 2022, 1-1 in 2021 en ook al 1-1 in 2020. De twee andere partijen werden met 3-1 (2021) en 0-4 (ook 2021) door Feyenoord gewonnen.

Momenteel staan ze er echter bijna even sterk voor voor op het gebied van vorm. Zo won Feyenoord in de laatste 5 partijen bijna alles: van Sturm Graz (6-0), Go Ahead Eagles (3-4), FC Emmen (4-0) en Sparta Rotterdam (3-0), terwijl enkel de internationale strijd tegen SS Lazio eindigde in een verlies van 4-2. Bij PSV loopt het ook goed, want dit team won van RKC Waalwijk met 1-0, van FC Volendam met 7-1 en van Excelsior met 1-6. Ze verloren echter van FC Twente met 2-1 en speelden in Europa gelijk tegen FK Bodø/Glimt met 1-1. Het belooft dus een spannende partij te worden. We gaan zondag in het Eindhovense Philips Stadion meemaken wie er zal winnen, want om 14:30 uur barst de strijd los. De opstelling van beide teams is op het moment van schrijven nog niet bekend, maar die zullen vlak voor de wedstrijd naar buiten gebracht worden.

PSV recente wedstrijden: ✅ – ✅ – ❌ – 🔘 – ✅
Feyenoord recente wedstrijden: ✅ – ✅ – ❌ – ✅ – ✅

Alle wedstrijden van de Eredivisie in 2022 op tv en online kijken met een live stream

De uitzendrechten van de Eredivisie zijn dit jaar in het Nederlandse streaminglandschap in handen van ESPN, een partij die de videodienst ESPN Watch aanbiedt en daarnaast ook vier tv-zenders heeft. Op de sportpagina van Streamwijzer vind je welke wedstrijden waar online te zien zijn met een live stream, maar ook bij welk kanaal ze op tv worden uitgezonden.

Streamingdiensten in Nederland bieden nog niet vaak sportabonnementen aan, al zijn er sommige video on demand-platforms die het wel mogelijk maken om naar voetbal te kijken. Zo kun je bij Viaplay genieten van de Engelse Premier League en Duitse Bundesliga, maar momenteel is het Nederlandse en Europese voetbal er niet te vinden. Daarvan kijk je namelijk een selectie van wedstrijden onder andere via NLZIET door uitzendingen op tv-zenders. Ook discovery+ heeft met de Zweedse Allsvenskan een eigen competitie in handen.


  1. Hoe laat is de wedstrijd PSV – Feyenoord vandaag (zondag 18 september 2022)?

    De aftrap van deze partij in de Eredivisie is in de middag om 14:30 uur in het Philips Stadion in Eindhoven.

  2. Op welke zender van ESPN wordt PSV – Feyenoord vanmiddag uitgezonden?

    De wedstrijd wordt uitgezonden op het hoofdkanaal, dus via de tv-zender ESPN 1. Je kunt gewoon via je televisie en online naar de partij tussen de clubs uit Eindhoven en Rotterdam kijken met een live stream, zoals in dit artikel wordt beschreven.


Afbeelding ter illustratie

Wij zijn gek op het streamen van films, series, sport, podcasts en luisterboeken. Jij ook? Volg ons dan via onze website en social media kanalen voor het laatste nieuws over de beste content op de streamingdiensten in Nederland.