Programma WK Rugby (week 3): alle wedstrijden van 18-24 september

Het WK Rugby beukt in volle vaart door. Verspreid over negen stadions in Frankrijk strijden twintig landenteams om de felbegeerde wereldtitel. Inmiddels zijn we beland bij week 3, van 18 t/m 24 september 2023, en er staan weer veel spannende matches op het programma. Benieuwd hoe het schema van het WK Rugby er deze week uitziet en welke landen er in actie komen? In dit artikel geven je een handig overzicht van alle wedstrijd inclusief Nederlandse tijden. Je volgt het toernooi live via Ziggo Sport.

Programma van het WK Rugby in week 3 (van 18 t/m 24 september)

Na twee rustdagen is het weer tijd voor een week vol toffe wedstrijden. Er staat veel op het spel voor alle teams, want er zijn nog steeds kostbare punten te verdienen voor het klassement. De twee beste teams stromen namelijk door naar de knock-outfase van het wereldkampioenschap. We trappen af met poule A. In deze groep neemt Italië het op woensdag 20 september op tegen Uruguay. Vervolgens speelt gastland Frankrijk donderdag tegen Namibië. Op vrijdag de 22e is het de beurt aan groep D. In deze poule komen Argentinië en Samoa in actie.

Ook het weekend staat bomvol spannende matches. Op zaterdag 23 sept. speelt Georgië ‘s middags tegen Portugal, zien we Engeland tegen Chili strijden en wordt de avond afgesloten met de partij tussen Zuid-Afrika en Ierland. De week eindigt zondag met Schotland tegen Tonga en Wales tegen Australië. In het schema hieronder zijn alle wedstrijden inclusief tijden en zenders waarop deze te zien zijn te vinden. Omdat het WK Rugby in Frankrijk wordt gehouden, is er geen sprake van een tijdsverschil tussen het gastland en Nederland.

DatumWeekdagTijd (NL)WedstrijdZenderKijken
20 septemberWoensdag17:35 uur🇮🇹 Italië – 🇺🇾 UruguayZiggo Sport Docu▶️ Kijk direct
21 septemberDonderdag20:50 uur🇫🇷 Frankrijk – 🇳🇦 NamibiëZiggo Sport (kanaal 14 & Select)▶️ Kijk direct
22 septemberVrijdag17:35 uur🇦🇷 Argentinië – 🇼🇸 SamoaZiggo Sport (kanaal 14 & Select)▶️ Kijk direct
23 septemberZaterdag13:50 uur🇬🇪 Georgië – 🇵🇹 PortugalZiggo Sport Docu▶️ Kijk direct
23 septemberZaterdag17:35 uur🇬🇧 Engeland – 🇨🇱 ChiliZiggo Sport Docu▶️ Kijk direct
23 septemberZaterdag20:50 uur🇿🇦 Zuid-Afrika – 🇮🇪 IerlandZiggo Sport (kanaal 14 & Select)▶️ Kijk direct
24 septemberZondag17:35 uur🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Schotland – 🇹🇴 TongaZiggo Sport Docu▶️ Kijk direct
24 septemberZondag20:50 uur🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿 Wales – 🇦🇺 AustraliëZiggo Sport Docu▶️ Kijk direct

Waar kun je naar alle wedstrijden tijdens het WK Rugby kijken?

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het rugby in handen. Hierdoor zijn de meeste wedstrijden van het WK rugby live te kijken op televisie via kanaal 14 of aanvullende zenders. Dit eerstgenoemde kanaal is gratis voor alle abonnees van de oranje provider te ontvangen. Ook worden er matches uitgezonden op Ziggo Sport Docu en Select. Deze kanalen van het Ziggo Sport Totaal-pakket zijn zowel via de tv-aanbieder zelf als via concurrerende providers enkel aanvullend verkrijgbaar. Meer informatie hierover vind je bijvoorbeeld op de websites van KPNOdido en Canal Digitaal.

Ziggo Sport vertoont naast de strijd om de Webb Ellis Cup tijdens het mondiale eindtoernooi ook wedstrijden uit het Six Nations-toernooi. Dit is het grootste rugbykampioenschap van het noordelijk halfrond. Ook kijk je hier naar matches uit de Rugby Europe Championship en Autumn Internationals. 👉 Ga meteen naar rugby bij Ziggo Sport in de programmagids.

South Africa's break record for FASTEST ever try bonus point! | Rugby World Cup 2023

Meer informatie over het WK Rugby

Het wereldkampioenschap rugby is een mondiaal eindtoernooi dat iedere vier jaar wordt georganiseerd door de International Rugby Board. Jaren voordat het eerste kampioenschap in 1987 plaatsvond, was er al sprake van een idee om een WK te organiseren. Het waren de Australische en Nieuw-Zeelandse rugbybond die uiteindelijk met een plan kwamen, waardoor de organisatie het startsein kon geven voor het toernooi.

Aan het eerste kampioenschap deden zestien landen mee. Nieuw-Zeeland bleek in de finale te sterk voor Frankrijk, waardoor zij nu bekendstaan als eerste wereldkampioen rugby aller tijden. Tijdens de vorige editie in 2019 ging Zuid-Afrika er met de winst vandoor.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.