Programma WK Waterpolo vandaag: maandag 5 februari 2024

De wedstrijden uit het WK Waterpolo vliegen ons om de oren. Het mondiale toernooi wordt georganiseerd gedurende het WK Zwemmen in Doha, Qatar. Tijdens het wereldkampioenschap strijden bij de mannen en vrouwen ieder zestien landenteams voor de wereldtitel. We zijn inmiddels aanbeland bij dag twee (maandag 5 februari 2024). Benieuwd wat het programma van het WK Waterpolo vandaag is? In dit artikel geven we je een handig overzicht van alle matches (incl. Nederlandse tijden).

Alle wedstrijden uit het WK Waterpolo vandaag: maandag 5 februari 2024

Een dag na de vrouwen start voor de mannen ook het WK Waterpolo. Aan Zuid-Afrika en Spanje de eer om het wereldkampioenschap te openen. Daarna volgen China vs. Griekenland en Brazilië vs. Frankrijk. De ochtend wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Kroatië en Australië. Om 13:00 uur openen Japan en Servië de middag. Hierna volgen nog drie matches, waaronder Montenegro vs. Verenigde Staten, Italië vs. Kazachstan en Roemenië vs. Hongarije. In het schema hieronder zijn alle wedstrijden inclusief Nederlandse tijden terug te vinden.

Nederlandse tijdWie?WedstrijdPouleRonde
07:00 uurMannen🇿🇦 Zuid-Afrika – 🇪🇸 SpanjeAGroepsfase
08:30 uurMannen🇨🇳 China – 🇬🇷 GriekenlandBGroepsfase
10:00 uurMannen🇧🇷 Brazilië – 🇫🇷 FrankrijkBGroepsfase
11:30 uurMannen🇭🇷 Kroatië – 🇦🇺 AustraliëAGroepsfase
14:00 uurMannen🇯🇵 Japan – 🇷🇸 ServiëCGroepsfase
15:30 uurMannen🇲🇪 Montenegro – 🇺🇸 Verenigde StatenCGroepsfase
17:00 uurMannen🇮🇹 Italië – 🇰🇿 KazachstanDGroepsfase
18:30 uurMannen🇷🇴 Roemenië – 🇭🇺 HongarijeDGroepsfase

Meer informatie over het WK Waterpolo

Aan het WK Waterpolo doen bij de mannen en vrouwen in totaal 16 landen mee. Het wereldkampioenschap start met een groepsfase. Voorafgaand aan deze ronde zijn alle teams opgedeeld in vier poules met ieder vier landen. De nummer één van iedere groep stroomt rechtstreeks door naar de kwartfinales. Plek twee en drie moeten eerst nog de play-offs spelen. Deze matches worden ook wel kruiswedstrijden genoemd. De nummer drie uit poule A, neemt het namelijk op tegen de nummer twee uit poule B. Alle landen die als laatste zijn geëindigd in de poulefase spelen voor plek 13 t/m 16.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.