Dit geldbedrag krijgt de winnaar van Expeditie Robinson

We hebben de afgelopen weken kunnen genieten van het wederom spectaculaire 25e seizoen van Expeditie Robinson. De bondjes, proeven en eilandraden vlogen ons weer om de oren. Na weken overleven op een onbewoond eiland is het dit weekend tijd voor de finale. Eindelijk ontdekken we wie zich de ‘Robinson 2023’ mag noemen. Maar wat wint de winnaar van Expeditie Robinson eigenlijk?

Ga nu naar NLZIET en kijk 14 dagen gratis naar meer dan 200.000 programma’s, series en films van SBS, RTL, NPO en meer ✅

Elke zondag een nieuwe aflevering van ‘Expeditie Robinson’

Begin september begon het nieuwste seizoen van Expeditie Robinson. Zoals altijd moeten de BN’ers zien te overleven op een onbewoond eiland. Uiteraard kunnen de vele proeven niet ontbreken en staat ook de eilandraad gegarandeerd voor bondjes en gekonkel. De eerste aflevering werd op 2 september 2023 op tv uitgezonden. Ook de tweede aflevering was direct in dat weekend al te zien. Hierna konden we wekelijks op zondag van onze favoriete expeditieleden genieten.

Finale

Na de samensmelting tellen de expeditieleden hun dagen af tot de grote finale. In totaal zitten de finalisten meer dan een maand lang op het eiland. Voor de kijker is dit avontuur in 17 tv-afleveringen gegoten. Aangezien de eerste twee afleveringen begin september verschenen, leer het uitzendschema ons dan dat de grote finale op zondag 17 december 2023 te zien zal zijn. Nog voor het nieuwe jaar weten we dus wie zich als Robinson 2023 mag bekronen. Wordt het Willem, Guido of Ilse?

Wat krijgt de winnaar van ‘Expeditie Robinson’ 2023?

Uiteraard zetten de finalisten alles op alles om de finale te winnen. Maar wat wint de winnaar eigenlijk? Naast de titel ‘Robinson 2023’ mag de kampioen rekenen op een prachtig geldbedrag. Om hoeveel geld dit exact gaat, wordt niet naar buiten gebracht. We weten echter wel dat Fatima Moreira de Melo in 2012 het bedrag van €50.000 won. Het jaar daarop werd dit bedrag gehalveerd. Sindsdien zou de winnaar dus vermoedelijk kunnen rekenen op een geldprijs van €25.000.

Maar daar blijft het niet bij. Want alle expeditieleden krijgen voor hun deelname een vergoeding van €10.000. Ook tijdens de expeditie kan iedere kandidaat daarbij al rekenen op een geldbedrag. Voor iedere dag die je overleeft na de samensmelting, krijg je €1.000. Niet alleen de winnaar verlaat dus het eiland met een mooie prijs.


Synopsis: RTL

Manuela Al
Manuela studeerde Media, Informatie en Communicatie aan de Hogeschool van Amsterdam. Naast schrijven houdt ze van alles wat met sport te maken heeft en is ze graag creatief bezig. Ook is ze veel op het voetbalveld te vinden om met haar team zoveel mogelijk wedstrijden te winnen.