Deze 5 programma’s over de Amerikaanse politiek zijn nu te zien op discovery+

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de Amerikaanse politiek hebben we in dit artikel een overzicht gemaakt van de 5 interessantste documentaires op discovery+. Hiermee leer je meer over het leven in Het Witte Huis en een aantal voormalig presidenten.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

5x Programma’s over de Amerikaanse politiek op discovery+ die je moet zien

5. Storming the Capitol: The Inside Story (special, 1 aflevering)

Storming the Capitol
Serie: ‘Storming the Capitol: The Inside Story’ (2021) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

In deze documentairespecial draait het om de tragische gebeurtenissen op 6 januari 2021, toen woedende Trump-aanhangers het Capitool bestormden. Er was slechts één nieuwsteam aanwezig en de historische beelden die die dag geschoten werden zijn in deze special te zien. ITV-correspondent Robert Moore neemt ons mee terug naar de memorabele dag, laat betrokkenen aan het woord en toont nooit eerder verschenen beelden.

4. Donald Trump: A Faking It Special (special, 1 aflevering)

Donald Trump Faking It Special
Serie: ‘Donald Trump: A Faking It Special’ (2021) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Er wordt gezegd dat Donald Trump tijdens zijn vierjarige presidentschap meer dan 22.000 onware of misleidende uitspraken heeft gedaan, met als klap op de vuurpijl natuurlijk de claim dat de door Biden gewonnen verkiezingen gemanipuleerd zijn. Drie experts op het gebied van lichaamstaal, linguïstiek en psychologie buigen zich over de toespraken van de voormalig president. Kunnen zij door het analyseren van zijn houding, woorden, handelingen en lichaamstaal meer te weten komen over zijn mogelijke onwaarheden?

3. All The President’s Men Revisited (special, 1 aflevering)

Het in 1974 uitgebrachte boek All The President’s Men, van de Amerikaanse journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward, zorgde voor het aan het licht komen van het Watergate-schandaal en het aftreden van president Richard Nixon. Bekroonde acteur Robert Redford, die de rol speelde van Bob Woodward in de verfilming van het boek, blikt terug op het schandaal dat het land voorgoed veranderde.

2. The Lost Lincoln (special, 1 aflevering)

The Lost Lincoln
Serie: The Lost Lincoln (2020) | Beeld: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Professor Whitny Braun beweert dat er een foto bestaat van Abraham Lincoln op zijn sterfbed, vlak nadat hij vermoord is. In deze fascinerende documentaire probeert hij erachter te komen of deze foto er is en waarom deze zo lang verborgen is gebleven. Ook kijkt Braun naar de maker. Hoe kon deze zo dicht bij de president komen en waarom bracht hij de foto niet direct naar buiten?

1. Trump: Unprecedented (special, 3 afleveringen)

Nog nooit was de familie Trump zo open als in de documentaireserie Trump: Unprecedented. Trump en zijn naaste familieleden nemen ons mee in de weken voor de verkiezingen van 2020 en de roerige tijd erna. In exclusieve interviews komt er van alles voorbij; van de hulp die Trump kreeg van zijn kinderen tijdens zijn verkiezingscampagne tot de bestorming van het Capitool. Een intrigerend portret van een van de opvallendste presidenten ooit.

Op discovery+ zijn nog veel meer documentaires te vinden

Uiteraard zijn er naast deze documentaires over de Amerikaanse politiek nog veel meer interessante programma’s te vinden op discovery+. Ga direct naar de Documentaires-pagina op discovery+ om te zien wat de streamingdienst allemaal te bieden heeft. Hier vind je documentaires over allerlei onderwerpen, waaronder de wetenschap, de geschiedenis, sport en natuur.

Meer informatie over deze streamingdienst

Op Streamwijzer kun je altijd terecht voor het laatste nieuws over discovery+ en vind je het volledige aanbod van discovery+. Wil je ook andere liefhebbers van discovery+ ontmoeten om kijktips met elkaar uit te wisselen en inspiratie op te doen? Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsissen: discovery+ via Warner Bros. Discovery

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.