Christian B. wordt onder de loep genomen in ‘Prime Suspect: The Madeleine McCann Case’ op discovery+

Het is inmiddels 14 jaar geleden dat de mysterieuze verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann plaatsvond en eindelijk lijkt er een doorbraak te zijn. In de gloednieuwe documentaire Prime Suspect: The Madeleine McCann Case op discovery+ wordt de hoofdverdachte Christian B. onder de loep genomen om te onderzoeken wat zijn betrokkenheid bij het misdrijf is. Sinds maandag 15 februari 2021 is de documentaire exclusief te zien op de streamingdienst van Discovery.

→ Je kunt nu 7 dagen gratis naar alle programma’s en exclusieve series op discovery+ kijken ✅

Documentaire ‘Prime Suspect: The Madeleine McCann Case’ op discovery+ vanaf 15 februari 2021

De splinternieuwe documentaire over de hoofdverdachte in de zaak van Madeleine McCann is op 15 februari 2021 live gegaan op de streamingdienst discovery+. In deze Deense documentaireserie wordt ingezoomd op de zomer van 2020, waarin de Duitse politie plotseling serieuze aanwijzingen bleek te hebben richting de betrokkenheid van de Duitse delinquent Christian B. Hij is nog niet officieel aangeklaagd, maar wel een serieuze verdachte in het onderzoek.

De achtergrond en vermeende betrokkenheid van de verdachte Christian B. wordt in deze documentaire uitgebreid geanalyseerd. Wie is hij en zou hij echt de persoon zijn waar al sinds de verdwijning in 2007 naar gezocht wordt door de politie? Is er genoeg bewijs van justitie en zou deze zaak binnenkort eindelijk opgelost kunnen worden?

Betrokkenheid Christian B. bij verdwijning Britse peuter Madeleine McCann

In de zomer van 2020 dook de naam van Christian B. compleet onverwachts op in het dossier. De man van 43 zit momenteel in de gevangenis na zijn veroordeling voor de verkrachting van een 72-jarige vrouw in Praia de Luz. Dit is hetzelfde vakantiepark waar de peuter Madeleine McCann verdween in 2007. Hij woonde af en aan in Portugal en verbleef ten tijde van de vermissing in de buurt van het vakantieresort in zijn woning.

De makers van Prime Suspect: The Madeleine McCann Case duiken diep in B.’s netwerk van (criminele) vrienden en contacten, om zo te achterhalen wie hij is en wat hij op zijn kerfstok heeft. Zo verschijnt onder andere zijn ex-vriendin in beeld en spreken de onderzoekers met een vriend tegen wie hij toegegeven zou hebben een kind verstopt te hebben in zijn camper in het voorjaar van 2007. Verder komen de Duitse openbare aanklager, Christian B.’s advocaat en meerdere journalisten aan het woord.

Verdwijning Britse peuter Madeleine McCann
De verdwijning van de Britse peuter Madeleine McCann is al jaren een bekende en moeilijk op te lossen onderzoek

Nieuwe programma’s op discovery+ in februari

Onder de nieuwe programma’s en exclusieve series op discovery+ in februari 2021 valt niet alleen deze documentaire over de verdwijning van Madeleine McCann, maar er verschijnt nog veel meer op de streamingdienst. Zo is de realityserie Jaimie: In The Vaes Lane over Jaimie Vaes op Valentijnsdag van start gegaan en is de Nederlandse versie van Sex Tape met Bobbi Eden nu te zien op het video on demand-platform. Daarnaast kun je kijken naar titels als Liverpool: The End Of The Storm, Mary McCartney Serves it Up, Ludacris Can’t Cook, The Submarine Killer: Confessions of a Murderer? en nog veel meer.

Het volledige aanbod van programma’s en series op discovery+ vind je bij de pagina discovery+ aanbod.