Nieuwe privé bioscoop geopend in Nederland (en wij gingen erheen)

De ene filmliefhebber bezoekt met zijn abonnement onbeperkt de bioscoop, terwijl de ander graag vanuit zijn eigen thuissetting geniet van zelfgekozen entertainment. De laatste tijd is er echter een nieuw concept dat steeds meer aan populariteit wint: de privé bioscoop. Hier combineer je de luxe en kwaliteit van de bios met de vrijheid en privacy van je eigen huis. Je ervaart het in The Q Lounge, begin dit jaar gelanceerd in het Van der Valk hotel ‘De Cantharel’ in Apeldoorn. Op uitnodiging konden wij een kijkje nemen. Hier lees je wat we ervan vonden en hoe het werkt.

Bij ‘The Q Lounge’ boek je jouw eigen privé bioscoop of karaokezaal

The Q Lounge is een splinternieuw entertainmentconcept met drie facetten: een bar, privé bioscoop en karaokezaal. Dit idee is voor het eerst uitgerold in het Van der Valk hotel in Apeldoorn, maar gezien de enorme populariteit zou het ons niet verbazen als er in de toekomst meer vestigingen komen. De boekingen stromen namelijk binnen, zo is te zien in de reserveringsmodule op de website.

Wij kwamen natuurlijk specifiek voor de privé bioscoop. En dat was een hele ervaring. Je stapt binnen in een luxe zaal met heerlijke stoelen, waar je zelf het licht en geluid van de zaal kunt instellen. De stoelen zijn met één druk op de knop zelf in te stellen en kunnen helemaal in ligstand transformeren. Het bioscoopscherm telt een oogverblindende 8K resolutie en het geluid is door de Dolby Atmos-installatie eveneens uitstekend.

Je boekt deze privé bioscoop al vanaf een tientje per dag. Er zijn namelijk vijf stoelen in de zaal en doordeweeks kost een reservering van 2½ uur slechts 50 euro. Op vrijdag, zaterdag en zondag geldt een weekendtoeslag van €10. Wel krijg je er altijd onbeperkt gratis popcorn bij, wat natuurlijk onmisbaar is in je eigen privé bioscoop. Je kunt daarnaast door een simpel ‘self service’-systeem snacks en drankjes bijbestellen.

Kijk jij het liefst een film overdag of juist pas laat in de avond? Geen probleem, want The Q Lounge is al open vanaf 08:30 uur en hij sluit pas om middernacht. Een groot voordeel ten opzichte van de bioscoop is dat je elke mogelijke film, serie of zelfs tv-programma of sportwedstrijd kunt kiezen om te kijken. Als je je favoriete streamingdienst opent op je telefoon, dan cast je hem namelijk simpelweg naar het bioscoopscherm. Wij kozen voor Wonka op HBO Max, maar je kunt bijvoorbeeld ook een Formule 1-race van Viaplay kijken of een paar afleveringen van de hitserie Avatar: The Last Airbender op Netflix. Er is trouwens overal aan gedacht, want door een USB oplaadpunt in de stoel loop je geen risico op een lege batterij.

Stap voor stap: zo werkt het

Mocht je nou enthousiast zijn geworden, dan wil je natuurlijk graag weten hoe je zelf zo’n uitje kunt boeken. Dat werkt gelukkig heel simpel. Eerst ga je naar de website van The Q Lounge. Daar kun je rechts onderin klikken op de gele knop met het icoontje van een agenda. Zo krijg je toegang tot de kalender.

In de bovenstaande balk kies je je gewenste datum en vervolgens zie je meteen wanneer de zalen volgeboekt zijn of wanneer er juist nog plek is voor jouw gezelschap. Je klikt op het gewenste tijdslot en kunt de reservering direct aanmaken en betalen met iDeal. Binnen een paar minuutjes is het dus geregeld.

Nog veel meer te doen in Van der Valk hotel ‘De Cantharel’ in Apeldoorn

Kies je ervoor om er een weekendje tussenuit te gaan? Dan heeft het Van der Valk hotel ‘De Cantharel’, waar The Q Lounge in gevestigd is, nog veel meer te bieden. Door de locatie in Apeldoorn is het vanuit alle hoeken van het land goed bereikbaar, maar ondertussen ligt het ook tegen de bosrijke Veluwe aan. Zodra je uit het hotel stapt, bevind je je middenin de natuur. Heerlijk voor een weekendje fietsen, wandelen of wilde dieren spotten.

Je krijgt met een hotelovernachting bij De Cantharel ook meteen gratis toegang tot de wellness. Daar zwem je lekker in het binnen- en buitenbad, maar geniet je ook van een Turks stoombad en sauna. Begrijpelijk dus als je zo veel mogelijk tijd rondom het hotel wilt doorbrengen en dat is gelukkig mogelijk, want er zit ook een lekker restaurant in het pand. Eerder in dit artikel vond je al een video die begint met een indruk van de privé bioscoop. De tweede helft toont je echter ook hoe de wellness, de karaokezaal, het restaurant en de kamers eruitzien. Dat wordt een heerlijk weekendje genieten. Alvast heel veel plezier gewenst!