Amazon Prime Video lanceert functie voor instellen 6 gebruikersprofielen

Streamingdienst Amazon Prime Video is flink aan de weg aan het timmeren met nieuwe films en series in juli 2020, waaronder Dexter, American Horror Story en The X-Files. Maar niet alleen qua content is Amazon Prime Video de laatste tijd lekker bezig, maar ook aan de gebruiksvriendelijkheid wordt hard gewerkt. Eerder legden we al uit dat de betalingsmethode met creditcard eenvoudig verholpen kan worden, maar nu is het ook mogelijk om (net als bij Netflix, Videoland en Disney+) maximaal zes gepersonaliseerde gebruikersprofielen in te stellen voor elk persoon dat op een account naar zijn eigen films en series kijkt.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Gebruikersprofielen bij Amazon Prime Video

Bij de streamingdienst kunnen nu maximaal zes individuele gebruikersprofielen ingesteld worden. Elk profiel krijgt op basis van zijn kijkgeschiedenis eigen gepersonaliseerde aanbevelingen en behoudt zijn eigen status van bekeken series in zijn eigen kijklijst. De profielen kunnen een mix zijn van volwassen profielen en kinderprofielen binnen één enkel Amazon account.

Kinderprofielen

Bij een kinderprofiel wordt ingesteld dat alleen leeftijdsgebonden films en series bekeken kunnen worden door de gebruiker van het profiel. Het gaat hier om titels met een leeftijdsclassificatie van 12 jaar en jonger. Titels buiten deze classificatie zijn ook niet in de zoekresultaten en -suggesties terug te vinden binnen het account.

Extra functies voor kinderprofielen

Een handige extra functie is dat alle downloads vanuit het eigen en het volwassen profiel wél beschikbaar en toegankelijk zijn via de ingestelde kinderprofielen. Zo kunnen ouders zelf kiezen welke titels door hun kinderen bekeken mogen worden en welke films of series minder geschikt zijn.

Bovendien is het binnen een kinderprofiel niet mogelijk om extra aankomen te doen. Hiervoor moet wel binnen de instellingen de functie Aankoopbeperkingen worden ingeschakeld om aankopen zonder PV-pincode te voorkomen.

Functie wordt in fases uitgerold over verschillende apparaten

Amazon Prime Video is in juli begonnen met het uitrollen van de functie voor gebruikersprofielen. Dit gebeurt in fases, waardoor het momenteel mogelijk is dat je als gebruiker op jouw apparaten de functie nog niet beschikbaar hebt. De streamingdienst streeft ernaar de functie zo snel mogelijk op alle apparaten beschikbaar te stellen.

Instellen van profielen op jouw Amazon Prime Video account

Benieuwd hoe je je eigen gepersonaliseerde gebruikersprofielen in kunt stellen op je Amazon Prime Video account? Hieronder geven we aan hoe dat te doen is op iOS, Android en Fire Tables en woonkamerapparaten.

iOS, Android en Fire Tablet

 1. Ga naar je Amazon Prime Video account
 2. Ga naar de Profielkiezer op de startpagina
 3. Klik op Nieuw toevoegen om een nieuw gebruikersprofiel aan te maken
 4. Kies in de Profielkiezer-vervolgkeuzelijst voor Profielkiezer
 5. Selecteer Profiel bewerken om een profielpictogram in te stellen
 6. Klik wanneer gewenst op Profiel verwijderen om een gebruikersprofiel uit je account te halen
 7. Klik op Wijzigingen opslaan om je instellingen te bevestigen

Woonkamerapparaten

 1. Ga naar je Amazon Prime Video account
 2. Ga naar de Profielkiezer op de startpagina
 3. Klik op het ±-pictogram om een nieuw gebruikersprofiel aan te maken
 4. Kies in de Profielkiezer-vervolgkeuzelijst voor Profielen beheren
 5. Selecteer het profielpictogram dat je zou willen bewerken
 6. Klik wanneer gewenst op Profiel verwijderen om een gebruikersprofiel uit je account te halen
 7. Klik op Opslaan om je instellingen te bevestigen