Programma WK Atletiek vandaag: zondag 27 augustus 2023

De allerlaatste dag van het WK Atletiek is alweer bijna aangebroken. Ruim 2.000 atleten uit meer dan 200 verschillende landen hebben negen dagen lang gestreden in verschillende disciplines voor de hoogste podiumplaatsen. Inmiddels zijn we dus bij de laatste dag beland, waarbij er een hoop finales op het programma staan. Benieuwd wat het programma van het WK Atletiek vandaag is? In dit artikel geven we je een handig overzicht inclusief tijden welke onderdelen er op zondag 27 augustus op de planning staan en lees je welke Nederlandse atleten in actie komen.

Programma van het WK Atletiek vandaag: zondag 27 augustus 2023

De laatste dag van het WK Atletiek 2023 is aangebroken. Vandaag staat dan ook geheel in het teken van alle finales, waarbij Nederland de laatste medailles binnen kan halen. Zo zien we om 07:00 uur ‘s ochtends al Abdi Nageeye in actie tijdens de marathon voor mannen. Na deze race wordt het programma pas weer in de avond hervat.

Om 20:05 uur begint dan de finale van het hoogspringen bij de vrouwen. Slechts vijf minuten klinkt om 20:10 uur het startsein van de finale bij de mannen op de 5.000 m., waarbij atleet Mike Foppen helaas niet meer in de race is voor een gouden plak. Het wereldkampioenschap atletiek wordt afgesloten met de finales van de 4x 400 m. estafette. Voor TeamNL is dit de laatste kans om nog alles uit de kast te halen en te schitteren tijdens het mondiale eindtoernooi. De wedstrijd van de mannen staat gepland om 21:37 uur, terwijl de vrouwen om 21:47 uur in actie komen. Op zaterdagavond werd na de heats om 19:30 uur (mannen) en 19:55 (vrouwen) bekend dat de beide ploegen van TeamNL zich hebben weten te plaatsen.

TijdOnderdeelGroepRondeNederlandse atleten
07:00 uur🏃🏻‍♂️ MarathonMannenFinale🇳🇱 Abdi Nageeye
20:05 uur🙋‍♀️ HoogspringenVrouwenFinale
20:10 uur🏃🏻‍♂️ 5.000 m.MannenFinale
20:20 uur🪡 SpeerwerpenMannenFinale
20:45 uur🏃🏻‍♀️ 800 m. sprintVrouwenFinale
21:10 uur👟 3.000 m. hindernisloopVrouwenFinale
21:37 uur🏃🏻‍♂️ 4x 400 m. estafetteMannenFinale🇳🇱 Isayah Boers, Isaya Klein Ikkink, Terrence Agard, Ramsey Angela, Taymir Burnet, Liemarvin Bonevacia
21:47 uur🏃🏻‍♀️ 4x 400 m. estafetteVrouwenFinale🇳🇱 Eveline Saalberg, Zoë Sedney, Lisanne de Witte, Lieke Klaver, Femke Bol, Cathelijn Peeters

Meer informatie over het WK Atletiek 2023 in Boedapest

Het WK Atletiek worden iedere twee jaar door de World Athletics georganiseerd en behoort naast de Olympische Spelen door de omvang en vele disciplines tot een van de grootste sportevenementen die er zijn. Net als bij het WK Voetbal werd het kampioenschap vanaf 1983 om de vier jaar gehouden, maar dit format werd al snel naar een tweejaarlijks evenement omgegooid. De 19e editie vindt dit jaar plaats van zaterdag 19 augustus tot en met zondag 27 augustus in de Hongaarse hoofdstad Boedapest, waarbij atleten in verschillende onderdelen zullen strijden voor de medailles. Ook komen er 41 Nederlandse topsporters in actie tijdens het WK Atletiek.


Afbeelding ter illustratie

Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.