Programma van het WK Darts vandaag: vrijdag 15 december 2023

Aankomende weken richten we onze pijlen op het WK Darts. Van 15 december tot 2023 tot en met 3 januari 2024 gaan 96 spelers de strijd met elkaar aan om de felbegeerde titel én het prijzengeld. Inmiddels zijn we aanbeland bij de eerste dag van het wereldkampioenschap, waarbij er wedstrijden uit de eerste en tweede ronde op het programma staan. Benieuwd wat het programma van het WK Darts vandaag is? In dit artikel geven je een handig overzicht inclusief tijden van alle wedstrijden die er op vrijdag 15 december op de planning staan en lees je welke Nederlandse darters in actie komen.

Programma van het WK Darts vandaag: vrijdag 15 december 2023

Op de eerste dag van het WK Darts staan er vier wedstrijden op het programma. Nederlander Kevin Doets mag de openingsmatch spelen tegen Stowe Buntz. De winnaar van dit duel speelt de laatste wedstrijd van de avond tegen Michael Smith. Deze prof won vorig jaar ten koste van ‘onze’ eigen Michael van Gerwen de wereldtitel.

Het tweede duel van de avond staat gepland tussen Cameron Menzies en Rusty-Jake Rodriguez. Daarna nemen Simon Whitlock en Paolo Nebrida het tegen elkaar op. De twee winnaars mogen zich op dag twee klaarmaken voor de vervolgronde. Michael Smith zal, zoals eerder genoemd, de laatste partij van de avond voor zijn rekening nemen. Hij neemt het dus op tegen de winnaar van het eerste duel. Wie deze wedstrijd wint, behoort al na de eerste dag tot de laatste 32 spelers. In het schema hieronder zijn alle wedstrijden inclusief tijden en Nederlandse deelnemers terug te vinden.

DatumTijdWedstrijdRonde
15 december 2023Vanaf 20:00 uur🇳🇱 Kevin Doets – 🇺🇸 Stowe BuntzLaatste 96
15 december 2023Vanaf 20:00 uur🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 Cameron Menzies – 🇦🇹 Rusty-Jake RodriguezLaatste 96
15 december 2023Vanaf 20:00 uur🇦🇺 Simon Whitlock – 🇵🇭 Paolo NebridaLaatste 96
15 december 2023Vanaf 20:00 uur🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Michael Smith – Doets/BuntzLaatste 64

Meer informatie over het WK Darts 2024

Het WK Darts staat ook wel bekend als de PDC World Darts Championship. Dit internationale dartstoernooi staat al sinds 1994 op de kalender en wordt georganiseerd door de Professional Darts Corporation. Sinds 2008 wordt het toernooi georganiseerd in het Alexandra Palace in Londen. Traditiegetrouw start het kampioenschap in december en eindigt begin januari. Zo ook de 31e editie. Deze vindt plaats van 15 december 2023 tot en met 3 januari 2024.


Afbeelding ter illustratie

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.