Prijsverhoging op komst? Viaplay lanceert opmerkelijke aanbieding

Het lijkt erop dat Viaplay binnenkort met een prijsverhoging gaat komen. Wanneer nieuwe klanten de Viaplay-app op hun iPad proberen te installeren, krijgen ze namelijk een opmerkelijk aanbod. Hierbij kunnen ze profiteren van een tijdelijke korting van zes maanden, maar blijkt ook dat de prijs van een abonnement daarna omhoog lijkt te gaan, van €13,99 naar €15,99.

Viaplay lijkt binnenkort met prijsverhoging te komen

Een redactielid van Streamwijzer probeerde zich onlangs aan te melden op een iPad die nog nooit de Viaplay-app geïnstalleerd heeft gehad, en kreeg toen een opmerkelijk aanbod (zie onderstaand screenshot van de iPad-app van Viaplay). Allereerst werd er een korting aangeboden: de eerste 6 maanden voor €10,99. Momenteel is de prijs voor Viaplay nog €9,99 per maand, maar het is al bekend dat dit vanaf 1 augustus €13,99 wordt. Met deze actie kun je dus langer genieten van een korting van drie euro per maand.

Echter geeft de streamingdienst via de app ook aan dat de prijs daarna €15,99 wordt. Dit is dus twee euro meer dan de momenteel bekende prijs van Viaplay. Deze opmerkelijke aanbieding zou kunnen duiden op een aanstaande prijsverhoging die voor iedereen geldt. Dit is echter nog niet officieel door de streamingdienst bevestigd, maar ook verrassend genoeg niet ontkracht. De woordvoerder van Viaplay’s persbureau heeft namelijk in een reactie aan Streamwijzer laten weten: “Inhoudelijk hebben wij niet de kennis om hier iets over te zeggen.” Verder benadrukte zij: “Wel weten wij dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen, zij dat hun klanten op tijd zullen laten weten.”

🚨 Inmiddels heeft de woordvoerder van Viaplay gereageerd op de bevindingen van Streamwijzer. Je leest hier meer over in het artikel → Viaplay reageert op tweevoudige prijsverhoging

Op de website van Viaplay is overigens (nog) geen informatie te vinden over de actie. Daar wordt nu nog aangegeven dat de prijs per maand momenteel €9,99 is (t/m 31 juli) en vanaf 1 augustus €13,99 zal zijn. Een herhaling van stappen bij een eerder ongeregistreerde iPhone duidde echter op hetzelfde aanbod als bij de iPad, terwijl Android-apparaten de actie niet vertonen. Hierdoor lijkt het erop dat deze aanbieding (en mogelijke voorbode voor een prijsverhoging) momenteel enkel nog voor Apple-gebruikers zichtbaar is.

Viaplay iPad app prijsverhoging
Screenshot van Viaplay app* | Beeld: Viaplay

Altijd op de hoogte blijven van Viaplay?

Viaplay is samen met F1 TV de enige videodienst die in Nederland de uitzendrechten van de populaire motorsport Formule 1 in handen heeft op het moment van schrijven. Wil je altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom de streamingdienst? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten of schrijf je in voor onze nieuwsbrief. Hierin zullen we je als eerste inlichten als er meer bekend is over een officiële prijsverhoging.

Je kunt je ook aansluiten bij de Facebook-groep met abonnees van Viaplay om zo nog beter op de hoogte gehouden te worden.

Viaplay in Nederland

Omslagafbeelding artikel ter illustratie
* Screenshot zonder afbeelding van Formule 1

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.