Waar kun je een live stream van de Amsterdam Pride Canal Parade 2023 kijken? | Online en op tv

Het is weer tijd voor de vreugde- en liefdevolle Amsterdam Pride 2023, voor velen nog bekend als de Gay Pride en met als kopstuk vandaag de Canal Parade op zaterdag 5 augustus. Ben jij er niet bij, maar wil je toch naar tocht met boten over de Amsterdamse grachten kijken? In dit artikel vertellen we je alles over de live stream en laten we je weten of en waar je het in 2023 online en op tv kijken kunt.

→ Je kunt nu 14 dagen gratis naar alle programma’s, films en series op NLZIET kijken ✅

Waar en wanneer kun je de Canal Parade tijdens Amsterdam Pride 2023 op tv kijken?

Tijdens Amsterdam Pride vindt dit jaar de Canal Parade plaats op zaterdag 5 augustus 2023 en ook de televisie-omroepen zijn natuurlijk bij dit grootse festijn in onze hoofdstad. De publieke omroep NOS verzorgt net als vorig jaar weer een live uitzending, zo blijkt uit de tv-gids. Daarom kun je tussen 12:00 uur en 15:30 uur op de hoofdzender NPO 1 kijken naar de parade door de Amsterdamse grachten. 👉 Ga meteen naar de Canal Parade-uitzending bij Amsterdam Pride.

Livestream: kun je de botentocht van de Gay Pride in 2023 online kijken?

Veel mensen vragen zich af of het ook mogelijk is om de optocht dit jaar online te volgen als je geen tv-abonnement hebt, of bijvoorbeeld omdat je op vakantie bent. In onderstaande tabel laten we weten welke streamingdiensten dit evenement vertonen. Bij NLZIET kun je overigens in alle landen van de Europese Unie naar de uitzending kijken.

✅ NLZIET➡️ Ga meteen naar de Canal Parade 2023 bij NLZIET. Hierboven legden we al uit dat de NOS verslag doet en dit is een van de zenders die in het pakket van deze streamingdienst valt. Je kunt een NLZIET-abonnement nu 14 dagen gratis uitproberen en de uitzendingen achteraf terugkijken.
⛔️ Amazon Prime VideoMet een abonnement bij Amazons streamingdienst Prime Video kun je de livestreams op het moment van schrijven niet zien.
⛔️ Disney+Momenteel kun je de uitzendingen van de Canal Parade 2023 niet kijken bij Disney+.
⛔️ HBO MaxDeze videodienst heeft de livestreams niet in het aanbod opgenomen.
⛔️ NetflixDit programma is op het moment van schrijven niet te zien bij Netflix.
⛔️ ViaplayBij Viaplay is de titel nu niet te zien.
⛔️ VideolandDe Canal Parade van Pride Amsterdam 2023 wordt hier niet uitgezonden.

Route van de Canal Parade bij Amsterdam Pride 2023

Mocht je nou nog benieuwd zijn wat precies de route is die de boten afleggen, dan kun je het handige kaartje hieronder raadplegen. Je kunt op deze hele route een mooi plekje langs de kade uitzoeken om van het feest te genieten. Alvast heel veel plezier gewenst vandaag.


Afbeelding ter illustratie