Prijsverhoging van Netflix abonnement is tóch minder sterk

Gisteren liet Netflix weten dat twee van de drie abonnementen per direct in prijs werden verhoogd. Nu blijkt dat de prijsverhoging van het middelste abonnement (Standaard) toch minder sterk is. De prijs gaat van €10,99 naar €11,99 per maand in plaats van de eerder gecommuniceerde nieuwe prijs van €13,99.

Tijdelijk verkeerde prijs van Standaard abonnement ingesteld door Netflix

Gisteren liet de streamingdienst weten dat de abonnementsprijs van Netflix in Nederland per direct verhoogd werd. Op donderdag 7 oktober stond in het systeem een verkeerde nieuwe prijs voor het Standaard abonnement. Netflix laat in een mail aan de redactie van Streamwijzer weten:

“Nieuwe leden die zich vandaag hebben aangemeld voor een Standaard-abonnement met de incorrecte prijs, zullen hier uiteraard voor worden gecompenseerd.”

Prijsverhoging voor twee van de drie Netflix abonnementen

Vier jaar geleden werden de prijzen van Netflix voor het laatst verhoogd. In andere landen werden de laatste maanden al prijsverhogingen toegepast, maar Nederlandse abonnees bleven tot nu toe bespaard. Helaas moeten we er nu aan geloven, want het Standaard en Premium abonnement worden respectievelijk met €1 per maand en €2 per maand verhoogd. De prijs van het goedkoopste abonnement (Basic) blijft gelijk op €7,99 per maand.

AbonnementOude prijsNieuwe prijsPrijsverhoging
Basic abonnement€7,99 p/m€7,99 p/m0%
Standaard abonnement€10,99 p/m€11,99 p/m9%
Premium abonnement€13,99 p/m€15,99 p/m14%

Met het Basic abonnement kun je nog steeds via 1 scherm tegelijk kijken en zijn HD- en UHD-resolutie niet beschikbaar. Wie een Standaard abonnement heeft kan met 2 schermen tegelijk naar HD films en series kijken, maar niet naar UHD. Voor Premium gebruikers zijn 4 schermen tegelijkertijd beschikbaar en kun je zowel in HD als in UHD streamen.

Per direct prijsverhoging voor nieuwe leden, geleidelijk voor huidige abonnees

Wie nu nog een abonnement op Netflix wilt afsluiten, betaalt daarvoor direct de nieuwe prijzen. Voor huidige leden van de streamingdienst worden de verhogingen geleidelijk ingevoerd, maar daar zal in ieder geval eerst een notificatie per mail aan vooraf gaan.