Tragedie achter de schermen: docuserie ‘The Price of Glee’ nu te zien

Tussen 2009 en 2015 kon je er niet omheen: de succesvolle musicalserie Glee. Iedere aflevering trok miljoenen kijkers en met deze populariteit werden ook de castleden gekatapulteerd van onbekenden tot internationale supersterren. Maar achter de vrolijke en taboedoorbrekende serie schuilden diverse tragedies. In de driedelige docuserie The Price of Glee, waarvan vandaag de eerste aflevering online verscheen, legt discovery+ de harde werkelijkheid achter de schermen bloot.

Exclusieve interviews in ‘The Price of Glee’

Hoewel de serie Glee, waarin de talentvolle leden van een koor op de middelbare school gevolgd worden, de popcultuur destijds totaal op zijn kop zette en zorgde voor grote stappen op het gebied van acceptatie, ging het er achter de schermen minder fijn aan toe. Dit leidde tot talloze schandalen en roddels in de tabloids, maar de harde werkelijkheid van de roem had nog veel verstrekkende gevolgen.

In 2013 overleed Cory Monteith (Finn) aan een overdosis, in 2015 pleegde Mark Salling (Noah) zelfmoord nadat hij betrapt was op kinderporno en in 2020 verdronk Naya Rivera (Santana) in Lake Piru, in het zuiden van Californië. Interviews met betrokkenen geven voor het eerst meer inzicht in deze tragische ongevallen. Wat hebben de eisen die komen kijken bij het maken van een populaire tv-serie voor invloed gehad op de acteurs? In drie afleveringen worden we meegenomen in de levens van de drie op en naast de set.

‘The Price of Glee’ is vanaf 20 januari te zien op discovery+

Aflevering 1 van de driedelige documentairereeks is sinds vrijdag 20 januari 2023 te zien op streamingdienst discovery+. Aankomende twee weken volgen nog twee episodes. Iedere aflevering focust op een ander castlid en toont exclusieve interviews met familieleden, vrienden en crewleden van de populaire serie. Glee zelf is momenteel alleen te zien op Disney+.

→ Bekijk direct alle 6 seizoenen van Glee op Disney+ 🎥

Alles over discovery+

Op Streamwijzer vind je allerlei nieuws over discovery+ en vind je ook het volledige aanbod van de streamingdienst. Ontmoet ook andere liefhebbers om kijktips uit te wisselen en inspiratie op te doen. Via de knop hieronder ga je direct naar de groep van discovery+ fans op Facebook.

Discovery+ in Nederland

Synopsis: discovery+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.