Deze 10 woon- en verbouwprogramma’s moet je gezien hebben

De woningmarkt in Nederland staat volledig op zijn kop. Starters kunnen bijna geen huizen meer kopen, politieke partijen zitten met de handen in het haar en ondertussen neemt de woningnood alleen maar toe. Het is dan ook niet vreemd dat de woningmarkt een ‘hot topic’ is en woon- en verbouwprogramma’s het beter doen dan ooit. De streamingdiensten Netflix, discovery+ en Videoland hebben meer dan genoeg gave lifestyleseries over huizen in hun aanbod opgenomen. In dit artikel vind je inspiratie voor 10 toffe shows in deze categorie die je absoluut aan je kijklijst toe moet voegen.

10x Programma’s over wonen en verbouwen op de streamingdiensten in Nederland

Bekijk hieronder onze 10 kijktips voor programma’s over wonen op Netflix, discovery+ en Videoland. Bij Netflix zijn vooral internationale huizenprogramma’s te vinden, terwijl Videoland meer focust op Nederlandse content. Discovery+ heeft HGTV als één van haar zenders op de streamingdienst. Dat is een Amerikaans televisiekanaal met realityprogramma’s over woningverbetering en onroerend goed, dus ook bij Discovery’s video on demand-platform zit je helemaal goed voor veel huizenprogramma’s. Je vindt een trailer en verhaaltje waar het programma over gaat, maar kunt ook direct beginnen met kijken door op de groene knop onder de kijktip te klikken.

1. Selling Sunset (Netflix)

Luxe onroerend goed. Veel drama. De top makelaars van The Oppenheim Group zijn terug! Selling Sunset, een Netflix realityserie die zich afspeelt in de wereld van LA’s high-end vastgoed, volgt zeven van de meest succesvolle vrouwelijke makelaars van de stad die allemaal onder hetzelfde dak werken bij het nummer 1 makelaarskantoor in de Hollywood Hills en de Sunset Strip.

Ze werken hard en spelen harder, terwijl ze concurreren met de moordende LA markt en met elkaar. Deze dames doen wat nodig is om de top van hun spel te bereiken, terwijl ze proberen hun persoonlijke leven intact te houden. Dit seizoen krijgen de dames te maken met nog meer verbijsterende landhuizen, schokkende nieuwe romances en explosieve waarheden die hun leven, relaties en carrières voor altijd zullen veranderen.

Inmiddels stream je op Netflix 3 seizoenen met 8 afleveringen per stuk. De afleveringen duren ongeveer een half uur. Goed nieuws voor de fans, want een vierde deel van de serie is al in de maak!

2. Renovation Island (discovery+)

Bryan en Sarah Baeumler jagen hun grote droom na en nemen daarbij de gok van hun leven. Ze kopen een vervallen resort op een eiland in de Bahama’s dat ze binnen zes maanden moeten opknappen om rendabel te kunnen zijn. Samen met hun vier jonge kinderen laten ze alles achter om dit avontuur aan te gaan. Bryan is aannemer en weet dus wel hoe je een gebouw moet renoveren, maar een heel resort in zo’n korte tijd?

Toch konden ze de verleiding niet weerstaan toen ze het tijdens een vakantietrip te koop zagen staan. Bryan en Sarah raakten meteen verliefd op de prachtige stranden en heldere wateren. Maar nu ze zich er definitief vestigen, blijkt het resort toch wat meer gebreken te hebben dan ze in eerste instantie dachten. Termieten hebben grote delen aangevreten, leidingen blijken slecht aangelegd en de zwembaden zijn ook verre van gereed. Als dan ook nog het materiaal later arriveert dan gepland en regenstormen het eiland teisteren, slaat de stress toe. Toch zijn ze vastberaden om dit levensproject te laten slagen. Want een weg terug is er niet meer.

Het eerste deel van deze serie was al bij discovery+ te bekijken, maar sinds kort is ook seizoen 2 begonnen op de streamingdienst. Hierin zien Bryan en Sarah dat het resort in slechtere staat was dan ze aanvankelijk dachten en inmiddels lopen ze flink achter op schema. Er is nu nog minder dan acht weken te gaan en er moeten nog complete onderkomens worden afgebouwd. De openingsdatum staat al vast en de eerste gasten hebben hun vluchten al geboekt, dus uitstel is niet meer mogelijk.

3. Voor Hetzelfde Geld (Videoland)

Programma waarin mensen op zoek gaan naar hun droomhuis buiten de stad. Natasja Froger laat woningzoekenden zien wat er mogelijk is als ze bereid zijn de grote stad te verlaten.

Videoland heeft 2 seizoenen van het programma in hun aanbod. In totaal zijn er 16 afleveringen te bekijken van ongeveer 40 minuten per stuk.

4. Marriage or Mortgage (Netflix)

Getrouwd of single, we hebben het allemaal gehoord. “Je zou een huis kunnen kopen voor de prijs van dat huwelijk!” Maar heb je er ooit bij stil gestaan, wat als je dat echt zou doen?

Deze gloednieuwe en opvallende Netflix-serie verscheen begin 2021 online en scoorde direct mooie kijkcijfers en veel commentaar via sociale media. Het is dus absoluut mogelijk dat er een tweede seizoen zal volgen, maar hierover is nog niets officieel bevestigd.

5. De Perfecte Verbouwing (Videoland)

De deelnemers krijgen ontwerpen van hun gewenste verbouwing te zien in virtual reality. Dankzij VR worden ze geholpen om door hun huis heen te kijken naar wat er allemaal mogelijk is. Niet een maar twee architecten nemen het tegen elkaar op en maken elk een ontwerp voor hen. Wiens ontwerpt wint? En, nog belangrijker, hoe mooi en ‘perfect’ wordt de verbouwing?

De presentatie van dit Nederlandse verbouwprogramma wordt gedaan door Nicolette Kluijver. Het programma is relatief nieuw en telt dus 1 seizoen met 7 afleveringen.

6. Tiny House Hunters (discovery+)

Huizenkopers in heel Amerika jagen op kleine huizen die bij hun levensstijl passen. Ze bekijken meerdere huizen van minder dan 600 vierkante ft. voordat ze beslissen of ze klaar zijn om mee te doen aan de tiny house-beweging.

Seizoen 1 tot en met 3 van dit HGTV-programma zijn op dit moment te bekijken bij discovery+.

7. Kopen Zonder Kijken (Videoland)

Woonprogramma waarin acht stellen de zoektocht én aankoop van hun nieuwe woning uit handen geven. De stellen laten Martijn Krabbé en zijn team een huis voor hen zoeken, kopen en verbouwen.

Op het moment van schrijven zijn er 3 seizoenen van Kopen Zonder Kijken te zien op Videoland. Gelukkig is al bekendgemaakt dat het vierde seizoen in de maak is.

8. Dream Home Makeover (Netflix)

In 2020 begonnen Syd en Shea McGee met het documenteren van hun kenmerkende rustieke interieurstijl en woningrenovaties op Instagram en bouwden hun aanwezigheid op sociale media uit tot een bloeiend designbedrijf – Studio McGee. Momenteel hebben ze een team van 70 mensen in dienst, zowel in hun interieurontwerp- als in hun e-commercetak, en hebben ze klanten over de hele wereld.

Dream Home Makeover combineert de persoonlijke kant van de McGee’s, hoe het is om hun twee dochters op te voeden en hun eigen droomhuis te bouwen, met de dagelijkse gang van zaken van het runnen van een succesvol bedrijf. Elke aflevering bevat een huisontwerp project dat varieert van budgetvriendelijke woonkamer upgrades tot volledige huisrenovaties waarbij geld geen rol speelt – de perfecte aspiratie design serie met herkenbare tips voor kijkers op zoek naar schoonheid in hun eigen woning te brengen door middel van de reis van dit getalenteerde man-en-vrouw duo.

Momenteel zijn 2 seizoenen met 6 afleveringen van een half uur per stuk te bekijken op Netflix. De streamingdienst heeft al bevestigd dat er ook een derde seizoen in de maak is.

9. Flip or Flop (discovery+)

Tarek en Christina El Moussa delen een bijzondere passie: het opkopen en opknappen van vervallen huizen om ze daarna met winst door te verkopen. Klinkt als een snelle manier van geld verdienen, maar als ze de renovatiekosten vooraf niet goed inschatten of het huis aan de straatstenen niet kwijtraken, kan het een heel duur grapje worden.

In Flip or Flop is te zien hoe het gedreven echtpaar weer enkele bouwvallen weet om te toveren tot paleisjes. Seizoen 1 tot en met 9 van dit verbouwprogramma zijn te bekijken bij discovery+ in Nederland.

10. Interior Design Masters (Netflix)

Interieurontwerpers dingen mee naar een levensveranderend ontwerpcontract en de kans om samen te werken met een prestigieuze commerciële klant: een chic hotel in Londen. Hiervoor transformeren ze diverse ruimtes van shabby tot prachtig.

Één seizoen met 8 afleveringen is nu te streamen bij Netflix.

Bekijk meer huizenprogramma’s op discovery+, Netflix, Videoland en meer streamingdiensten

Naast deze 10 kijktips zijn er natuurlijk nog veel meer programma’s over wonen en verbouwen te vinden op de streamingdiensten in Nederland. Neem vooral eens een kijkje in het aanbod van Netflix, aanbod van Videoland en aanbod van discovery+ om wat toffe programma’s te vinden voor je watchlist.

Bekijk alles van HGTV bij discovery+

Daarnaast kun je ook direct de zender HGTV bij discovery+ bezoeken, waarin je alle programma’s over woningverbetering en onroerend goed van de Amerikaanse realityzender kunt vinden. Ten slotte kun je de Facebook-groep met abonnees van discovery+ bezoeken om kijktips op de streamingdienst uit te wisselen. Veel plezier!

Discovery+ in Nederland