Prijzen stijgen ook voor Disney+-abonnees bij Ziggo en KPN

Deze week werd duidelijk dat Disney+ binnenkort voor de tweede keer dit jaar de prijzen omhoog gaat gooien. In november stijgt de abonnementsprijs voor nieuwe abonnees, in december gebeurt dat ook voor bestaande abonnees. Inmiddels bevestigen woordvoerders van Ziggo en KPN tegenover de redactie van Streamwijzer dat ook hun klanten binnenkort kunnen rekenen op een prijsverhoging.

🚨 Meer weten over de prijsstijging van Disney+? Lees er meer over in het artikel → Bevestigd: Disney+ voert vanaf november prijsverhogingen door

Providers Ziggo en KPN bevestigen prijsverhoging Disney+

De grote telecomproviders Ziggo en KPN hebben inmiddels dus allebei aan Streamwijzer laten weten dat er dit najaar ook voor hun Disney+-abonnees sprake is van een prijsverhoging.

Een woordvoerder van Ziggo heeft in onderstaand statement bevestigd dat zij de onlangs bekendgemaakte prijsstijging van Disney zullen volgen. Dit betekent dat een Disney+-maandabonnement voor Ziggo-klanten stijgt van €9,99 naar €10,99 en dat een jaarabonnement in plaats van €99,90 tien euro meer, dus €109,90, gaat kosten.

🗣️ “Ziggo biedt klanten Disney+ direct via het TV & Streaming-platform aan en biedt ook de mogelijkheid om gemakkelijk abonnementen aan en uit te zetten via Mijn Ziggo. De abonnementen sluiten klanten af bij Disney+ en alleen de facturering loopt via Ziggo, hierbij volgen wij de retailprijs van Disney+. De prijsverhoging voor nieuwe en bestaande abonnees van Disney+ geldt daarom ook voor abonnementen die via Ziggo zijn afgesloten. Klanten die een Disney+-abonnement via Ziggo afnemen, worden door Ziggo op de hoogte gesteld.”
– Woordvoerder van Ziggo

Ook een woordvoerder van KPN heeft inmiddels aan de redactie van Streamwijzer bevestigd dat zij meegaan in de prijsaanpassing van Disney+. Wel blijft de entertainmentkorting uiteraard intact.

🗣️ “Wij gaan ook mee in de prijsaanpassing (10,99 euro) van Disney+. De entertainmentkorting (5 euro) die KPN-klanten krijgen als je Internet, Mobiel, TV en Entertainment combineert, blijft uiteraard behouden. Op die manier blijft het voordelig om Disney+ via KPN af te nemen. We zullen onze klanten hier uiteraard tijdig over informeren.”
– Woordvoerder van KPN

Disney+ voert prijsverhogingen door vanaf november

Wat houdt de prijsverhoging dan precies in? Voor de tweede keer dit jaar gooit Disney+ de prijzen omhoog. In januari 2023 voerden zij namelijk al een prijsaanpassing door, maar binnenkort zullen abonnees voor een tweede keer meer moeten gaan betalen. De maandelijkse prijs zal stijgen van €9,99 naar €10,99, de prijs op jaarbasis gaat van €99,90 naar €109,90.

Dit geldt voor zowel nieuwe als bestaande abonnees. Voor nieuwe abonnees gaat de prijsstijging op 1 november 2023 in, voor bestaande abonnees zal dit op 6 december 2023 zijn, zo heeft een medewerker van Disney+ aan de redactie van Streamwijzer bevestigd.

De dans nog even ontspringen? Op dit moment loopt er een dikke kortingsactie. Nieuwe en terugkerende klanten die tussen woensdag 6 september en woensdag 20 september een abonnement afsluiten, betalen voor de eerste drie maanden slechts €1,99 (per maand). Ten opzichte van de oude abonnementsprijs van €9,99 levert dit een korting van maar liefst 80% op en een totale besparing van €24. Na de drie maanden ga je automatisch over naar de normale maandelijkse abonnementsprijs, wat dan dus €10,99 zal zijn.

Meer informatie over Disney+

Meer weten over de streamingdienst? Houd dan vooral onze website in de gaten. Wij geven altijd aan wanneer nieuwe films verwacht worden en houden per maand bij welke nieuwe content er naar de streamingdienst komt. Ook informeren we je over al het laatste nieuws via je mail en onze social media-kanalen.


Afbeelding ter illustratie

Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.