Deze 13 programma’s, films en series kijk je tijdens kerst op tv

De kerstdagen staan weer voor de deur. Na het kerstdiner kan een gezellige avond voor de tv niet ontbreken. Of het nu films, series of shows zijn: er worden ook deze kerst weer een hoop programma’s op tv uitgezonden. Om direct op de hoogte te zijn, presenteren we de kerst tv-gids met alle programma’s die jij tijdens de kerstdagen kunt kijken. We zetten ze in onderstaand overzicht allemaal per dag voor je op een rij.

— Klik om te springen op deze pagina —
🎄 24 december
🎅 25 december
❄️ 26 december

Programma’s op tv op kerstavond (24 december 2023)

1. 3FM Serious Request: De finale – 19:41 uur (NPO 3)

Om 19:41 uur op NPO 3 is het tijd om het eindbedrag voor ALS Nederland bekend te maken. Na een week vol prachtige acties verlaten 3FM-dj’s Barend van Deelen, Sophie Hijlkema en Wijnand Speelman het Glazen Huis. Voordat het echter zo ver is, blikken Annefleur Schipper en Vera Siemons eerst terug op de bijzondere week.

2. All You Need is Love Kerstspecial – 20:00 uur (RTL 4)

We trappen de avond op RTL 4 af om 20:00 uur met de All You Need is Love kerstspecial. De kerst is namelijk niet compleet zonder deze mierzoete aflevering vol liefde. Traditiegetrouw wordt het programma gepresenteerd door Robert ten Brink. Ook dit jaar gaat mister love weer op pad om heel veel families blij te maken en een kerst te geven om nooit te vergeten.

3. Kerst met de familie Meiland – 20:00 uur (SBS 6)

Wijnen, wijnen, wijnen…” Geen zin om huilend voor de tv te zitten? Dan kun je ook om 20:00 uur op SBS 6 terecht voor de kerstspecial van de familie Meiland. In Kerst met de familie Meiland reist de familie af naar Londen. Hier valt een hoop te beleven. Zo staan alle toeristische attracties op de planning, bezoeken ze een Engelse pub en ervaren zij hoe het is om links te rijden. Eenmaal terug in Nederland staat er in Code Rosé een diner voor familieleden en vrienden klaar.

4. Soof 3 – 22:30 uur (RTL 4)

Na de All You Need is Love kerstspecial wordt om 22:30 uur op RTL 4 de film Soof 3 uitgezonden. Soof heeft eindelijk alles op orde. De Kooksoof gaat goed en ook de kinderen vliegen steeds meer uit. Maar dan slaat het noodlot toe. Soof moet leren om niet alles alleen te willen doen en de hulp van haar familie te accepteren. Een krachtig verhaal, waar menig kijker het niet droog bij houdt. Deze film is overigens ook via Pathé Thuis en Videoland te zien.

5. Opening van de Top 2000 – 22:30 uur (NPO 3)

Traditiegetrouw is het op kerstavond tijd voor de opening van de lijst der lijsten. Voordat om middernacht de 25e editie van de Top 2000 van start gaat, blikken de radio-dj’s vooruit op bijzondere nummers uit de lijst. Ook spelen vijf bekende Nederlandse artiesten een eigen song en cover. Om 00:00 uur klinkt vervolgens nummer 2000.

6. No Time To Die – 22:40 uur (RTL 7)

Geen zin in een tranendal? Dan kijk je om 22:40 uur op RTL 7 naar No Time To Die. In deze James Bond-film heeft 007 zijn leven als geheim agent achter zich gelaten. Tenminste, totdat Felix Leiter hem om hulp vraagt. Heel veel actie, achtervolgingen en gadgets gegarandeerd. Tevens online bij Pathé Thuis en Videoland te bekijken.

Programma´s op tv op eerste kerstdag (25 december 2023)

1. Winter Vol Liefde – 20:30 uur (RTL 4)

Yes! Na afgelopen zomer, kunnen we deze winter ook genieten van B&B Vol Liefde. In de winterse spin-off Winter Vol Liefde worden vijf vrijgezellen gevolgd in hun zoektocht naar de ware liefde. Dit keer geen B&B-eigenaren, maar avontuurlijke singles in prachtige sneeuwgebieden. Zal het een hete winter voor alle kandidaten worden? Winter Vol Liefde is iedere werkdag om 20:30 uur op RTL 4 te volgen.

2. Home Alone – 22:30 uur (SBS 6)

Kerst betekent tijd voor elkaar. Daar denkt Kevin in de klassieker Home Alone anders over. Hij wil het liefst alleen zijn. Zijn wens komt uit als zijn familie hem per ongeluk thuis achterlaat. Alles lijkt goed te gaan, totdat hij erachter komt dat Harry en Marv bij hem willen inbreken. Om zijn huis te beschermen zet de slimme Kevin allerlei valstrikken neer. Zal het hem lukken om de boeven buiten de deur te houden? Je streamt deze titel ook op Disney+ en Pathé Thuis.

3. Dertigers: de Kerstfilm – 21:57 uur (NPO 3)

Je favoriete vriendengroep van de serie Dertigers komt deze kerst samen in Dertigers: De Kerstfilm. Helaas stopte na vier seizoenen de serie, maar deze feestdagen keren zij terug op de buis om nog één keer de feestdagen samen te vieren. Op de planning staat een trip naar Lapland. Maar onderweg verloopt niet alles even vlekkeloos…

4. I Can See Your Voice Kerstspecial – 22:00 uur (RTL 4)

Aan kerstspecials geen gebrek, want al je favoriete tv-programma’s worden in een feestelijk jasje gestoken. Zo ook de muzikale show I Can See Your Voice. In de kerstspecial gaat kandidaat Astrid samen met het panel op zoek naar alle deelnemers die niet kunnen zingen. Francis van Broekhuizen schuift aan om het muzikale programma compleet te maken.

Programma’s op tv op tweede kerstdag (26 december 2023)

1. Boerderij van Dorst – 20:22 uur (NPO 3)

Op tweede kerstdag kun je om 20:22 uur op NPO 3 kijken naar de laatste aflevering van Boerderij van Dorst. Raven ontvangt vier weken lang twee BN’ers op de boerderij. In de laatste aflevering van het inmiddels 5e seizoen komen zangeres Numidia en cabaretier Richard Groenendijk langs. Terwijl zij meehelpen op de boerderij, vraagt Raven hen het hemd van het lijf.

2. De Slimste Mens – 20:23 uur (NPO 1)

Vanaf 18 december kunnen we iedere werkdag weer onze hersenen kraken tijdens De Slimste Mens. Uiteraard zijn presentator Philip Freriks en jury-lid Maarten van Rossem weer van de partij. Wie zal Tom Kleijn als de Slimste opvolgen?

3. Oh, Wat Een Kerst! – 22:00 uur (RTL 4)

Ook het populaire programma Oh Wat Een Jaar wordt ondergedompeld in kerstsferen. Onder leiding van presentatrice Chantal Janzen gaan teamcaptains Carlo Boszhard en Ruben Nicolai in Oh, Wat Een Kerst! de strijd met elkaar aan. Dit keer gaan ze niet terug in de tijd, maar behandelen ze alles wat met kerst te maken heeft.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.