Déze nieuwe horror houdt Netflix-kijkers in zijn greep: “Ik was doodsbang”

Horrorliefhebbers, opgelet! Er is weer een gloednieuwe film gearriveerd op Netflix. De streamingdienst verrast abonnees regelmatig met doodenge films en deze keer is Prey for the Devil aan de beurt. Het verhaal draait om demonische krachten, duivelsuitbanningen en nog meer huiveringwekkende zaken en is behoorlijk angstaanjagend, als we de reacties van sommige kijkers mogen geloven.

Lees ook: Top 10 – Kijktips voor de beste films en series elke week 🍿

Nieuwe horrorfilm domineert Netflix

Op dinsdag 23 mei voegde Netflix de horror Prey for the Devil toe aan het aanbod. We volgen hierin de jonge non Ann die als verpleegster werkt in de katholieke school voor duivelsuitbanning, maar er eigenlijk van overtuigd is dat het verdrijven van demonen haar roeping is. Echter mogen alleen mannen dat doen. Toch ziet een van de professoren wel een talent in Ann en dus mag ze in het geheim de rituelen bestuderen. Dit is natuurlijk zeer gevaarlijk… en al snel staat Ann oog in oog met een demonische kracht.

De film is dus pas een aantal dagen op Netflix te bewonderen en kruipt nu al naar een vierde plek in de Netflix top 10. Dat betekent dat abonnees massaal voor een doodeng filmavondje kiezen. Of dat vervolgens bevalt, dat is nog maar de vraag. De film scoorde namelijk niet heel goed, met slechts 17% op de Tomatometer van Rotten Tomatoes en een 5,2 op IMDb.

Gemengde reacties op ‘Prey for the Devil’

De meningen over Prey for the Devil zijn ook erg verdeeld. De ene kijker vindt de film doodeng, de ander vindt het juist meer een komedie dan een horror. Hieronder vind je een greep uit de reacties op Twitter.

Bekijk hieronder direct de trailer

Heb je deze film nog niet gezien? Neem dan vooral een kijkje bij de trailer hieronder of bekijk hem direct op Netflix. Prey for the Devil is daarnaast ook hier op Pathé Thuis te zien.

Jessica Dijkhof
Jessica studeerde Nederlandse literatuur en Communicatiewetenschappen aan de Vrije Universiteit. Als Redacteur bij Streamwijzer kan ze nu eindelijk haar passies voor schrijven en films combineren. Je maakt haar vooral blij met horrorfilms en Nederlandse romcoms.