Registreer via primevideo.com/mytv je tv voor Amazon Prime Video

Als je je televisie wilt registreren via primevideo.com/mytv, dan ben je hier aan het juiste adres. Door deze registratie kun je namelijk via de Prime Video app op je tv alle films en series van Amazon Prime Video bekijken op het grote scherm. Door het eenvoudige stappenplan hieronder te volgen, kun je je tv direct activeren.

→ Je kunt nu 30 dagen gratis naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken ✅

Registreer je tv bij Amazon Prime Video via primevideo.com/mytv

Natuurlijk wil je niet altijd alleen maar naar alle films en series op Amazon Prime Video blijven kijken op het scherm van je telefoon of 13 inch laptop. Die mooie nieuwe televisie in je woonkamer heeft zelfs een speciale app geïnstalleerd, waardoor je niet eens een Chromecast of Apple TV nodig hebt om je favoriete titels te streamen. In tegenstelling tot apps voor Netflix, Videoland, Disney+ en andere streamingdiensten is het echter nodig om je televisie te registreren bij Amazon Prime Video voordat je kunt beginnen met kijken via je tv.

Dat is niets raars of bijzonders, maar enkel een extra beveiligingsstap. Zo kunnen mensen niet zomaar met de gegevens van jouw account aan de haal gaan. Via het onderstaande stappenplan wordt je stap voor stap eenvoudig uitgelegd hoe je je televisie bij Amazon Prime Video registreert. Zorg wel dat je eerst een (gratis proef)abonnement bij Amazon Prime Video hebt aangevraagd.

Stap voor stap: activeer je televisie via primevideo.com/mytv

Benodigde tijd: 1 minuut

Zo registreer je je televisie bij Amazon Prime Video om via het grote scherm naar alle films en series te kunnen kijken.

 1. Ga naar de officiële website van Amazon Prime Video om een (gratis proef)abonnement aan te vragen

  Als je dit al gedaan hebt, kun je deze stap overslaan.

 2. Ga naar primevideo.com/mytv

  Dit is de pagina waarop je je tv kunt registreren.

 3. Log in bij je Amazon account

  Heb je nog geen account? Ga dan terug naar stap 1.

 4. Vind je registratiecode op je televisie of apparaat

  Start hiervoor de Prime Video-app op je tv of apparaat, selecteer ‘Registreren op de Prime-website’ en vervolgens verschijnt de registratiecode links in het scherm.

 5. Vul de registratiecode in op de zojuist bezochte website om je televisie te activeren

  Gefeliciteerd! Je kunt nu naar alle films en series op Amazon Prime Video kijken via het grote scherm!

Alternatieve methodes om Amazon Prime Video te streamen

Lukte dit je niet? Dan is er gelukkig nog een flink aantal andere methodes om via je televisie naar alle films en series op Amazon Prime Video te kijken. Hieronder vind je een paar handige alternatieven die ook perfect werken.

1. Stream Amazon Prime Video via een Chromecast of Apple TV vanaf je mobiel, tablet of laptop

Het is met een Chromecast of Apple TV heel eenvoudig om een film of serie vanaf de Amazon Prime Video applicatie op een ander apparaat (zoals laptop, tablet of mobiel) op je televisie af te spelen. Koop hiervoor één van beide apparaatjes voor een lage prijs door op de naam hierboven te klikken, installeer hem eenvoudig in je televisie en begin met streamen naar je televisie.

Dit apparaatje is geschikt voor de meeste televisies, mits ze een HDMI-aansluiting hebben. In principe maakt een Chromecast of Apple TV van elke televisie een zogenaamde Smart TV. Bedenk je bij deze aankoop wel dat een Chromecast geschikt is om vanaf elk soort apparaat naar je tv te streamen, maar dat een Apple TV kastje alleen werkt in combinatie met een Apple mobiel (iPhone), tablet (iPad) of laptop (Macbook).

2. Download de Amazon Prime Video applicatie via je Playstation 4

Inmiddels hebben veel huishoudens een Playstation 4 in huis. Deze gaming console is tegelijkertijd een compleet entertainment systeem, waarmee de televisie naast beeldscherm voor spellen ook kan worden gebruikt om films, series of muziek op af te spelen. De Playstation 4 heeft een speciale app voor Amazon Prime Video, waardoor eenvoudig naar alle films en series kan worden gekeken via het entertainmentsysteem.

3. Deel je scherm via een HDMI-kabel

Een HDMI-kabel is mogelijk de goedkoopste oplossing om Amazon Prime Video via de televisie te streamen. Voor ongeveer een tientje kun je hiermee je laptop aansluiten aan de televisie en je scherm direct delen tijdens het kijken van je favoriete films en series.

Let wel op. Het kan dat je laptop of televisie net geen HDMI-aansluiting heeft. Hiervoor heb je in dat geval ook een verloopstukje nodig, zoals voor een VGA-aansluiting bij de televisie of voor een USB-C aansluiting bij de laptop.

4. Kijk via een webbrowser op je televisie

Sommige slimme televisies hebben een webbrowser. Het verschilt per televisie hoe makkelijk het werkt en of de juiste programma’s draaien om Amazon Prime Video te kijken, maar verschillende kijkers hebben al aangegeven dat dit een geschikte methode was om het gemis van een applicatie te omzeilen. Ga hiervoor naar de webbrowser op je televisie, zoek de Amazon Prime Video website op, log in bij je account en begin met streamen.

5. Gebruik de Amazon Prime Video Nederland app op je tv mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider

Het is ook een eenvoudige optie om op een mediabox van Ziggo, KPN of een andere provider de Amazon Prime Video applicatie te gebruiken. Het verschilt per provider hoe en waar de Amazon Prime Video app precies te vinden is, maar bijna elke aanbieder heeft de applicatie beschikbaar.