Aanstaande prijsverhoging Viaplay te omzeilen met Apple iPhone of iPad

Binnenkort is het helaas toch echt zo ver: de prijs van een abonnement op Viaplay gaat omhoog. Wie een maandabonnement op de streamingdienst heeft afgesloten, betaalt vanaf maandag 1 augustus 2022 bij elke volgende factuur 40% meer: €13,99 per maand in plaats van €9,99. Toch lijkt er een loophole te zijn om de prijs te beperken, want met een Apple iPhone of iPad krijg je nu een uitzonderlijke aanbieding van €10,99 p/m voor de aankomende 6 maanden.

Meld je nu aan bij Viaplay en krijg 20% korting op een jaarabonnement met sport (Formule 1, darts, voetbal, etc.), films en series ✅

Prijs van maandabonnement Viaplay gaat op 1 augustus met 40% omhoog

Sinds de lancering van Viaplay in Nederland zijn er heel wat aanbiedingen gelanceerd en verschillende manieren ontstaan om (met korting) een lidmaatschap op de streamingdienst af te sluiten. Eerder zetten we al in een overzicht van alle Viaplay-abonnementen en -prijzen uiteen welke deals verkrijgbaar waren via het video on demand-platform en aangesloten providers, maar per maandag 1 augustus 2022 zal het kostenplaatje helaas voor bijna iedereen veranderen.

De prijs van een maandabonnement op Viaplay wordt namelijk verhoogd van €9,99 naar €13,99. Dit geldt ook voor abonnees die via Ziggo, via KPN (met als uitzondering ‘nieuwe’ klanten met 9 maanden gratis Viaplay) en via T-Mobile zijn aangesloten. Klanten via DELTA en Caiway krijgen met €12,99 i.p.v. €8,99 per maand nog steeds een korting van een euro en jaarabonnees die rechtstreeks bij Viaplay aangesloten zijn merken pas vanaf de verlenging in 2023 iets van de prijsverhoging. Je krijgt voor deze hogere kosten overigens wel een mooie toevoeging, want vanaf augustus zijn de uitzendrechten van het Engelse Premier League-voetbal in handen van de Zweedse streamingdienst.

Prijsverhoging Viaplay te beperken voor Apple-gebruikers met iPhone of iPad

Toch blijkt er een manier te zijn om nog in ieder geval het komende halfjaar met ruim 21% korting te blijven kijken naar de uitzendingen van sport, films en series op Viaplay. We publiceerden bij Streamwijzer namelijk eind vorige week een artikel waaruit bleek dat Apple-gebruikers met een iPhone of iPad een opmerkelijke aanbieding kregen van Viaplay. Je kunt, wanneer je op dit apparaat de app voor het eerst downloadt en een nieuw account aanmaakt, namelijk 6 maanden streamen voor een prijs van €10,99 per maand.

Hiermee bespaar je 3 euro per maand, dus in ieder geval 18 euro in totaal. De aanbieding is momenteel niet zichtbaar op Android-apparaten of via de website van Viaplay.

Update (zondag 31 juli 2022): Viaplay haalt exclusieve Apple-aanbieding uit de lucht na onthulling loophole

Binnenkort nóg een verhoging van de abonnementskosten op komst?

Wat nog wel belangrijk is om te vermelden, is dat de prijs bij deze actie op iPhone en iPad na 6 maanden wordt verhoogd naar €15,99 per maand. Dit opmerkelijke gegeven lijkt erop te wijzen dat er nóg een algemene prijsverhoging aanstaande is bij Viaplay in de komende maanden, maar dit is nog niet officieel door de streamingdienst bevestigd. De woordvoerder van Viaplay’s persbureau kon het echter ook niet ontkennen, want zij liet in een reactie aan Streamwijzer het volgende weten: “Inhoudelijk hebben wij niet de kennis om hier iets over te zeggen.” Verder benadrukte zij: “Wel weten wij dat als Viaplay ooit prijzen zal veranderen, zij dat hun klanten op tijd zullen laten weten.”

Mocht je dus de prijsverhoging van 1 augustus willen omzeilen en kiezen voor een lidmaatschap van 6 maanden met €3 p/m korting, dan is het afwachten of je na dit halfjaar beter terug kunt switchen naar een lidmaatschap via de website of dat de prijs hiervan inmiddels ook met twee extra euro’s per maand is verhoogd naar €15,99. We houden je op de hoogte van onze bevindingen en nieuwe bekendmakingen van Viaplay via je mail, maar ook via onze website en social media-kanalen. Je kunt je daarnaast ook aansluiten bij de Facebook-groep met abonnees van Viaplay om zo nog beter op de hoogte gehouden te worden.

🚨 Inmiddels heeft de woordvoerder van Viaplay gereageerd op de bevindingen van Streamwijzer. Je leest hier meer over in het artikel → Viaplay reageert op tweevoudige prijsverhoging


Afbeelding ter illustratie