Programma van het WK Rugby vandaag (20 september): ‘Italië – Uruguay’

De wedstrijden vliegen ons om de oren bij het WK Rugby 2023. In negen stadions in Frankrijk strijden twintig landenteams om de felbegeerde wereldtitel. Inmiddels is dag 8 van de groepsfase aangebroken en staat er weer een spannende match op het programma. Benieuwd hoe het schema er van het WK Rugby vandaag uit ziet? In dit artikel geven je een handig overzicht van alle wedstrijd(en) inclusief tijden. Je kunt alle wedstrijden van dit toernooi live kijken via Ziggo Sport.

Programma van het wereldkampioenschap rugby op woensdag 20 september 2023

Na twee rustdagen is het (eindelijk) weer tijd voor een wedstrijd. Ditmaal is het de beurt aan poule A. In deze groep neemt Italië het op woensdag 20 september op tegen Uruguay. Er staat veel op het spel voor beide teams, want er zijn nog steeds kostbare punten te verdienen voor het klassement. De beste twee teams stromen namelijk door naar de knock-outfase van het wereldkampioenschap. De wedstrijd staat gepland om 17:45 uur. Omdat het WK Rugby in Frankrijk wordt gehouden, is er geen sprake van een tijdsverschil tussen het gastland en Nederland.

Zowel Italië als Uruguay hebben slechts één wedstrijd gespeeld. De Italianen wonnen op zaterdag 9 september van Namibië. Uruguay moest het op donderdag 14 september opnemen tegen Frankrijk. Het gastland ging er met de punten vandoor, waardoor de Zuid-Amerikanen voorlopig nog op 0 punten staan.

Uruguay pile the pressure on France | France v Uruguay | Rugby World Cup 2023 Match Highlights

Waar kan ik naar ‘Italië vs. Uruguay’ tijdens het WK Rugby kijken?

In Nederland heeft alleen Ziggo Sport de uitzendrechten van het rugby in handen. Hierdoor zijn de meeste wedstrijden tijdens het WK rugby live te kijken op televisie via kanaal 14. Deze zender is gratis voor alle abonnees van de provider te ontvangen. De wedstrijd ‘Italië vs. Uruguay’ wordt echter uitgezonden op Ziggo Sport Docu. Dit kanaal van het Ziggo Sport Totaal-pakket is zowel via de tv-aanbieder zelf als via concurrerende providers enkel aanvullend verkrijgbaar. Meer informatie hierover vind je bijvoorbeeld op de websites van KPNOdido en Canal Digitaal. Door de combinatie met Vodafone kun je het zenderpakket overigens wel gratis toevoegen bovenop 12 maanden lang 50% korting op je abonnement.

Meer informatie over het wereldkampioenschap van ’23

Het wereldkampioenschap rugby is een mondiaal eindtoernooi dat iedere vier jaar wordt georganiseerd door de International Rugby Board. Aan het eerste kampioenschap deden zestien landen mee. Nieuw-Zeeland won toen van Frankrijk, waardoor zij de eerste wereldkampioen in deze sport ooit werden. Zuid-Afrika was het winnende land tijdens de vorige editie van het eindtoernooi in 2019.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.