Alle Disney prinsessen (en hun films) op Disney+ in Nederland

Disney+ is de streamingdienst van The Walt Disney Company, het wereldberoemde bedrijf achter veel van de bekendste familievriendelijke film en series van de afgelopen honderd jaar. De dienst kent een aanbod met collecties van Star Wars, Marvel, Pixar, Disney en nog veel meer. Één van deze leuke verzamelingen van titels is de Prinsessen Collectie, met alle geanimeerde en live-action films in dit genre die op het video on demand-platform te zien zijn. Hieronder hebben wij een overzichtelijke lijst gemaakt in van alle Disney prinsessen en hun films op de streamingdienst Disney+ in Nederland.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Een overzicht van alle geanimeerde Prinsessen en hun films op Disney+

De allereerste Disneyfilm was de geanimeerde film Sneeuwwitje en de zeven dwergen (in het Engels: Snow White and the Seven Dwarfs) uit 1937. Omdat de eerste prinsessen allemaal getekend waren door Disney, hebben wij als eerste lijst alle geanimeerde filmfiguren en de titels waarin ze voorkomen genoteerd.

In dit lijstje komen oude klassiekers voor als Sneeuwwitje, Assepoester en Doornroosje, maar ook het nieuwere geanimeerde werk als Frozen, Brave en Moana vind je erin terug. Daarnaast vind je, wanneer van toepassing, de Nederlandse en Engelse naam van de prinsessen. Voor het leesgemak hebben we in de filmlijst enkel de Engelse titels vermeld. De Nederlandse titels vind je eenvoudig terug door via de bovenstaande rode knop naar de collectie op Disney’s streamingdienst te gaan.

PrinsesFilm
1ElsaFrozen en Frozen II
2TianaThe Princess and the Frog
3MeridaBrave
4ArielThe Little Mermaid, The Little Mermaid II: Return to the Sea, The Little Mermaid: Ariel’s Beginning
5Assepoester / CinderellaCinderella, Cinderella II: Dreams Come True, Cinderella III: A Twist In Time
6Vaiana / MoanaMoana
7Doornroosje / AuroraSleeping Beauty
8Sneeuwwitje / Snow WhiteSnow White and the Seven Dwarfs
9Rapunzel Tangled, Tangled Ever After, Tangled Before Ever After
10AnastasiaAnastasia
11Jasmine / JasminAladdin, Aladdin The Return of Jafar, Aladdin and the King of Thieves
12BelleBeauty and the Beast, Beauty and the Beast: The Enchanted Christmas, Belle’s Magical World, Belle’s Tales of Friendship
13MulanMulan, Mulan II,
14Pocahontas Pocahontas, Pocahontas II: Journey to a New World
15KidaAtlantis: The Lost Empire
16EilonwyThe Black Cauldron

Alle live-action prinsessen en hun films op Disney+

Sinds kort is Disney druk bezig met het verfilmen van allerlei klassiekers in live-action versies (speelfilms met échte acteurs en actrices). Het tweede lijstje hebben we dan ook besteed aan alle live-action prinsessen en hun films.

In dit lijstje vind je alle Disney prinsessen die door acteurs zijn gespeeld en dus niet geanimeerd zijn. Sommige karakters en films uit de lijst zijn dus live-action vertolkingen van de klassieke tekenfilmverhalen uit het vorige overzicht. Ook zijn er compleet nieuwe prinsessen en films in het lijstje terug te vinden.

PrinsesFilm
1GiselleEnchanted
2Assepoester / CinderellaRodgers and Hammerstein’s Cinderella, Cinderella
3BelleBeauty and the Beast
4DanielleEver After: A Cinderella Story
5Jasmine / JasminAladdin
6Doornroosje / Aurora Maleficent, Maleficent: Mistress of Evil
7SamanthaSecret Society of Second-Born Royals
8AudreyDescendants, Descendants 2, Descendants 3
9MiaThe Princess Diaries, The Princess Diaries 2: Royal Engagement
10DauntlessOnce Upon a Mattress
11RosalindaPrincess Protection Program
12CaseyIce Princess

Ook verschillende prinsessenseries op de streamingdienst

Naast alle prinsessenfilms zijn er ook een boel andere Prinsessenseries en specials op de streamingdienst Disney+ te vinden. Zo kun je onder andere kijken naar Once Upon a Time, Once Upon a Time in Wonderland en Elena of Avalor. Daarnaast is er een aantal ‘shorts’ (korte films) te vinden, zoals Frozen Fever, Lego Frozen Northern Lights en Olaf’s Frozen Adventure. Bezoek via de rode knop bovenaan dit artikel de prinsessencollectie om zelf een kijkje te nemen. Veel plezier!

Zac Chapman
Zac is een student in Kunst en Economie op de HKU. Met een passie voor film, televisie, muziek en 'all things pop culture' is hij altijd op de hoogte van het laatste nieuws op het gebied van entertainment.