Nieuwe Predator-film ‘Prey’ is vanaf vandaag te zien bij Disney+ (en de eerste reacties zijn al positief)

Tip voor fans van de Predator-franchise: hou vanavond vrij en haal popcorn in huis, want het vijfde deel van de reeks staat vanaf vandaag op Disney+. Prey (2022) speelt zich af in de wereld van de Comanche-indianen en vertelt het verhaal van een jonge, vrouwelijke krijger. De film wordt vanochtend om 09:00 uur toegevoegd aan het aanbod van de streamingdienst.

→ Meld je nu aan bij Disney+ en krijg ruim 16% korting om naar alle films en series van Pixar, Star, Marvel, National Geographic, Star Wars en Disney te kijken ✅

Predator-prequel ‘Prey’ staat nu op Disney+

Met Prey brengt Disney+ een prequel van de Predator-reeks naar je thuisbioscoop. De film slaat het witte doek over en is op vrijdag 5 augustus direct vanuit huis te streamen. Dit is dus een gloednieuwe scifi-horrorfilm in de Predator-reeks, maar dan wel eentje die het allemaal nét even wat anders doet dan zijn voorgangers.

Voor het eerst speelt de film zich vele eeuwen geleden af, in de vroege jaren 1700. Ook anders: dit keer zijn het niet ultragespierde mannen die het op moeten nemen tegen de Predators, maar is het de beurt aan een jonge, vrouwelijke Comanche-krijger, Naru. Zij groeit op tussen de grootste jagers die over de Great Plains zwerven. Wanneer het Comanche-kamp wordt bedreigd, zet Naru alles op alles om haar vrienden en familie te beschermen. Haar tegenstander is echter een hoogontwikkeld buitenaards roofdier, dus het wordt een wrede en angstaanjagende strijd.

Drie redenen om deze film te kijken:
1️⃣ Deze film vertelt het oorsprongsverhaal van de Predators
2️⃣ Van de regisseur van het zeer goed beoordeelde 10 Cloverfield Lane
3️⃣ Eerste reacties waren ontzettend enthousiast

Eerste reacties op ‘Prey’ zijn overwegend enthousiast

In 1987 verscheen de allereerste Predator-film, een snoeiharde actiefilm met Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol. Daarna volgden er nog drie films en ontstond er een cross-over met de Alien-franchise. De laatste film stamt uit 2018 en nu zijn de Predators dus terug in het gloednieuwe Prey. Deze film is geregisseerd door Dan Trachtenberg, die in 2016 verantwoordelijk was voor het zeer goed ontvangen 10 Cloverfield Lane. In de hoofdrol zien we Amber Midthunder, die je kunt kennen uit de Marvel-serie Legion.

De eerste reacties op de film zijn overwegend positief, zo meldt Collider. De film wordt onder meer “fenomenaal” en “fantastisch” genoemd. “Eén van de beste films van de hele franchise“, wordt er ook wel gezegd. Ook op IMDb stromen de eerste cijfers binnen. Daar krijgt de film tot nu toe een 6,5.

Meer informatie over de film

Prey speelt zich af in de wereld van de Comanche-indianen in de vroege jaren 1700 en is het onvertelde verhaal van een jonge vrouw, een zeer bekwame krijger, die haar volk wanhopig wil beschermen tegen dreigend gevaar. Ze achtervolgt en confronteert haar prooi, die een hoogontwikkeld buitenaards roofdier blijkt te zijn met een technisch geavanceerd arsenaal, wat resulteert in een wrede en angstaanjagende krachtmeting tussen twee tegenstanders.

TitelPrey
Jaar2022
SoortFilm
Duur1 uur en 40 minuten
TaalEngels
CategorieHorror, Sciencefiction, Actie, Thriller
RegisseurDan Trachtenberg
CastAmber Midthunder, Michelle Thrush, Stefany Mathias, Mike Paterson, Dakota Beavers, Stormee Kipp

Synopsis: Disney+

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.