Programma van het WK Waterpolo vandaag: zondag 4 februari 2024

De wedstrijden uit het WK Waterpolo vliegen ons om de oren. Het mondiale toernooi wordt georganiseerd gedurende het WK Zwemmen in Doha, Qatar. Tijdens het wereldkampioenschap strijden bij de mannen en vrouwen ieder zestien landenteams voor de wereldtitel. Op zondag 4 februari is het startsein en staan er direct een hoop wedstrijden op de planning. Benieuwd wat het programma van het WK Waterpolo vandaag is? In dit artikel geven we je een handig overzicht van alle matches (inclusief Nederlandse tijden) en lees je of de Nederlandse waterpolovrouwen in actie kunt zien komen.

Alle wedstrijden uit het WK Waterpolo vandaag: zondag 4 februari 2024

Op zondag 4 februari gaat het WK Waterpolo voor de vrouwen van start. De gehele dag staat direct bomvol matches. Aan Kazachstan en Brazilië de eer om het spits af te bijten. Zij spelen hun eerste groepswedstrijd om 07:00 uur ’s ochtends. Hierna is het de beurt aan China vs. Spanje en Griekenland vs. Frankrijk. De ochtend wordt afgesloten met het duel tussen Australië en Singapore.

Om 13:00 uur is het tijd voor Hongarije en Nieuw-Zeeland. Vervolgens speelt Groot-Brittannië tegen Italië. Om 17:00 uur is het de beurt aan de Nederlandse waterpolovrouwen. Zij spelen hun eerste wedstrijd tegen de Verenigde Staten. De ploeg van Evangelos Doudesis zal er alles aan doen om hun wereldtitel te verdedigen. De avond wordt afgesloten met het duel tussen Zuid-Afrika en Canada. In het schema hieronder zijn alle wedstrijden inclusief Nederlandse tijden terug te vinden.

Nederlandse tijdWie?WedstrijdPouleRonde
07:00 uurVrouwen🇰🇿 Kazachstan – 🇧🇷 BraziliëAGroepsfase
08:30 uurVrouwen🇨🇳 China – 🇪🇸 SpanjeBGroepsfase
10:00 uurVrouwen🇬🇷 Griekenland – 🇫🇷 FrankrijkBGroepsfase
11:30 uurVrouwen🇦🇺 Australië – 🇦🇺 SingaporeCGroepsfase
13:00 uurVrouwen🇭🇺 Hongarije – 🇳🇿 Nieuw-ZeelandCGroepsfase
14:30 uurVrouwen🇬🇧 Groot-Brittannië – 🇮🇹 ItaliëDGroepsfase
17:00 uurVrouwen🇺🇸 Verenigde Staten – 🇳🇱 NederlandAGroepsfase
18:30 uurVrouwen🇿🇦 Zuid-Afrika – 🇨🇦 CanadaDGroepsfase

Meer informatie over het WK Waterpolo

Aan het WK Waterpolo doen bij de mannen en vrouwen in totaal 16 landen mee. Het wereldkampioenschap start met een groepsfase. Voorafgaand aan deze ronde zijn alle teams opgedeeld in vier poules met ieder vier landen. De nummer één van iedere groep stroomt rechtstreeks door naar de kwartfinales. Plek twee en drie moeten eerst nog de play-offs spelen. Deze matches worden ook wel kruiswedstrijden genoemd. De nummer drie uit poule A, neemt het namelijk op tegen de nummer twee uit poule B. Alle landen die als laatste zijn geëindigd in de poulefase spelen voor plek 13 t/m 16.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.