Deze 5 TLC-programma’s over bizarre lichaamskwaaltjes op discovery+ moet je gezien hebben

Benen die maar niet op willen houden met groeien, gigantische gezwellen in het gezicht of kwalen die verscholen zijn onder kleding maar zorgen voor veel mentale problemen. De zender TLC heeft meerdere programma’s over bizarre lichaamskwaaltjes gemaakt door de jaren heen en die zijn allemaal online terug te kijken op discovery+, de streamingdienst voor real-life entertainment. In dit artikel vind je 5 kijktips van programma’s over de meest bijzondere lichaamsaandoeningen van TLC die te zien zijn op discovery+ en die jij nu aan je favorieten toe kunt voegen.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over bizarre lichaamskwaaltjesvan TLC op bij discovery+ voor op je kijklijst

Hieronder vind je 5 kijktips voor programma’s van de zender TLC die gaan over mensen met bizarre lichaamskwaaltjes. Al deze programma’s zijn te zien op de streamingdienst discovery+. Via de groene knop kun je direct beginnen met het streamen van deze programma’s. Alvast heel veel kijkplezier gewenst!

  1. My Feet Are Killing Me
  2. Body Bizarre
  3. My Legs Won’t Stop Growing
  4. Dr. Pimple Popper
  5. My Naked Secret

1. My Feet Are Killing Me

Programma's Lichaamskwaaltjes TLC Discovery Plus
Beeld: Discovery

De gevleugelde Engelse uitspraak My Feet Are Killing Me krijgt een hele andere lading in het gelijknamige TLC-programma over mensen die problemen hebben met hun voeten. Het gaat hier niet om een pijntje zoals we die allemaal kennen door vermoeidheid of langdurig staan, maar bijvoorbeeld door voeten die opgezwollen, misvormd of ernstig ontstoken zijn, waardoor ze constant pijn hebben en amper kunnen lopen.

Dr. Brad Schaeffer en Dr. Ebonie Vincent helpen patiënten met de meest ernstige aandoeningen. Naast pijnlijke voeten met likdoorns, eeltknobbels en hevige schimmelinfecties komen ook mensen langs met voeten die er nogal anders uitzien dan we gewend zijn. Zoals iemand met zes tenen per voet of iemand met twee voeten die totaal in lengte verschillen. Kunnen de twee podotherapeuten de patiënten van hun voetproblemen afhelpen, zodat ze weer vrolijk de deur uit kunnen wandelen?

Het eerste seizoen van My Feet Are Killing Me is nu te zien op discovery+.

2. Body Bizarre

Body Bizarre
Beeld: Discovery

Body Bizarre is door de jaren heen uitgegroeid door één van TLC’s meest populaire programma’s. Hierin volgen we mensen die door een merkwaardige speling der natuur een bijzondere afwijking hebben opgedaan. Bij discovery+ zijn 6 seizoenen van dit programma online te bekijken.

Zo volgen we onder andere een jongen die immuun is tegen slangengif, een meisje met vier armen en vier benen, een man met een gat in zijn gezicht, een vrouw die bloed zweet en een 31-jarige met het lichaam en de geest van een peuter. Sommige mensen worden geboren met mysterieuze afwijkingen waar soms zelfs dokters verbaasd over zijn. Ondanks de enorme uitdagingen waar ze voor staan, de blikken van omstanders en de zware operaties die ze soms moeten ondergaan, weten deze moedige mensen volop te genieten van wat het leven hun te bieden heeft.

3. My Legs Won’t Stop Growing

My Legs Won't Stop Growing
Beeld: Discovery

Ken je toevallig de aandoeningen lymphedema, lipedema en het Parkes Weber-syndroom? Deze lichaamskwalen kunnen ervoor zorgen dat je benen plotseling zo sterk in omvang toenemen dat ze er bijna niet meer op kunnen lopen. In de aangrijpende documentaire My Legs Won’t Stop Growing worden drie jonge vrouwen gevolgd die kampen met een van deze aandoeningen.

Van de ene op de andere dag begonnen hun benen enorm op te zwellen. Hierdoor kunnen ze niet alleen slecht lopen, ook kan hun hart het op den duur begeven omdat die te druk bezig is om al het bloed door deze benen te pompen. Hoewel de vrouwen positief in het leven staan, hopen ze dat artsen hen snel van hun aandoening af kunnen helpen. De documentaire van 45 minuten is nu te bekijken op Discovery’s video on demand-platform.

4. Dr. Pimple Popper

Dr. Pimple Popper
Beeld: Discovery

Dr. Sandra Lee is een van de meest vooraanstaande dermatologen van Amerika en specialist in het verwijderen van knobbels en cystes. In de serie Dr. Pimple Popper zien we hoe ze precies te werk gaat en hoe ze met haar behandelingen mensen helpt die al lang kampen met extreme uitstulpingen op hun lichaam.

Zoals Angelina die zo’n grote knobbel onder haar borst heeft dat het een negatief effect heeft op haar liefdesleven. En Delano, een jongeman met een bult op zijn rug ter grootte van een voetbal. Of Dennis, een man die last heeft van enorme gezwellen op zijn hoofd.

Naast het enorme succes van Dr. Pimple Popper op sociale media, blijken ook haar programma’s op TV en de streamingdienst het zo goed te doen dat er ‘spin-offs’ van zijn gemaakt. Zo zijn de volgende vier series van Dr. Sandra Lee ook gewoon op discovery+ te bekijken.

Op dit moment kun je van het hoofdprogramma, Dr. Pimple Popper, 3 seizoenen online bekijken op discovery+.

5. My Naked Secret

My Naked Secret
Beeld: Discovery

We hebben allemaal onze onzekerheden. Bij sommige mensen zijn deze lichamelijke aandachtspuntjes zichtbaar, terwijl ze bij anderen verborgen gaan onder de kleding. Wanneer iemand zo’n last heeft van een lichamelijke imperfectie dat er in het dagelijks leven hinder van wordt ondervonden, durft diegene door schaamte soms niet eens de deur uit.

In de serie My Naked Secret volgen we een aantal van deze mensen. Ieder van hen heeft een gênant probleem over zijn of haar lichaam dat krampachtig verborgen gehouden wordt. Psychotherapeute en life coach Anjula Mutanda helpt hen in het reine te komen met hun eigen lichaam; ze stimuleert elk van de patiënten om hun gênante problemen aan familie en vrienden te onthullen.

Inmiddels telt de serie al 3 seizoenen die op discovery+ in Nederland te streamen zijn via de onderstaande groene knop.

Complete aanbod van discovery+ en meer kijktips

Het aanbod van discovery+ wordt continu bijgewerkt door nieuwe programma’s en exclusieve series toe te voegen. Op de pagina met het volledige aanbod van discovery+ vind je dagelijks een overzicht van wat er nieuw online is verschenen, maar ook wat er nu allemaal op de streamingdienst te vinden is. Ook kun je de pagina met het laatste nieuws van discovery+ checken om op de hoogte te blijven van de beste kijktips en nieuwste toevoegingen aan de streamingdienst.

Wil je meer te weten komen over de programma’s van TLC die te zien zijn op deze streamingdienst? Ga direct naar de zenderpagina van TLC op discovery+. Daarnaast kun je eens een kijkje nemen in ons overzicht van 5 discovery+ Originals die je echt gezien moet hebben of juist 5 paranormale series of 5 true crime-programma’s op discovery+ die het bingen waard zijn. Veel kijkplezier!