Deze 5 interessante programma’s over het Britse koningshuis zijn nu te zien op discovery+

Afgelopen maandag vond de uitvaart van Queen Elizabeth II plaats. Meer dan zeventig jaar zat zij op de kroon, waarmee ze het langst regerende staatshoofd ter wereld was. Wil je meer weten over deze bijzondere koningin en haar familieleden? In dit artikel hebben wij 5 interessante programma’s over het Britse koningshuis op een rijtje gezet. Je vindt ze op discovery+.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Interessante programma’s over het Britse koningshuis

5. Queen Elizabeth II: The Unlikely Queen (special, 1 aflevering)

Zeventig jaar lang was Elizabeth de koningin van Groot-Brittannië en het Gemenebest. Een indrukwekkend lange periode, waarop in deze documentaire wordt teruggeblikt. Aan de hand van historische beelden en memorabele speeches worden we meegenomen in het persoonlijke leven en de complete regeerperiode van de koningin, die altijd naar voren kwam als iemand met veel humor en plichtsbesef.

Ook Elizabeths persoonlijk zware jaren komen uiteraard langs, waaronder het jaar 1997 (toen Diana verongelukte) en het jaar 2002 (toen haar zus en moeder overleden). Een uniek inkijkje in het leven van het langst regerende staatshoofd ter wereld.

4. Philip: The King Without A Crown (special, 1 aflevering)

Film: ‘Philip: The King Without A Crown’ (2021) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Als prins stond ook Philip meer dan zeventig jaar in de schijnwerpers. Toch weten we weinig over de werkelijke rol binnen het gezin en het koningshuis die de rechterhand van koningin Elizabeth II uitvoerde. Kenners van het Britse koningshuis nemen ons daarom in deze documentaire mee in het leven van de prins en de bijzondere momenten in zijn leven; van zijn jeugd tot de manieren waarop hij de rest van zijn leven een stempel heeft gedrukt op de Britse monarchie.

3. Princess Diana: Tragedy or Treason? (special, 3 afleveringen)

Op 31 augustus 1997 kwam Lady Diana door een auto-ongeluk om het leven, en haar dood zorgde voor een enorme schok in de wereld. Haar rol binnen het koningshuis, waar door haar invloedrijke gedrag soms gevreesd werd dat ze de monarchie onderuit zou kunnen halen, zorgde ervoor dat er al snel vraagtekens gezet werden bij haar overlijden. Deze documentaire neemt ons mee langs verschillende theorieën over dit tragische ongeval, maar biedt daarnaast ook een inkijkje in het leven van de prinses zelf en de beweging die ze creëerde in de wereld.

2. Prince William: A Planet For Us All (special, 1 aflevering)

In Prince William: A Planet For Us All leren we prins William van een hele andere kant kennen. Hij buigt zich in deze documentaire namelijk over klimaatverandering en de invloed die we daarop kunnen hebben, onder meer door in gesprek te gaan met jonge Britse klimaatactivisten. Zo biedt dit een intiem inkijkje in de werkzaamheden die de leden van het Britse koningshuis ook uitvoeren, en waar we misschien geen weet van hebben.

1. A Very Royal Wedding (special, 1 aflevering)

A Very Royal Wedding
Film: A Very Royal Wedding (2022) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Deze laatste documentaire vertelt het verhaal van het huwelijk van koningin Elizabeth en prins Philip in 1947. In het naoorlogse Groot-Brittannië werd dit een groots festijn, waardoor dit een enorme morele opsteker was voor de Britse bevolking. Met nooit eerder vertoonde beelden achter de schermen worden we nu meegenomen in het sprookjeshuwelijk.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.